Van, aki nem jár nőgyógyászhoz, tapasztalja ennek bármilyen árnyoldalát?
Figyelt kérdés
27 éves vagyok, eddig 2 alkalommal voltam. Egyszer még nagyon kicsiként, 11 évesen anyukám elrángatott magával, már nem is emlékszem pontosan mi volt a bajom. Másodszor 23 èvesen egy lábsérülés okát nem találták és mindenhova elküldött az orvos kivizsgálásra, így nőgyógyászhoz is. Nagyon kellemetlen volt a vizsgálat, de semmi problémát nem talált. Nem szeretnék sosem hormonális fogamzásgátlót szedni, az óvszer tökéletes, menstruációmmal sincsenek problémák, sem a nemi szervem kapcsán nem tapasztalok semmi rendelleneset, egyelőre szülni sem szeretnék, így nem érzem szükségét nőgyógyászhoz járni.2020. szept. 14. 11:27
21/81 anonim válasza:
Én félévente járok más problémák miatt,de ilyen sűrűn biztos járnék ha nem lenne alapbetegségem.
Valószínűleg évente járnék,de azért azt tudni kell,hogy MO.-n kívül 5 évente ajánlják a méhnyakrákszűrést . Én is ritkának érzem,de valahol meg ez a normális ajánlás ,tehát szerintem LEGALÁBB 5 évente egyszer menj el mindenképpen kérdező .
22/81 anonim válasza:
Kicsit úgy érzem feleslegesnek tartod tünetmentesen elmenni, de majd ha (nem kívánom) baj lesz, akkor azonnal kezeljen a legjobb orvos, mozgasson meg minden követ és konzultáljon a legnagyob szakemberekkel a lehető leghamarabb igaz? Az azért jó lenne godolom...
23/81 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel járhatnék évente tüdőszűrésre, vastagbélszűrésre és még hosszasan sorolhatnám a különféle ráktípusokat. Úgy gondolom, hogy nem lehet állandó félelemben élni, hogy vajon nincs-e ilyen vagy olyan rákom. Ha valamilen probléma van, akkor jelez a szervezetem és az első ilyen jel után elmegyek orvoshoz, akkor szerintem még időben vagyok és felelősségtudatos.
2020. szept. 14. 12:30
24/81 anonim válasza:
😆 Nem. Felelősségtudatos akkor lennél ha megelőznéd a problémát a vizsgálattal. És nem fog egyből jelezni a szervezeted. Úgysem fogsz elmenni az első jel után orvoshoz.
25/81 anonim válasza:
Szerintem sem keső akkor elmenni, majd kikapják a Méhed és mehetsz is haza. Aztán élheted tovább az életed.
26/81 anonim válasza:
Mi az első jel?
Kicsit fáradt vagy, de vajon munka vagy méhnyakrák?
Felszedtél pár kilót ez melyik lesz?
Faj a fejed, na mire tippelsz?
Görcsös hasad erősebben menstruációkor melyik lesz a helyes válasz?
27/81 anonim válasza:
Szerintem egyszerűen félsz, mondtad is hogy kellemetlen volt az élmény, és keresed az önigazoló kifogásokat.
28/81 anonim válasza:
De kérdező, mi nem világos azon hogy nem mindig vannak tünetek, vagy már túl későn vannak? Illetve tünet lehet az is ha a megszokottnál erősebb a vérzéses, pár napot késik stb. Vagy majd menni fogsz olyankor dokihoz mert te ahogy írtad egészségtudatos vagy? És mit fogsz mondani? Igaz hogy sose jártam szűrésen, de most 28 nap helyett 31 napra jött meg, azonnal vizsgáljanak ki?
29/81 A kérdező kommentje:
Olyasmi, amit máskor nem tapasztalok. Konkrét példa más területről: edzés után nagyon fájt a vállam, először csak arra gondoltam izomláz lesz a nagyobb súlyok miatt, de mivel napok múlva sem lett jobb és már nem bírtam éjszaka ráfeküdni és a kezemet rendesen felemelni sem, így elmentem vele orvoshoz, aki megállapította, hogy vállizület-gyulladásom van, amit injekciókúra segítségével kikezelt.
2020. szept. 14. 12:47
30/81 anonim válasza:
A példádban is megvártad amíg rosszabb lett,nem egyből mentél vele orvoshoz 😏
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!