Van, aki nem jár nőgyógyászhoz, tapasztalja ennek bármilyen árnyoldalát?
Nézzünk egy olyan példát amin keresztül talán te is megérted.
Ha én mindennap Pizzát eszek ebédre kólával este meg mekizek az ugye rendben van hiszen nincs tünetem ami másra utalna. Ha a gond van azt majd úgyis jelzi a testem egy csinos szívrohammal vagy bármilyen szívproblémával majd utána változatok!
Jogod van elítélni, hogy nem járok nőgyógyászhoz és tudtomra adni, hogy ez szerinted nem helyes, felelőtlen döntés. Te viszont személyeskedsz, megkérdőjelezed az értelmi képességeim. A minősíthetetlen hangnemben megírt privát üzenethez hasonlóan neked is csak azt tudom írni, hogy diplomás, értelmiségi nő vagyok.
Orvostanhallgatóként tanult róla, tehát kompetensebb, mint az átlagember. Elfogadom, hogy te vagy akárki szed és semmi panasza nincs mellette, én soha nem szeretnék, de nem ez a kérdésem fókusza, nem szeretném ilyen irányba terelni a témát. A rák lehetőségére számos eredmény utalhat (pl. vörösvértest-süllyedés, CRP, LDH értéke magasabb és még számos példat írhatnék), ezeknek nyilvan utána kell járni, hogy mi okozza.
"A rezidens barátnőm van annyira intelligens, hogy rámbízza a döntést."
Nyilván, nehezen tudna helyetted elmenni vagy erőszakkal elvinni szűrésre. :D
Viszont ha ennyire nem bírsz más opciót figyelembe venni, minek írtál ide? Én elhiszem hogy rossz élmény volt 11 évesen nőgyógyászhoz menni...
De az olyan dolgokra sem reagáltál, miszerint mikorra tüneteket produkálsz (plusz pár hónap, mire a tüneteknek jelentést tulajdonítasz, mert azért például elsőre egy pár nappal hosszabb ciklus miatt nem mennél sehova, ahogy mondtad), már lehet késő? Ugye nem gondolod, hogy évente 1 vérkép diagnosztizálja a nőgyógyászati betegségeket, és az egészséges életmód garancia az örök életre?
Minek tettél fel egy kérdést ha nem fogadod meg a tanácsot, és csak a saját igazadat próbálod előadni? Az orvosok nyilván nem viccből mondják hogy évente érdemes eljárni rákszűrésre.
Csak hogy a saját példámból meséljek neked. Anyukám is elhanyagolta a rákszűrést évekig nem járt. Mikor terhes lett velem akkor elment nőgyógyászhoz, ott pedig kiderult hogy méhnyakrákja van. Volt annyira nagy szerencséje hogy még meg lehetett műteni. Tehát ha velem nem lett volna terhes akkor, lehet hogy még évekig nem ment volna el nőgyógyászhoz és már réges régen menthetetlen lett volna.
Ha neked ekkora nagy nehézséget okoz egy 5 perces kis vizsgálat, hát az a te döntésed. Szerintem még mindig jobb 5 perc kellemetlenség évente egyszer minthogy közöljék veled hogy rákos vagy...
55-ös, tipikusan az a példa, hogy egy kis kellemetlenséggel megúszol egy sokkal sokkal nagyobbat. (Mint amikor a tiniknek ciki óvszert venni, pedog sokkal gázabb lesz terhes tizenévesként abortuszra kullogni...)
A kérdező eldöntötte hogy nem fog nőgyógyászhoz járni, neki a vérkép elég.. szíve joga, de ha ennyire megdönthetetlen a véleménye minek írt ide? még csak azt sem mondja hogy akkor eljár 2 évente...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!