Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van, aki nem jár nőgyógyászhoz...

Van, aki nem jár nőgyógyászhoz, tapasztalja ennek bármilyen árnyoldalát?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok, eddig 2 alkalommal voltam. Egyszer még nagyon kicsiként, 11 évesen anyukám elrángatott magával, már nem is emlékszem pontosan mi volt a bajom. Másodszor 23 èvesen egy lábsérülés okát nem találták és mindenhova elküldött az orvos kivizsgálásra, így nőgyógyászhoz is. Nagyon kellemetlen volt a vizsgálat, de semmi problémát nem talált. Nem szeretnék sosem hormonális fogamzásgátlót szedni, az óvszer tökéletes, menstruációmmal sincsenek problémák, sem a nemi szervem kapcsán nem tapasztalok semmi rendelleneset, egyelőre szülni sem szeretnék, így nem érzem szükségét nőgyógyászhoz járni.

2020. szept. 14. 11:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/81 anonim ***** válasza:
79%
Évente rákszűrésre el kellene menni, ha nem akarsz azzal szembesülni, hogy kipakolnának a következő alkalommal, nemhogy gyerek szülés nem jöhet szóba..
2020. szept. 14. 11:30
 2/81 anonim ***** válasza:
90%
Rákszűrésre érdemes évente járni.
2020. szept. 14. 11:33
 3/81 A kérdező kommentje:
Rokonságban volt huszonévvel ezelőtt egy méheltávolítás, de nem érzem emiatt jobban veszélyben magam. Nagyon figyelek a táplalkozásomra, sokféle vitamint szedek, a karcinogén ételeket kerülöm, magamra főzök egészséges hozzávalókból, szerintem ezzel tudom a legtöbbet megtenni az egészségemért, nem egy évente egyszeri vizsgálattal egészségtelen életmód mellett.
2020. szept. 14. 11:37
 4/81 anonim ***** válasza:
92%

Így van, ha gyakrabban nem is de évente rákszűrésre illene elmenni.

Sokszor a ráknak semmilyen tünete nincs amikor már itt látják az eredményeiden, hogy baj van vagy éppen baj lesz. Mire te észlelsz bármilyen tünetet sokszor már túl késő.

2020. szept. 14. 11:38
 5/81 anonim ***** válasza:
94%
Egészséges életmód melett gondolod, hogy nem lehetsz rákos? Sajnos a rák nem válogat. Pont ugyanannyi esélyed van elkapni. Akkor is ha nem volt a családban.
2020. szept. 14. 11:40
 6/81 anonim ***** válasza:
91%
Akkor is kellene menned rákszűrésre,az 5-ös válaszoló nagyon jól leírta hogy miért.
2020. szept. 14. 11:42
 7/81 A kérdező kommentje:
Nem írtam olyat, hogy nem lehetek az, csak annyit, hogy tudatos táplalkozással ennek az esélyét igyekszem a legminimálisabbra csökkenteni.
2020. szept. 14. 11:43
 8/81 anonim ***** válasza:
90%

Sajnos azt az árnyoldalt elég egyszer megtapasztalni...

De ha ennyire parázol miért nem mész el magánorvoshoz? Ott biztosan kedvesek lesznek. Évente egyszer kb. 20ezer forintot ki lehet bírni.

Nem mellesleg majd ha esetleg terhes leszel, ott is megkérdezik mikor volt az utolsó rákszűrés. Vagy majd kamuzol?

2020. szept. 14. 11:44
 9/81 anonim ***** válasza:
88%
Hiába táplálkozol bárhogy, attól még HPV-t kaphatsz el, ami okozhat méhnyakrákot. Nem viccből mondja mindenki, hogy menj el évente szűrésre, hidd el.
2020. szept. 14. 11:45
 10/81 anonim ***** válasza:
87%
Csak pár perc,és egy évre letudod a vizsgálatot,illetve nem csak a rákszűrés miatt éri meg,ha valami olyan bajod van ami tünetmentes azt is ki tudják majd mutatni.
2020. szept. 14. 11:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!