Van, aki nem jár nőgyógyászhoz, tapasztalja ennek bármilyen árnyoldalát?
Figyelt kérdés
27 éves vagyok, eddig 2 alkalommal voltam. Egyszer még nagyon kicsiként, 11 évesen anyukám elrángatott magával, már nem is emlékszem pontosan mi volt a bajom. Másodszor 23 èvesen egy lábsérülés okát nem találták és mindenhova elküldött az orvos kivizsgálásra, így nőgyógyászhoz is. Nagyon kellemetlen volt a vizsgálat, de semmi problémát nem talált. Nem szeretnék sosem hormonális fogamzásgátlót szedni, az óvszer tökéletes, menstruációmmal sincsenek problémák, sem a nemi szervem kapcsán nem tapasztalok semmi rendelleneset, egyelőre szülni sem szeretnék, így nem érzem szükségét nőgyógyászhoz járni.2020. szept. 14. 11:27
31/81 anonim válasza:
Igen erre írtam, hogy az első alkalommal ha más hosszúságú lesz a ciklusod, vagy másképp/erősebben fog fajnia hasad menni fogsz nőgyógyászhoz?
32/81 A kérdező kommentje:
5. nap mentem el, addig szerintem bárki egyszerű izomlázra gondolt volna, valamint az orvos sem rendel minden nap.
2020. szept. 14. 12:54
33/81 anonim válasza:
Amikor már súlyos, észrevehető tunetek vannak lehet késő. De úgy látom a falnak beszélünk, pedig szerintem tiszta sor.
34/81 A kérdező kommentje:
Nem jön meg mindig napra pontosan, de mivel nem szedek semmi hormonális készítményt, ez szerintem normális, hogy nem pobt 28. napra jön meg miden hónapban. Ha kimaradna több hónapot, erős görcseim lennének vagy megváltozna a folyásom, akkor elmennék és még sorohatnám a lehetséges eseteket.
2020. szept. 14. 12:56
35/81 anonim válasza:
Na látod, te is csak egy kis semmiségre gondoltál.
Ha majd pl erősebbre vált a vérzéses, eleinte akkor se fogsz semmi súlyosra gondolni, aztán még kiderülhet hogy kellett volna. Mint a példádban.
36/81 anonim válasza:
Őszintén:
Egyszer előforduló 2 napos késéssel emész nőgyógyászhoz?
És ha fel kapsz 5 kilót?
Ha egyszer erősebben görcsölsz mikor megjön?
Ezek nem együttes tünetek, ha ebből csak egy fordulna elő, egyszer, elmennél?
Itt nincs 5 nap, ha egy ilyen tünet előjön már és azonnal elmész is sajnos sokszor késő. Te elmennél?
37/81 anonim válasza:
Nem normális,egy idő után általában be szokott állni rendszeres időközönkéntire,főleg hogy már 27 éves vagy. Ezen általában a hormonális problémák vagy a stressz szokott változtatni,ezt lehet hogy érdemes lenne kivizsgáltatni. De ha arra vársz hogy több hónapot kimaradjon stb. akkor feleslegesen magyarázok.
38/81 anonim válasza:
Ha nem szedsz semmilyen hormont, pont akkor kellene napra pontosan megjonnie mert semmi nem befolyásolja.
39/81 A kérdező kommentje:
Szerintem az nem késés, hoy egyszer 28, egyszer 30. napra jön meg, de ha mondjuk 2 hónapig csak 40-45. napra jönne meg, akkor utóbbi esetben elmennék. Ha a mostani étrendem mellett felszednék 5 kg-ot, akkor először dietetikushoz mennék el. Egyszeri erősebb görcsnél nem, ha többször előfordul, akkor utánajárnék. Azt mindig nem veszitek figyelebe, hogy nem minden orvos rendel minden nap, átlagoban heti 1-2 nap van rendelési idejük (magánorvosokról beszélek).
2020. szept. 14. 13:03
40/81 A kérdező kommentje:
Fogamzásgátló tablettát és egyéb hormonkészítményt soha nem szednék, márpedig ezeket előszeretettel írják fel a nőgyógyászok. Számos tanulmányt olvastam a káros hatásairól, amikben megerősített a rezidens barátnőm is. Ennek azért jártam ennyire alaposan utána, hogy meggyőzzem a páromat arról, hogy miért nem fogok tablettát szedni, hiába tűnik kénylemesebb megoldásnak.
2020. szept. 14. 13:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!