Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem tudok pisilni ha...

Miért nem tudok pisilni ha más is ott van? Hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés

Már nagyon zavaró tud lenni, hogy ha idegen helyen próbálok elmenni wc-re és van ott pár ember rajtam kívül nem sikerül pisilni, csak akkor ha nincs ott senki, vagy nagy hangzavar van. Néha csak úgy megy ha ráülök az ülőkére és elképzelem hogy otthon vagyok, csak ugye nem akarok elkapni semmi betegséget. Az a legrosszabb amikor elmennék egyedül de valaki elakar velem jönni és csak ketten vagyunk ott és sehogy se megy.

Most még iskolában megoldom, hogy akkor megyek el ha sokan vannak szünetben, vagy nem is megyek el, mert nem is kell a suli végéig. De később ezzel nagy gondjaim lesznek szerintem.

Tudom hogy van egy paruresis nevű betegség és hogy ezzel nem vagyok egyedül, de nem tudom hogy oldjam meg?

Otthon amúgy nincs ezzel gond.

17/L

2018. jan. 27. 12:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Válaszolók!

Ti hogy vagytok azóta?

Nekem is ez a problémám,és pszichológushoz járok, mert önbizalomhiány miatt alakult ki.

Szociálisfóbiám van, emberek között is rosszul érzem magam, ti hogy vagytok ezzel?

Ha valaki vár WC-re tudom, nekem se sikerül, főleg ha ott állnak tudom, viszont plázában sikerül ahol szól a rádió.

De pszichológus sokat segitett eddig!!! 25/L

2022. szept. 10. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!