Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan oldjam meg ezt az...

Hogyan oldjam meg ezt az összetett problémát?

Figyelt kérdés

Van egy eléggé összetett problémám.

3 éve,15 évesen meghalt az anyukám. Azóta az életem végtelenül üres.

Semmiben nem szenvedek hiányt,ami az anyagiakat illeti,és társaságom is van,aki meghallgat,apukám és a nővérem is,nagyon rendesek velem. De mindezek ellenére azt a törődést,szeretetet amit anya tudott adni,senki nem tudja pótolni,és emiatt nagyon üres az életem. Legtöbbször azon gondolkodok,hogy végeznem kellene magammal. Ezt nem önsajnáltatásból írom,és nem a lebeszélő kommenteket várom...csak egyszerűen,ha meglátom egy eseményen,(mondjuk legutóbb szalagavatón)az osztálytársaim szüleit,rögtön szomorú leszek,arra gondolok,hogy az én életem hogy tönkre ment.... Kívülről ez nem látszik,a jegyeim jók,kitűnő vagyok,igy kívülről úgy tűnik sikerült feldolgozni,de valójában minden nap szenvedek a hiánya miatt,és ezt én már nem akarom többé. Ilyen helyzetben elfogadható az öngyilkosság? És vajon a családom túl fog tudni lépni ezen? Vagy van esetleg valami csoda folytán megoldás erre az egészre?

18/F

2017. dec. 23. 01:22
 1/4 anonim ***** válasza:
47%
A megoldás az lesz hogy találsz egy olyan lányt aki azt a szeretetet és törődést adja amit anyukád adott.
2017. dec. 23. 03:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Drága barátom erre igazi megoldás nincs, csak az elfogadás, a beletörődés... Az öngyilkosság nyilván egy megoldásnak tűnik, mert ugye a szó szoros értelmében az mindenre megoldás, de szerintem te annál jóval többre vagy hivatott, hogy ilyen korán elmenj, és ezt te is tudod, mert tök értelmes embernek érezlek. Ezen felül ami ugyan ilyen fontos, az édesanyád biztos, hogy azt szeretné, hogy élj és boldog legyél, az ő akaratával is szembe mennél egy öngyilkossággal. Gondolj már bele hogy fájna neki.

Folytasd az utad barátom, akár egy pszichológus segítségével is!

2017. dec. 23. 10:40
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) megpróbálok túllépni rajta,csak hát azt hittem 3 év már elég volt,de ezek szerint nem :(
2017. dec. 23. 23:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom, ami veled történt. Meg tudom érteni a helyzeted, én kisebb tragédia feldolgozásával küszködök már négy éve. Az idő mindig segít, ha nem hagyod szétcsúszni az életet hanem céllal éled, élményeket gyűjtesz. Az öngyilkosság nem a jó megoldás, mindig van lehetőség egy jobb, szenvedésmentes életre. Egy jó pszichológus nagyon sokat tud segíteni, ha eddig nem tetted, keress fel egyet!
2017. dec. 26. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!