Nektek volt már olyan hogy pisilnetek kell mész a wcre ráülsz és nem tudsz pisilni? Mitől van ez? Pszichikai?
Igen, az! Van egy 500 kérdésből álló pszichikai teszt, amiben az is szerepel, milyen gyorsasággal-lassúsággal pisilsz.
Ha egyedül vagy otthon, vagyis nem nyilvános vécében, ahol melletted is végzik a dolgukat, akkor előfordulhat, hogy azért nem megy. Az egy enyhébb formája, de az is lelki eredetű. Otthoni "nemtudokpisilni" lehet szervi bajból eredő is.
Egyszer volt (jó régen, kamaszként) húgyúti fertőzésem, kb fél óránként úgy éreztem, hogy pisi lesz. Bár egy pici mindig ment. Két napig szenvedtem vele, mire megmondtam az anyukámnak, és ő mondta, hogy biztos ez a bajom, elmentem orvoshoz, egy por állagú gyógyszert kellett meginnom este, és másnap már semmi nem volt.
Lehet, hogy ez a bajod, ha gyakran kell.
Ha esetleg szedsz valamilyen pszichiátriai gyógyszert, annak is lehet a mellékhatása.
Néhány triciklikus antidepresszívum vagy antipszichotikusnál ez jellegzetes tünet.
Kései mellékhatásként is előjöhet.
Lehet már nem hat a régebbi gyógyszered.
És ha a taglalt probléma már hónapok óta fennáll, tényleg keresd fel az orvosod, mielőtt teljesen tönkremenne a veséd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!