16 éves tinilányt begyógyszerezni?
Velem ez volt 16 évesen, hogy "anyukám" közölte, hogy muszáj szednem ilyen sz@rt,mert "nem alszok eleget". Ekkor elhurcolt egy pszichiáterhez, aki megkopogtatta a térdemet és kérdezés nélkül felírt egy antidepresszánst és egy nyugtatót hozzá. Ugyanis előtte a drága szüleim leadták neki, hogy szerintük keveset alszom, biztos azért vagyok náthás állandóan... Én nem akartam beszedni, de anyám belekeverte a reggeli teába, kakaóba, volt, hogy apuci lefogott és belém nyomták. Másnap meg bealudtam suliban, buszon stb. Már 15 évesen Xanaxal küldött suliba, mert "keveset aludtál".
Úgy lett vége, hogy elmentem egy orvoshoz és közöltem mit szedetnek, rosszul vagyok tőle, ő állította le a szüleimet.
Most megint ezt kezdte el, már nem bírom tovább,az alvàsomat figyeli állandóan.
Ilyen és ehhez hasonló probléma általában csak akkor merülnek fel, ha az anyuka és az apuka külön él, de nagyon ritka esetekben előfordulhat "ép" háztartásban is.
Ami nagyon fontos, hogy a leírt gyógyszerek első fázisban szervezeti hozzászokást, később akár függőséget is okozhatnak. Az ilyen gyógyszereket csak speciális esetben lehet kiskorúnak adni.
Alapvetően az e téren átélt élményeid képesek komoly pszihés gondokat előidézni, főleg serdülő korban.
Ha nem nagy kérés, akkor tudsz írni egy részletesebb leírást, és válaszolnál pár kérdésre? Megpróbálok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!