Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 16 éves tinilányt begyógyszere...

16 éves tinilányt begyógyszerezni?

Figyelt kérdés

Velem ez volt 16 évesen, hogy "anyukám" közölte, hogy muszáj szednem ilyen sz@rt,mert "nem alszok eleget". Ekkor elhurcolt egy pszichiáterhez, aki megkopogtatta a térdemet és kérdezés nélkül felírt egy antidepresszánst és egy nyugtatót hozzá. Ugyanis előtte a drága szüleim leadták neki, hogy szerintük keveset alszom, biztos azért vagyok náthás állandóan... Én nem akartam beszedni, de anyám belekeverte a reggeli teába, kakaóba, volt, hogy apuci lefogott és belém nyomták. Másnap meg bealudtam suliban, buszon stb. Már 15 évesen Xanaxal küldött suliba, mert "keveset aludtál".

Úgy lett vége, hogy elmentem egy orvoshoz és közöltem mit szedetnek, rosszul vagyok tőle, ő állította le a szüleimet.

Most megint ezt kezdte el, már nem bírom tovább,az alvàsomat figyeli állandóan.

2017. aug. 25. 21:23
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

A Xanaxot a nevére írták.

Most is mondja, hpgy elmegy és irat majd magának, csak szedjem be...

2017. aug. 25. 21:24
 2/12 anonim ***** válasza:
Alváshiany? Nátha összefüggés? Mennyit alszol egyébként?
2017. aug. 25. 21:44
 3/12 A kérdező kommentje:
6-7 órát, de hétvégén többet.
2017. aug. 25. 21:47
 4/12 jeverezi ***** válasza:
0%
kevés az az alvás! Igaza lehet szüleidnek és a gyógyszereidet felíró orvosnak!
2017. aug. 25. 22:08
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy annyira kevés lenne. Nem vagyok sem rosszul, semmi, ha meg fáradt vagyok lefekszem korábban...

Elfeküdnék én délig is, ha nem kellene suliba, dolgozni járni...

De azért hétvégén kipihenem magam, vagy délután is lefekszem.

Mi lenne jobb, ha leszedálnának, legalább tompább lennék egész nap,de mind1.

2017. aug. 25. 22:37
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező,

Vannak ilyem emberek, akiknek kevés az alvásigényük, te is ilyen vagy. Nekem 8 óra alvás is kevés, 9 óra az ideális. Most is már lassan 4 óra lesz, amikor ezt a választ írom, és még nem alszol sajnos. Nekem suli időszakban szükségem van az altatóra, mert akkor legalább ki tudom aludni magamat, és fel tudok kelni reggel hatkor.

De ez amit a szüleid művelnek veled eléggé durva! Nagyon tudom sajnálni, amikor lefognak és belédgyömöszölik a gyógyszereket :(

Mond meg nekik, hogy van olyan ember akinek elég kevesebb alvás, nem kell aludnia 9-10 órákat!

De jobban belegondolva ez nagyon beteges már már gyerek bántalmazás is, ha altatóra kényszerítik REGGEL a gyereket! Mi értelme van annak, hogy reggel nyugatót, altatót szedjen a gyerek??!! Azt még talán megérteném, ha lefekvés előtt adnák oda, de reggel miért?! Ha nincsen szükséged az altatóra, ne is szedd be, mivel az olyan embereknek van kitalálva, mint én aki nem tud korán elaludni, de muszály mert korán is kel!

17F

2017. aug. 26. 03:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Anyád elmebeteg. Erre ennyit tudok mondani. Aki önként tömi a 16 éves gyerekét egy ilyen elavult, kimutatottan káros szarral amikor még fejlődésben van csak azért mert kevesebbet alszik... ha annyira aggódik miért nem visz pszichológushoz hogy kiderüljön mi az oka?-vannak orvosok akik téged kezelnek és nem őt? 16 éves gyerekénél azt lesi mennyit alszik és tudtán kívül gyógyszert kever az italába? Ne haragudj tényleg de itt az anyád az aki pszichiátriai eset.
2017. aug. 26. 07:56
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha újrakezdik, azonnal szólj megint az orvosnak. Suliban is szólhatsz ofődnek vagy akármelyik(!) megbízható tanárnak, hogy a szüleid gyógyszerekkel tömnek és ettől nem tudsz figyelni az iskolában. A lényeg, hogy most se hagyd magad!

Próbáld megjátszani, hogy többet alszol (vonulj be korábban a szobádba, későn gyere ki, stb). Vegyél magadnak innivalót, tartsd valamelyik szekrényedben, abba nem tud gyógyszert rakni. Bár akkor meg rád szállhatna, hogy miért nem iszol... És ne haragudj, de szerintem szüleidnél valami nem oké, ki csinál ilyet?!

Vagy egyszer menj tovább busszal és szálj le jó későn. Aztàn kótyagos hangon hívd fel a szüleidet, hogy "Anya... nem tudnál értem jönni X városba? Elaludtam a buszon és nem szálltam le..." Akkor talán észhez térnek.

2017. aug. 26. 13:49
 9/12 A kérdező kommentje:

Utolsó, volt ilyen!

Lázas voltam, annyira szarul voltam, hogy nem tudtam aludni sem, hánytam és azon veszekedtünk, hogy itthon maradhatok vagy sem.

Nagyon gyanús volt, hogy hozogatta az italkáját állandóan. Meg meg volt zakkanva, hogy húzzak az orvoshoz altatóért.

Végül el voltam suliba, bealudtam órán, utána a vonaton úgy, hogy átvitt másik országba, ott rázott fel a kalaúz. Jó mondjuk, a betegség miatt rosszul is voltam. Megijedtek, de az utána követjező két napot nem kívánom senkinek sem,úgy bántak velem...

Akkor úgy volt, hogy közöltem, hogy nem szedek semmit be, egyszer mikor megjelent lefekvés előtt a gyógyszerével, akkor a pofájába burítottam. Ezután kakaóval próbálkozott, abba könnyebb volt...

Ha nem állok ki magamért, még szeribtem máig csinálná.

Köszi a válaszokat!

2017. aug. 26. 13:58
 10/12 anonim ***** válasza:
Mondom, hogy anyád elmebeteg. Azonnal jelezd a suliban, az orvosnál, a gyerekvédelmiseknél... a Xanax egy erős függőséget okozó gyógyszer ami csal nagyon indokolt esetben szedhető, akkor is rövid ideig. Anyád lényegében feleslegesen mérgezi a saját gyerekét. Teljesen beteg amit leírsz, szój valakinek hogy bekattant. Próbáld elsőnek a háziorvosnál. Talán ő ismeri legjobban a családot. Mond el hogy erős gyógyszereket csempész titokban az italodba stb...
2017. aug. 26. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!