Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depresszióból nincs kiút?

Depresszióból nincs kiút?

Figyelt kérdés

Gyerek korom óta súlyos depresszióval küzdök.

Már annyi mindent kipróbáltam, feküdtem pszichiátrián, jártam terápiás csoportba, kaptam gyógyszereket, de semmi hatás...

Közel 15 éve így élek..

Minden nap öngyilkossági vágy gyötör belülről és szenvedés, sokszor fizikai fájdalommal, mellkas, hát és fejfájással tarkítva.

Amúgy pedig mindenem megvan az életben, amiért hálás lehetnék,de mégis szenvedek. Próbálok normális életet élni, járok szórakozni, jól dolgozok a munkahelyemen, jó a kapcsolatom a férjemmel, de attól szenvedés belül minden napom.

A fél karom odaadnám,hogy ne így kelljen élnem.

Mit tehetnék? Van akinél ez elmúlt vagy így kell élnem még évtizedekig?

2017. júl. 22. 22:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ora et labora és nem leszel depressziós!:-) Vagy kitudja.
2017. júl. 22. 22:53
 12/18 anonim ***** válasza:
Hát, könyörgök, ha beteg vagy és nem vagy hajlandó szedni a rávaló gyógyszert, akkor minek panaszkodsz? A fél karodat odaadnád? Hát semmit nem teszel! Még egy orvoshoz se mész el!
2017. júl. 22. 22:57
 13/18 A kérdező kommentje:

Mint írtam voltam pszichiátrián, jártam terápiára, és jelenleg is járok orvoshoz, azt nem írtam hogy nem járok.

Nagyon jó pszichiáterem van, kb ő az egyik fő oka hogy még élek egyáltalán.

De gyógyszert nem akarok szedni továbbra sem, mert rosszabbul éreztem magam mikor szedtem,bár lehetséges, hogy másféle kombó jót tenne, de ettől félek.

2017. júl. 22. 23:02
 14/18 A kérdező kommentje:
Régen dolgoztam sokat éjszaka, akkoriban nagyon durva volt a helyzet,rengeteget rátett az idegrendszeremre az éjszakai munka, már 2 éve nem dolgozok éjszaka szerencsére hanem csak 9től 17-ig, azóta látványosan javult az életem, az akkorihoz képest.
2017. júl. 22. 23:07
 15/18 anonim ***** válasza:
De ha egyszer szervi baj, ingerületátviteli probléma, amit egy tabletta meg tud oldani, csak rá kell szánni az időt, amíg kialakul, hogy melyik a megfelelő, akkor mért nem akarod szedni? Az a megoldás. A lelki ráhatás fizikai problémánál nem elég.
2017. júl. 23. 00:03
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
"Az a megoldás" Pontosabban a te megoldásod. A kérdező megoldása pedig gyógyszermentes. Te sem gyógyultál meg a gyógyszertől csak tünetmentes lettél. Neked lehet jó így el is van fogadva. Vannak viszont egyéb megoldások. Az agy folyamatai külső hatásokra változnak, negatív események befolyásolják azokat, a pozitív dolgok ugyanúgy befolyásolják és idővel hejreáll ugyanúgy az egyensúly. Pl a sport után ugyanúgy felszabadul a boldogsághormon mint a gyógyszerektől. Vagy a pozitív gondolkodás is képes az agyat hormonok termelésére késztetni. Elengedni a múltat. Nagyon sok embernek van nehéz gyerekkora, majd kifogàsként használja egész életében. Én is így éltem sokáig majd egyszer valaki azt mondta, hogy mindenkinek megvan a saját története, és akkor mi van?-tudni kell elengedni, pozitívnak lenni megbocsájtani... egy idő után helyreáll az agy működése is, lehet hogy később is hajlamosabb leszel a depresszióra de mivel sok belső munkával ismered a saját működésed, időben felismered a folyamatot amikor aktív a betegséged és meg tudod fordítani mielőtt újra mélyre kerûlnél. Ez is egy megoldás, a gyógyszer is egy megoldás, a sport is egy megoldás, a pszichológus is az. Nincs olyan hogy csak egy megoldás létezik és az rád van erőszakolva. Az hogy neked mi működik és mi nem neked kell kitapasztalnod.
2017. júl. 23. 11:35
 17/18 anonim ***** válasza:
Kipróbált több mindent - nem működött, szenved. A megfelelő gyógyszerre való kitartó rákeresést még nem próbálta. Nem tudja elengedni a dolgokat, mert ha tudná, már lett volna rá ideje, hogy megtörténjen. (Én se vagyok mindenáron gyógyszerbarát.). De ha a betegsége bio-fizio-kémiai eredetű, akkor azon a módon lehet megoldani szenvedés nélkül.
2017. júl. 23. 13:18
 18/18 anonim ***** válasza:
24%

Ugyan akkor, lehet a nyelőcsövében egy tasak, amiben néha megreked a lenyelt tabletta. Nem véletlenül nem akar gyógyszert szedni, mert álltalában rosszabbodik az állapota, ha gyógyszert szed. Ez azért van, mert a gyógyszerek savas környezetre vannak fejlesztve, amik lúgos környezetben teljesen másként bomlanak el. A tasakból időnként a nyelőcsőbe, gyomorba vissza csepegő, szivárgó bomlástermékek teszik a pocsék közérzetet.

A probléma nem lelki eredetű csak a lélekben mutatkozik meg, ott okoz tüneteket!

2017. júl. 23. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!