Hogyan vigyem 72 éves anyámat pszichiáterhez?
8-as vagyok. Úgy gondolom, hogy az atszmádnak talán nincsen ehhez köze. De a stressz sajnos betegit. Én egy hipertóniát szereztem be a demens szülőm ápolása miatt...
Tényleg nagyon nehéz elfogadni, hogy a hozzátartozónk agya már nem működik rendesen.
Én sokat jártam a pszichiátriai szakrendelésen, csináltak mri-t, vérvizsgálatot, tisztázva is lett, hogy alzheimer-kór, kapott egy gyógyszert, aztán ennyi. Minden évben megcsináltak egy MMSE nevű tesztet, az asszisztens, tiz perc alatt, megállapitották, mennyit romlott az állapota és kész. Ennyit foglalkoztak vele. Gyakorlatilag azonnal leirták a diagnózis felállitása után. Orvos többé rá se nézett. Minden a családra van hagyva. Nekünk négy év volt, de ő már nagyon idős volt, 90 felett... Vagy beadod ápoló otthonba, ha egyáltalán beveszik - havi nagyon sokezer pénzért, vagy csinálja a család, ahogy birja. Tudok olyanról, ahol 15 éve tart... Sorscsapás sajnos.
A paranoia ráadásul olyan, hogy egy vizsgálaton képes teljesen épelméjűnek láttatni magát. Bár annak alapján, amit leirtál - higiénia elhanyagolása pl.- ez is már a demencia része.
Pénzügyeket rendezzétek, esetleges függőben lévő családi dolgokat - közös tulajdon, stb.- rendezzétek.
Sok türelmet kivánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!