Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek tenyleg igy...

Szerintetek tenyleg igy gondolja? . Vagy hazudott?

Figyelt kérdés
14 eves vagyok, es 1,5 eve vagdosom magam... (akik elitelnek azok kerlek ne irjanak). Eddig nem buktam le, de amiert vezetek naplot,anyumnak sikeresen elsikerult olvasnia azt. Es hat igy mar tudott a vagdosasrol. Bejott a szobamba es beszelgettunk rola nagy nehezen. Mert nem igen akartam megnyilni. Aztan meglepoen jol viselte, es mondta ne csinaljak tobbet ilyet, meg ronda lesz a helye. Azert meglepo a reajcioja, mert mindog azt mondta hogy akik vagdossak magukat szpihologusnal kene lenniuk mert nem normalisak. De ahogy reagalt az hat wao. O nem ilyen.. es este mikor megkertem hogy ne mondja el az apukamnak, akkor azt mondta joga van tudmi es beszelek vele kesz. Szerintetek? Most mi legyen? Felek apumra nezni es anyum szemebe is. Mi van ha azt tervezik pszihologuhoz kuldenek?... ajj. Irhatok privatba is csak gyorsan mert nagyon ki vagyok :/

2015. júl. 2. 22:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
De miért örülsz annak ennyire, hogy a pszichológus kilőve? Ahogy én látom gőzöd sincs arról hogy mit jelent valójában egy szakemberhez járni, viszont problémáid határozottan vannak, vagdosod magad és nem úgy tűnik, hogy ezzel egyedül le tudnál állni. Szerinted rendben van, hogy önsértéssel oldod meg a dolgokat? Ez nem apróság, ez nagyon komoly. Azok a hegek ott maradnak egész életedben és nagyon rossz érzés lesz. Nincs rendben, hogy ezt csinálod, akkor sem ha manapság szinte divat az ilyesmi. Segítségre van szükséged. Nem rossz dolog az, ha a szüleid elvisznek pszichológushoz, sőt a jelenlegi helyzetben a legjobb ami csak történhetne. A pszichológus nem esz meg, nem kínoz meg, nem érdeke, hogy neked rossz legyen, sőt ért olyan témákhoz amikhez egyetlen ismerősöd se ért és kifejezetten célja segíteni, támogatni. Mégis mi olyan borzalmas ebben, hogy úgy rettegsz tőle, mint kutya az állatorvostól?
2015. júl. 3. 11:50
 12/13 anonim ***** válasza:

ilyesmiben nem lehet hazudni, mert senki sem tudja. lehet, hogy az segít majd abbahagyni, hogy megváltoznak a körülményeid. egyetemre mész, vagy komoly barát/nő jön.

azért azt talán elismered, hogy nem csak egy rossz szokásról van szó. egy pszichológus nem fogja megoldani. akik ilyet javasolnak, csak hallották valahonnan. egy kis beszélgetés nem fog felrázni.

ha mégis menned kell, akkor viszont ne félj tőle. beszélhetsz bármiről, nem kell a vagdosásról. amennyire én vettem észre, nem agresszívek, irányíthatod a beszélgetést. néha kérdez valamit, arra meg mondhatod, hogy nem tudod, ha nem akarsz válaszolni.

a javaslók biztos furcsállva nézik a sorokat, és azt mondják, hogy vagy jól csináld, vagy sehogy. szerintem meg senkinek nincs joga azt mondani, hogy beteg vagy, menj orvoshoz, mert ők, a normálisak jobban tudják.

ezt mindaddig fenntartom, míg nem ártasz másoknak.

és igen, a szüleid, ha szeretnek, biztos szomorúak/dühösek/tehetetlennek érzik magukat emiatt.

szerintem nézz körbe a világban, mi érdekel. tuti van, ami a vagdosásnál nagyobb örömet tud okozni.

2015. júl. 3. 12:27
 13/13 anonim ***** válasza:

És ha én vagdostam magam és nekem a pszichológus segített leállni? Persze nem közvetlenül, ez nem arról szól hogy beszélsz róla egyszer és többet nem kell csinálnod. De megismertem jobban önmagam, megtanultam mik azok a helyzetek, amikor ez a késztetés erősebb lehet és szép fokozatosan már egyre kevésbé akartam tényleg bántani magam. Könnyebb ellenállni. Sokkal könnyebb.

Nem egy hónap és nem is félév alatt álltam le, de az én fejemben elég nagy katyvasz van. Mindenesetre pszichológus nélkül biztos, hogy még csinálnám. Nem véletlenül mondom a kérdezőnek, hogy nem rossz dolog a pszichológus, nem csak úgy osztom az észt. De az tény, hogy a pszichológusnál nem csak erről kell beszélni, sőt valószínűleg a probléma nem magában a cselekvésben van, így nem is nagyon kell róla beszélni. De azért elhallgatni nem jó ötlet.

2015. júl. 3. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!