Ez lelki/mentális betegség, vagy csak szimplán emberi hülyeség? Komolyan gondolja, vagy csak tagadásban van?
Van egy barátnőm, illetve, nem tudom még nevezhetem-e egyáltalán annak.
Körülbelül két éve összejött a párjával, mint első kapcsolat. Nekem elsőre rossz megérzésem volt vele, aztán kiderült, hogy nagyon is igazam van.
Megcsalta, megverte, megalázta a barátnőmet, többször beszélt úgy vele, ahogy az ellenségemmel sem tudnék, nemhogy azzal, akit szeretek.Nem "engedi" sehova (alapvetően röhejes szó ez egy párkapcsolatban) még a pár faluval arrébb lakó barátnőjéhez sem, ellenben a párja boldogan bulizik és éli világát, mondván "neki szüksége van rá."
Barátnőm ennek ellenére azt állítja, Ő bizony boldog, hogy Ő inkább megbocsájt, mintsem hogy a párja nélkül legyen, mert abba "belehalna."
Mindemellett ő is elítéli pl az erőszakot, de ennek ellenére a saját helyzetét jogosnak látja, mert ő szerinte megérdemelte. (alapból olyan helyzetekért kapott, hogy abszolút nem tett semmit sem, csak felhívta egy srác akivel régen fb-n dumált, pl, és ezért őt rugdalta össze az az elmebeteg.)
A kapcsolatunk rengeteget romlott, mióta együttvannak, mivel a párjának feltett szándéka a barátnőmet mindenkitől elszeparálni, akár aljas hazugságok árán is, amit az a szomorú, barátnőm sokszor be is kajált, aztán kiderült hogy a vak hite borzasztó rossz irányba vitte.
Elképzelhető, hogy ennek a beteges ragaszkodásnaka hátterében valami betegség áll?
Én nem tudom elhinni, hogy manipuláció hatására ennyire megromolhat valakinek a reális világlátása.
Szerintem amíg ő úgy gondolja, hogy ez jár neki, így minden jó addig nem tudsz vele sokat kezdeni. :(
Ez a beteges ragaszkodás viszont biztos nem normális, de ettől még nem beteg. max. attól lesz ha egyszer rájön mi mindent viselt el egy ilyen emberért.
Azt nerm látom jó taktikának ha neki a párjáról rosszakat mondasz mert a végén veled sem fog beszélni.
Őt is hagyta már ott, de ő visszakönyörögte magát, kétszer.
De az a durva, hogy néha öntudatára ébred, szakítani akar, másnap meg vissza ugyan oda, ahonnan elindult, hogy ő nagyon szerelmes és inkább nem szakít, neki ez így jó.
ez egy tipikus bántalmazó kapcsolat, szakirodalma van, ahol kb szóról szóra leírják azokat a dolgokat, amiket te itt felsorolsz
pl a miért marad, szavakkal verve, ilyenek
tettekkel meg szavakkal is erőszakos, ilyenek szokták kivégezni a párjukat
nyílván nincs rendben a lány sem, de ez nem menti fel a srácot
Értem, köszönöm a válaszokat.
Bár már kezdem úgy érezni, sosem rendeződik a dolog.
De egyébként akkora egy kamu az egész. Facebookra teszik ki a szivecskés nyáladzós posztokat mint az idióta kiskamaszok, egy órával később meg röpködnek a pofonok. Álszentek de rettentően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!