Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek tenyleg igy...

Szerintetek tenyleg igy gondolja? . Vagy hazudott?

Figyelt kérdés
14 eves vagyok, es 1,5 eve vagdosom magam... (akik elitelnek azok kerlek ne irjanak). Eddig nem buktam le, de amiert vezetek naplot,anyumnak sikeresen elsikerult olvasnia azt. Es hat igy mar tudott a vagdosasrol. Bejott a szobamba es beszelgettunk rola nagy nehezen. Mert nem igen akartam megnyilni. Aztan meglepoen jol viselte, es mondta ne csinaljak tobbet ilyet, meg ronda lesz a helye. Azert meglepo a reajcioja, mert mindog azt mondta hogy akik vagdossak magukat szpihologusnal kene lenniuk mert nem normalisak. De ahogy reagalt az hat wao. O nem ilyen.. es este mikor megkertem hogy ne mondja el az apukamnak, akkor azt mondta joga van tudmi es beszelek vele kesz. Szerintetek? Most mi legyen? Felek apumra nezni es anyum szemebe is. Mi van ha azt tervezik pszihologuhoz kuldenek?... ajj. Irhatok privatba is csak gyorsan mert nagyon ki vagyok :/

2015. júl. 2. 22:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A pszichologus segiteni fog. Ne utasitsd el, hidd el, nem akar rosszat. Jo ha beszelhetsz a problemaidrol. Es kivel ha nemegy szakemberrel aki nem itel el, nem utal meg es hasonlok?
2015. júl. 2. 22:14
 2/13 A kérdező kommentje:
Koszonom a gyors valaszt! De meg nem hiszem hogy pszihologushoz kuldeneknek. Amiota volt a beszelgetrs mar eltelt 2 nap es nem hoztak fel. :/ szval lehet meguszom!
2015. júl. 2. 22:20
 3/13 anonim ***** válasza:
Jobban jársz ha elkerülsz. Én 14 évesen leuktam de anyukám nem vette komolyan. Most 19 éves vagyok és még mindig csinálom. Egyre mélyebben, depressziót diagnosztizáltak, étkezési zavart és szorongást. Kérj segítséget mert csak rosszabb lesz
2015. júl. 2. 22:23
 4/13 A kérdező kommentje:
Koszonom. Es barmi is legyen..en .nem megyek szpihologushoz... biztos hogy nem! .. Nem es kesz!
2015. júl. 2. 22:30
 5/13 anonim ***** válasza:
Miért ellenzed ennyire a pszichológust?
2015. júl. 2. 22:35
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem tudom pontosan.. ha a sajat szuleimnek n nyilok meg, akkor miert pont egy pszihologusnak beszelnek arrok mit erzek? Vagy teszek? .. meg alapbol ruhellem az orvosokat, es hat alapjaba veve ok is azok...szval mar bukott helyzet! :(
2015. júl. 2. 22:43
 7/13 anonim ***** válasza:

Ahogy én látom anyukád remekül reagált, szülő ennél jobban nem kezelheti, max akkor, ha mindezek után nem hagyja elveszni a témát, hanem szakemberhez visz, vagy legalábbis gyakrabban és mélyebben beszélget veled. Miért nem akarsz segítséget kapni? Miért félsz attól, hogy támogassanak abban, hogy jobban legyél? Milyen elképzeléseid vannak, mi zajlik egy pszichológusnál, hogy te annyira rúgkapálsz, mintha legalábbis orvoshoz akarnának vinni oltásra. Pedig a pszichológus nem olyan mint egy oltás, nem hat akkor is ha te nem akarod. Neked kell jobban lenned, ő csak támogathat. Miért félsz tőle? Nagyon elzárod magad a témától pedig nálad még az sincs, hogy jajj akkor a szülőket be kéne avatni, hisz már tudják.

A pszichológus semmiképp se mondható olyan orvosnak, mint a többi orvos, szóval butaság erre hivatkozni. És néha egy vadidegennek, aki nem a szeretted, akinek nem baj ha rossz dolgokat mondasz, nem bántod őt azzal hogy bevallod a rossz érzéseidet, szóval egyszerűen csak könnyebb megnyílni. Ő nem fog elítélni, de korrekt és őszinte lesz és segít neked megérteni önmagadat. Nem barát, nem családtag, egy teljesen külső személy és így neked se kell tartanod tőled, ő neki pedig nagyobb rálátása lehet a problémákra, úgy hogy nem érintett. És mindig a te érdekeidet nézi, segíteni akar nem bántani. És még egyszer: Ha te nem akarod ő nem tehet semmit. Nem segíthet akaratod ellenére. Ő nem egy orvos.

2015. júl. 2. 22:46
 8/13 anonim ***** válasza:

szerintem tök jó fej anyukád van, akkor ne félj hogy elmondja apukádnak mert biztos ő is jó fej.

szerintem ha bármi bánt ezek után tudhatod hogy anyudnak elmondhatod, ahelyett hogy vágdosod magad.

A pszichologus meg nyugi csak beszélgettek, utána jobb lesz, fiatal vagy még ahhoz hogy eltold az életed.

Ha küldenek menj el.

A pszichologushoz nem bolondok járnak ne ilyedj meg, azok a pszichiátriára mennek.ugyhogy te nem vagy az.

Próbálj olyan dolgokat, elfoglaltságot csinálni ami eltereli a figyelmed örömet okoz.

2015. júl. 2. 23:04
 9/13 anonim ***** válasza:

Ha pszichologushoz nem akarsz menni akkor legalabb olvasgass a temaban, oke? Az is lehet segitseg ha jobban megerted a sajat problemad!

De meg mindig tamogatnam a szakember otletet.

2015. júl. 3. 08:43
 10/13 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszaitokat. Es igen neha olyan jofej tudd lenni hogy reszben miatta is vagdosom magam. Meg ugye a suli.. es csak azert nem orulok az otletnek hogy elmondja apumnak, mert neveloapukam meg jol fogadja lehet de a rendes apukam.. hat nala nen tudni. Aztan anyam pont olyan szemely aki mindenkinek elmond minden aprosagot ami tortenik velem, vagy akar a testveremmel. Es akkor ha nem vagyok ott mikor mondja, vagy eppenseggel ott vagyok mit kene tennen!? Szoval nem a legelonyosebb helyzet! Es mondom meg nem is hoztak fel a temat ugygogy lehet a pszichologus kilove! :D
2015. júl. 3. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!