Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hangokat hallok a fejemben....

Hangokat hallok a fejemben. Ez nagy baj?

Figyelt kérdés

Legtöbbször este, amikor már félálomban vagyok és éppen elaludnék akkor hallom. Nem tudnám meghatározni hogy honnan szól, mégis tisztán hallom a fejemben. Néha nap közben is előfordul, de ott ritkábban.

Gyakran fáj a fejem és általában szédülök. Nem ritka hogy elindulok valahova és nem tudom miért kell odamennem, vagy egyszer csak körül nézek ott vagyok valahol és nem tudom mit keresek ott. Képtelen vagyok huzamosabb ideig koncentrálni valamire.

Kerülöm az embereket, nem beszélek az ismerőseimmel sem. Teljesen elzárkóztam tőlük, hogy ne tudjanak kommunikálni velem. Utcára se nagyon merek kimenni mert viszolygok a tömegtől.

Rendszerint melankolikus hangulatom van és alapvetően könnyen lehangolódom minden apróságtól. Gyakran olyan dolgok nyomasztanak, amik az eset fontosságához mérten nem lennének indokoltak. Ilyenkor órákon keresztül csak nézek magam elé és gondolkodok.

Enni se tudok rendesen mert egyből hányingerem lesz.

Szerintetek ez mi lehet? :\ És mit lehetne tenni?

Értelmes válaszokat várok, aki offolni akar az ne itt tegye pls.

2009. dec. 25. 14:05
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Bravó srácok, megint megmutattátok hogy myen magyarország
2012. nov. 18. 09:53
 22/30 anonim válasza:

Sziasztok!

Gyerekkoromban én is hallottam hangokat, de az más volt. Olyan volt, mintha sok ember beszélne egyszerre a fejemben, de nem értettem, hogy ki mit mond. Akkoriban kerültem az emberi kapcsolatokat, vagyis nem voltak barátaim, a szüleimmel se beszélgettem. A legszorosabb kapcsolat a tévéhez fűzött :D Két testvérem van (én vagyok a középső); az idősebb (+5 év) mindig kínzott és megvert, míg a kisebbel (-2 év) többnyire jól megvoltam. Általános iskolában én voltam a kirekesztett, tehát nem igazán voltak még csak emberek se, akikkel beszélgethetnék. Bár, nem is akartam barátokat. 8. végére tudtam, hogy meg akarok változni ezért a középiskolát már máshogy kezdtem, akkor szereztem pár igazán jó barátot. (Szépen lassan egyre többet) Szerintem ez segített.

Két hónap múlva leszek 20 éves és azt kell mondjam, hogy önerőből meggyógyultam, pszichiáter és gyógyszerek nélkül. :)

19/L

2012. nov. 23. 09:26
 23/30 torii válasza:
énis hallotam őket hallom is menj orvoshoz mert bele őrülsz a barátnőm is bele őrült és meg ölte magát tegnap én nem aludtam semmit most is hallom hogy 2mentsd meg a lányt" anyira ijesztő szoval menj orvoshoz minél hamarább
2013. ápr. 26. 15:00
 24/30 anonim válasza:

Ugyanez volt velem is pár éve (kivéve az elzárkózást, és én még embereket is halucináltam. Egy sorozatban azt mondták, hogy ez a sok gyógyszertől lehet. Mármint a halucináció.), de elmentem egy pszihiáterhez. Igaz nem ezzel az okkal, de végülis lehet, hogy ami miatt mentem, az volt az okozója az én problémáimnak is. Szóval mindenképpen menj el pszihiáterhez! Valami random dologgal is elmehetsz, ha kínosnak érzed! Például még azzal is fogadni fognak, ha azt mondod, hogy:

-Féltékeny vagyok minden egyes nőre, akivel találkozok.

Még ezzel is kezelni fognak! Higgy nekem!

2017. júl. 18. 11:34
 25/30 anonim válasza:
Nalam is ez van most!anyukam tomi a kajat belem meg fel akar viditani de ez most mind1.Fordulj orvoshoz pszihologushoz kapni fogsz “nehany” gyogyszert es azok segiteni fognak es remelem minden rendben lesz de probalj meg enni azt muszaJ!!es remelem mar minden rendben van♥️
2018. márc. 7. 09:08
 26/30 anonim ***** válasza:
Mindenképp menj el pszichiáterhez, mert akkor már tettél valami hasznosat, nem hinném hogy ártani fog. És jobbulást kívánok.
2020. júl. 23. 20:33
 27/30 anonim válasza:
Szia nagyon nem kell megilyedned en panik neteg vagyok 16 eves es en sem merek az utcara menni mert rosszul leszek es egy a skizofreniat nem te venned eszre ketto nekem is van ugy sokszor hogy hallok hangokat felalomban de van ugy hogy hetekig semmi nincsen es en nem aggodok ezen pedig magyon sokszor brutalisan szoktam megnapkozben is erezni
2021. jan. 10. 21:47
 28/30 anonim ***** válasza:
Ez egy különleges képesség csak tévesen betegségnek állapítják meg.
2021. jan. 12. 20:01
 29/30 anonim válasza:
Én is hallok már egy ideje. Szerintem ne aggódj, csak talán jó lenne ha elmennél orvoshoz. Vagy ha nem akarsz "nyilvánosan" beszélni róla senkinek, az a legjobb, ha megvárod hogy ezek eltűnjenek. Ha nem tűnnek el egy idő múlva, legjobb ha megpróbálsz szakemberhez menni, és jobban odafigyelni magadra, és olyan dolgokat csinálni, amiket szeretsz.
2022. jún. 3. 18:04
 30/30 anonim ***** válasza:
Igen nagy baj, ha hangokat hallassz. Általában csak félrevezetni akarnak, vagy vádaskodnak, jó tanácsot nem kaphatsz tőlük.
2022. jún. 13. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!