Hangokat hallok a fejemben. Ez nagy baj?
Legtöbbször este, amikor már félálomban vagyok és éppen elaludnék akkor hallom. Nem tudnám meghatározni hogy honnan szól, mégis tisztán hallom a fejemben. Néha nap közben is előfordul, de ott ritkábban.
Gyakran fáj a fejem és általában szédülök. Nem ritka hogy elindulok valahova és nem tudom miért kell odamennem, vagy egyszer csak körül nézek ott vagyok valahol és nem tudom mit keresek ott. Képtelen vagyok huzamosabb ideig koncentrálni valamire.
Kerülöm az embereket, nem beszélek az ismerőseimmel sem. Teljesen elzárkóztam tőlük, hogy ne tudjanak kommunikálni velem. Utcára se nagyon merek kimenni mert viszolygok a tömegtől.
Rendszerint melankolikus hangulatom van és alapvetően könnyen lehangolódom minden apróságtól. Gyakran olyan dolgok nyomasztanak, amik az eset fontosságához mérten nem lennének indokoltak. Ilyenkor órákon keresztül csak nézek magam elé és gondolkodok.
Enni se tudok rendesen mert egyből hányingerem lesz.
Szerintetek ez mi lehet? :\ És mit lehetne tenni?
Értelmes válaszokat várok, aki offolni akar az ne itt tegye pls.
Sziasztok!
Gyerekkoromban én is hallottam hangokat, de az más volt. Olyan volt, mintha sok ember beszélne egyszerre a fejemben, de nem értettem, hogy ki mit mond. Akkoriban kerültem az emberi kapcsolatokat, vagyis nem voltak barátaim, a szüleimmel se beszélgettem. A legszorosabb kapcsolat a tévéhez fűzött :D Két testvérem van (én vagyok a középső); az idősebb (+5 év) mindig kínzott és megvert, míg a kisebbel (-2 év) többnyire jól megvoltam. Általános iskolában én voltam a kirekesztett, tehát nem igazán voltak még csak emberek se, akikkel beszélgethetnék. Bár, nem is akartam barátokat. 8. végére tudtam, hogy meg akarok változni ezért a középiskolát már máshogy kezdtem, akkor szereztem pár igazán jó barátot. (Szépen lassan egyre többet) Szerintem ez segített.
Két hónap múlva leszek 20 éves és azt kell mondjam, hogy önerőből meggyógyultam, pszichiáter és gyógyszerek nélkül. :)
19/L
Ugyanez volt velem is pár éve (kivéve az elzárkózást, és én még embereket is halucináltam. Egy sorozatban azt mondták, hogy ez a sok gyógyszertől lehet. Mármint a halucináció.), de elmentem egy pszihiáterhez. Igaz nem ezzel az okkal, de végülis lehet, hogy ami miatt mentem, az volt az okozója az én problémáimnak is. Szóval mindenképpen menj el pszihiáterhez! Valami random dologgal is elmehetsz, ha kínosnak érzed! Például még azzal is fogadni fognak, ha azt mondod, hogy:
-Féltékeny vagyok minden egyes nőre, akivel találkozok.
Még ezzel is kezelni fognak! Higgy nekem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!