Hangokat hallok a fejemben. Ez nagy baj?
Legtöbbször este, amikor már félálomban vagyok és éppen elaludnék akkor hallom. Nem tudnám meghatározni hogy honnan szól, mégis tisztán hallom a fejemben. Néha nap közben is előfordul, de ott ritkábban.
Gyakran fáj a fejem és általában szédülök. Nem ritka hogy elindulok valahova és nem tudom miért kell odamennem, vagy egyszer csak körül nézek ott vagyok valahol és nem tudom mit keresek ott. Képtelen vagyok huzamosabb ideig koncentrálni valamire.
Kerülöm az embereket, nem beszélek az ismerőseimmel sem. Teljesen elzárkóztam tőlük, hogy ne tudjanak kommunikálni velem. Utcára se nagyon merek kimenni mert viszolygok a tömegtől.
Rendszerint melankolikus hangulatom van és alapvetően könnyen lehangolódom minden apróságtól. Gyakran olyan dolgok nyomasztanak, amik az eset fontosságához mérten nem lennének indokoltak. Ilyenkor órákon keresztül csak nézek magam elé és gondolkodok.
Enni se tudok rendesen mert egyből hányingerem lesz.
Szerintetek ez mi lehet? :\ És mit lehetne tenni?
Értelmes válaszokat várok, aki offolni akar az ne itt tegye pls.
Én a nyakamat tenném rá, hogy nem skizofrénia.
Az az egyik legdurvább elmebetegség, és egy durva elmebeteg nem tudja ilyen összeszedetten megfogalmazni a problémáit. A bolondok csak akkor ismerik be, hogy azok, amikor már kezelik őket (többnyire)!!!
A környezeted milyennek tart?
Kikérem magamnak, hogy tájékozatlan lennék. Pontosan tudom, hogy mik a skizofrénia tünetei, és azt is pontosan tudom, hogy ha az illető szedi a bogyóit, akkor tünetmentes.
A világ lakosságának 1%-a skizofrén. Ez aztán húúú de mnagy szám, szinte minden 2. ember....XD IDIÓTA.
"a skizofrénia a világon minden társadalomban, kultúrától függetlenül a népesség mintegy 1%-át érinti."
Jah, és TE vagy a tájékozatlan, ha nem tudod, hogy a skizofrénia egyik jellemző alaptünete, hogy NINCS beteségbelátás.
Arra meg, hogy nem tartod a skizofréneket elmebetegnek, inkább nem mondok semmit.:D
Bocs, nem az elmebeteg kifejezéssel illetted, hanem a BOLONDDAL.
(csak hogy ne tudj hol belémkötni-.-')
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!