Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elalvás előtt ti is hallotok...

Elalvás előtt ti is hallotok hangokat?

Figyelt kérdés

Félálomban elég gyakran szoktam azt hallani, mintha beszélgetnének mellettem, vagy épp hozzám szólnának. És csak akkor marad abba, ha kinyitom a szemem és kicsit "felébredek".

Gondolom, ez ugyanolyan, mint az álomképek, csak ez nem vizuális inger... Zavarni zavar egy kicsit, mert úgy érzem nem tudok tőle elaludni (pedig ha hallgatnám, biztosan belealudnék rendesen, mivel félig már úgyis alszom olyankor :)). De úgy igazán nem aggaszt a dolog, csupán érdekel, hogy mások is vannak-e így ezzel.

2011. szept. 8. 20:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
46%

Még sose tapasztaltam ilyet.

Beszélj egy pszichológussal ez ügyben.

2011. szept. 8. 21:03
 2/16 A kérdező kommentje:

3 évig jártam pszichoterápiára, de ez annyira lényegtelen (nem zavar bele az életembe, ezért valószínűleg normális jelenség lehet), h eszembe sem jutott megemlíteni. :)

Csak most vhogy mégis eszembe jutott és egyszerűen kíváncsi vagyok.

2011. szept. 8. 21:09
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Valamilyen tudatmódosító szert használsz?

Én ilyet csak így tapasztaltam. Másnaposan, kisebb alkoholmérgezés után az egyik osztálykirándulásomon. Meg mind2 alkalommal, amikor marihuanát szívtam, meg amikor spztem. Csak kipróbáltam őket, és erre emlékszem, én se értettem a dolgot, de másnap elmúlt mindig. Ez egyáltalán nem normális.

19/F

2011. szept. 9. 00:56
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ritkán, de előfordul. Nem szoktam pedig se inni se semmi hasonló.
2011. szept. 9. 01:37
 5/16 A kérdező kommentje:
Semmilyen tudatmódosító szert nem használok. Soha nem is használtam. Alkoholt sem iszom.
2011. szept. 9. 09:33
 6/16 anonim ***** válasza:
Én néha ismétlődő zajokat egy távoli szobából.
2011. szept. 9. 12:58
 7/16 anonim ***** válasza:

Velem is előfordul néha félálomban, nagyon nem zavar, még sose gondolkoztam el rajta különösebben.

Olyan szokott lenni elég sokszor, mintha egy ismerősöm a nevemet mondaná.

2011. szept. 9. 17:15
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen természetes, a hipnagóg állapot velejárója. Ezzel nem szükséges pszivhológushoz fordulni.
2011. szept. 9. 18:57
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

én a kutyám ugatását szoktam hallani, kicsit zavaró, ha olyankor ugat, mikor aludni próbálok, de nem vészes :)

egyébként egyszer szorongásoldóra nagy mennyiségű, tömény alkoholt ittam, akkor hallottam láttam nem létező dolgokat is :) hát néha el kell h szálljon a józan ész :D

2011. szept. 9. 22:29
 10/16 anonim válasza:
Én (viccen kívül) magammal szoktam megbeszélni a dolgokat és hogy mi legyen majd holnap stb.. :)
2011. szept. 9. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!