Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elalvás előtt ti is hallotok...

Elalvás előtt ti is hallotok hangokat?

Figyelt kérdés

Félálomban elég gyakran szoktam azt hallani, mintha beszélgetnének mellettem, vagy épp hozzám szólnának. És csak akkor marad abba, ha kinyitom a szemem és kicsit "felébredek".

Gondolom, ez ugyanolyan, mint az álomképek, csak ez nem vizuális inger... Zavarni zavar egy kicsit, mert úgy érzem nem tudok tőle elaludni (pedig ha hallgatnám, biztosan belealudnék rendesen, mivel félig már úgyis alszom olyankor :)). De úgy igazán nem aggaszt a dolog, csupán érdekel, hogy mások is vannak-e így ezzel.

2011. szept. 8. 20:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nem.

36/F

2011. szept. 10. 10:10
 12/16 anonim válasza:
100%

Én kisiskolás koromban hallottam hangokat éjjel. Volt, hogy kacsahápogást, vagy nevetést hallottam. Féltem is rendesen.

Aztán szép lassan kinőttem.

2011. szept. 10. 19:11
 13/16 anonim ***** válasza:
73%
Ez marhaság, te is tudod. A nem létező hangok hallása ( nem a zörejek, hanem beszéd, kommunikáció) a schizofrénia tünetkörébe tartoznak.
2011. szept. 11. 12:42
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszi, h válaszoltatok.

Utolsó, még egyet is értenék veled... na de ez nem ébrenlétben van, hanem már félálomban! Akkor hallucinálok is, mert álomképek vegyülnek a még éppen felfogott valóságba? Ne már! Ugye ezt nem gondoltad komolyan?! :)

2011. szept. 13. 18:06
 15/16 anonim ***** válasza:
Persze, csak vicceltem.
2011. szept. 13. 22:12
 16/16 anonim válasza:
Szerintem csak azert hallottal hangokat, mert feldolgozta a memoriad az aznap tortenteket. Ez a legtobb embernel igy van 😊
2016. jan. 21. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!