A szakadatlan álmodozásnak hogyan lehet véget vetni, uralni?
Már régóta megvan ez a rossz szokásom. Már általános iskolás koromban állandóan történeteket találtam ki, amelyek idővel más formát öltöttek, de mindig nagyjából ugyanarra a sémára épültek. Bizonyos vágyaim teljesültek be bennük. E mellett elképzeltem ideális (baráti, szerelmi) kapcsolatokat ismerősökkel, amelyek csak nagyon ritkán valósultak meg. Viszont már évekkel ezelőtt elkezdtem tehernek érezni az egészet. Egyrészt sokat csalódom, mert nagyon beleélem magam az utóbbi említett ábrándjaimba, másrészt annyira elmélyülök az egészben, hogy szinte észre sem veszem a körülöttem lévő világot, nem érzem, hogy egészében "felfognám", "kiélvezném" az egészet. Szinte azt is csak ábrándnak érzem, és amikor magamhoz térek néha-néha, hogy ez a valóság, hihetetlenül zavarba tudok jönni (főleg, ha ilyenkor emberek között vagyok). Arról nem is beszélve, hogy ha rosszabb kedvem van, akkor a negatív gondolataimban őrlődöm... Másnak is van ilyen "gondja"? Hogyan lehetne ezen segíteni? 23 éves fiú vagyok.
(úgy érzem, jó helyre írtam a kérdést, de ha mégis áthelyezi az adminisztrátor máshova, készségesen lefogadom a döntését)
02:01-es vagyok. Hát akkor lehet, így a pszichológusi véleményt olvasva, hogy örülnöm kellene? Nem tudom azért hiányzik. Bár a kérdés megírása előtt pár nappal éppen aktuális volt nálam a kérdés (de egyetlen álmodozás erejéig, és az is hogyismondjam, rossz minőségű volt).
Hát, töltsétek meg az életeteket ti is, nekem erről a kutyusom gondoskodik, de én akkor is azt mondom, h kismértékben hasznos.
"Hát akkor lehet, így a pszichológusi véleményt olvasva, hogy örülnöm kellene?"
Szerintem ha nem "élményekkel" van megtöltve az életed,akkor nem "kell" örülnöd:) Esetleg akkor kellett volna,hogyha az lett volna a legfőbb célod,hogy abbahagyd az álmodozást.
Amúgy szerintem is veszteség lenne teljesen abbahagyni... :) Viszont ha a való életem TÉNYLEG annyira jó lenne,hogy ilyesmire TÉNYLEG nem lenne szükségem,az marhára jó lenne :) Ezért is nem kell örülnöd,mert az,hogy nem csinálod,mert nincs rá időd nem Eredmény,hogyha hiányzik az életedből.Az lenne az eredmény,hogyha nem is hiányozna!
A 19/L vagyok
Írd le a történeteket.:)
Ha ne teszed, kárbavész a fantáziád, pedig lehet, hogy egy tehetséges író lennél.:)
Hát, hogy őszinte legyek, néhány (főleg utóbbi) válasz hatására k kemény dilemmába kerültem... :S
De persze köszönöm azokat is.
Nem tudom, hogy így négy év után olvassa-e valaki... de én is ugyanezt csinálom 6 éves korom óta. :)
Van ám neve is: maladaptive daydreaming
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!