Járjak pszichológushoz? Mi lenne a megoldás? 18/f
Figyelt kérdés
Mióta az eszemet tudom, a szüleimet sose érdekelte, hogy milyen az átlagom. 14 évesen hülyének éreztem magam, hogy semmiben se vagyok jó, ezért elhatároztam, hogy legalább okos leszek. Sose éreztem magam azóta se okosnak annak ellenére sem, hogy 5.0 az átlagom, 2 C1-es és 1 B2-es nyelvvizsgám van, sportolok. Egyszerűen gyűlölöm azt aki vagyok, és tisztában vagyok azzal, hogy az emberiség számára a jelenlétem fölösleges. Sose éreztem magam elégnek. Nem tudok felsorolni 5 olyan dolgot, amiben tehetséges vagyok, de csodagyereknek vagyok titulálva. Annyira borzalmas az önképem, szeretnék magabiztosabb lenni. Tisztában vagyok azzal, hogy nem szabadna így éreznem, és örülnöm kéne annak, amim van. Ezek csak egy hülyegyerek panaszkodásai, de én nagyon szeretnék változni, és elfogadni magam, de nem megy, és szeretnék végre megszabadulni a negatív gondolataimtól. Hogy kéne nekiállni?ma 17:14
3/8 anonim 

válasza:

Esetleg a szüleiddel való kapcsolatról tudsz még írni vmit? Barátaid vannak? Kik gondolják, hogy csodagyerek vagy?
Idén fogsz érettségizni vagy jövőre? Tudod már, hogy hol akarsz továbbtanulni?
4/8 A kérdező kommentje:
Szüleim elváltak, sose volt jó kapcsolatom velük. Nagyon sok barátom van, akikre tényleg számíthatok, csak úgy érzem, hogy untatom őket(nem igaz). Sokat járok bulizni, jó a szociális életem is. A körülöttem lévő emberek tartanak annak. Németországba szeretnék menni a frankfurti Goethe egyetemre jogra vagy eltere. Nemzetközi jogot szeretnék utána tanulni
ma 17:47
5/8 A kérdező kommentje:
Meg próbálom elemezni azt, hogy miért alakulhatott ki az önelfogadási probléma, de nem tudok rá pontos választ találni
ma 17:48
6/8 anonim 

válasza:

Hát az nem jó, hogy soha nem volt jó kapcsolatod a szüleiddel. Az nagyon nagy hiányt okoz.
A barátaiddal tudsz arról beszélni, amit a kérdésben leírtál?
7/8 A kérdező kommentje:
Igen, persze. Mindig meghallgatnak, csak néha már soknak érzem magam
ma 17:52
8/8 MTamas2 

válasza:

A szüleiddel csak szimplán nem beszéltek vagy haragban is vagytok?
Szükséged lenne egy pszichológusra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!