Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon félek a sötétben. Mit...

Nagyon félek a sötétben. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már kiskoromban is nagyon féltem, mindig nyitott lámpánál aludtam. 1 éve végre eljutottam odáig, hogy most már eltudok aludni TV mellett. De az utóbbi időben egyre rosszabb lett, a redőnyöket mindig lehúzom, megint teljes villanynál alszom, sőt már annál se tudok, ha el is alszom azt is csak úgy, ha fejemre húzom a takarót és a fal felé fordulok, alig alszok 4-5 órát és ezért egész nap fáradt vagyok. Wc-re is csak úgy tudok, hogy amerre megyek felkapcsolom a villanyt. De ha ki megyek sétálni éjjel a kutyámmal nem félek, tehát inkább zárt térben.

Szerintetek mit tudnék tenni, hogy ne féljek?

Előre is köszönöm a válaszokat:)

13/L

2014. jan. 5. 16:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Egyedüli megoldás ha fokozatosan, nagy türelemmel hozzászoktatod magad kis lépésenként a sötéthez. Pl. picit bemerészkedsz oda ahol félsz bármelyik helyiségben sötétben, megállsz kicsit és figyelsz. Hidd el hogy minden ugyanaz sötétben is, így pusztán a sötéttől nem kell félned.
2014. jan. 5. 18:52
 2/6 anonim ***** válasza:

A mai napig félek, pánikolok, pedig már 21 éves vagyok. Rettenetesen szégyellem, párom már belátta, hogy nem megoldás, ha éjjel kikapcsolja a tévét, vagy esetleg lekapcsolja a kislámpát, azonnal felébredek.

Egyébként jó megoldás lehet a lávalámpa, mert nem nagy a fénye, mégis látsz mellette.

2014. jan. 6. 23:48
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megpróbálom hátha ezekkel sikerül:)
2014. jan. 7. 15:36
 4/6 anonim ***** válasza:
nem a sötétségtől félsz, hanem a lénytől ami a sötétségben van
2014. jan. 20. 22:43
 5/6 anonim válasza:
Még mindég félsz? :)
2014. júl. 1. 14:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a kérdést, beszereztem egy kis lámpát és már nem annyira:)
2014. júl. 26. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!