Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Irreálisan rettegek, félek...

Irreálisan rettegek, félek 1edül, sötétben, stb? 22/l

Figyelt kérdés

Azt hittem kinövöm, de nem. Sőt egyre rosszabb: a sötétben rettegek, sokszor a szobatàrsamtól is meg közeli ismerősöktől, hogy mi van ha megijesztenek vagy "átváltoznak" gonosszà, félek folyton h valaki bejött a hàzba hiába vaolt zàrva az ajtó, többször benézek az ágy alá szekréjybe, többször elszaladok megnézni, hogy bezàrtam e magamra az ajtót és hiába ellenőriztem mindent sokszor még úgy is rettegek h a semmiből itt terem valaki, vagy h valami ijesztő alak jelenik meg az ablakban és hasonló irreális baromságok, amikről az agyammal tudom,hogy lehetetln mégis félek... megőrülök tőle!

Sokszor az az érzésem, hogy figyelnek, félek hogy "rosszul látom a világot" ès nem látok olyat,ami pedig itt van, vagy hogy csak képzelem a körülöttem lévő világot stb.... mit tegyek? Nagyon félek! Pedig soha egy horrort nem néztem,mert a legapróbb dolgoktól is.iborulok, nekem még a harry potter is rém félelmetes volt

2014. jan. 5. 00:00
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Hasonló a helyzet nálam is,igazából el lehet menni pszichológushoz,nem tudom,hogy mit tud segíteni,de tuti megkérdezi,hogy volt-e valami nagyobb traumád gyermekkorodban!
2014. jan. 5. 00:08
 2/21 A kérdező kommentje:
Köszi a vàlaszod! Szerintem semmi olyan trauma nem történt az életembe ami ulyet kiválthatott volna. Pszichológushoz amúgy járok más miatt. Neki erről nem számolnék be, így is úgy érzem hogy leterhelem a sok nyavajgàsommal
2014. jan. 5. 00:16
 3/21 anonim ***** válasza:

Talán valami lámpát szerelj fel az

ágyad közelébe (amit bármikor be lehet kapcsolni)

Talán úgy kevésébé félnél (mert tudnád, hogy bármikor

be lehet kapcsolni)

2014. jan. 5. 00:17
 4/21 A kérdező kommentje:
Ja és főleg otthon jön ez elő, a koliban ritkábban és nem olyan erősen
2014. jan. 5. 00:18
 5/21 anonim ***** válasza:
Pedig jól aludni csak a sötétben lehet
2014. jan. 5. 00:18
 6/21 anonim ***** válasza:

velem is ugyanez a helyzet, meg azzal főleg hogy mivan ha csak én látom így a világot.

nekem nem ennyire durva a sötétben de néha félek.

tudom, rosszul hangzik, közhely, de szembe kell nézni velük. pl ha félsz a pókoktól, majd hagyod hogy rajtad legyen egy mondjuk 15 percig és semmi rossz nem történik, akkor utána ez megmarad, h semmi nem volt és elmúlik a félelem.;)

2014. jan. 5. 00:19
 7/21 A kérdező kommentje:
De felkapcsolt lámpánál is félek sokszor fényes nappal is. Kb szívinfarktust kapok abban a három màsodpercben míg este eljutok a villanykapcsolóig
2014. jan. 5. 00:22
 8/21 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Na még ccsak az hiányzik hogy pókot fogjak! Borzasztóan félek tőlük, és bàr nem szoktam bőgni,a pók az egy olyan dolog ami miatt mégis képes vagyok... és rengetegszer van pókos rémálmom amiből izzadsàgban úszva kelek néha bőgve... inkább jem fognám meg, köszi

2014. jan. 5. 00:26
 9/21 anonim ***** válasza:
ha barátnődnél, pasidnál alszol, akkor is előjön?
2014. jan. 5. 00:39
 10/21 anonim ***** válasza:
Nem, mert nincs olyanom..
2014. jan. 5. 00:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!