Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Irreálisan rettegek, félek...

Irreálisan rettegek, félek 1edül, sötétben, stb? 22/l

Figyelt kérdés

Azt hittem kinövöm, de nem. Sőt egyre rosszabb: a sötétben rettegek, sokszor a szobatàrsamtól is meg közeli ismerősöktől, hogy mi van ha megijesztenek vagy "átváltoznak" gonosszà, félek folyton h valaki bejött a hàzba hiába vaolt zàrva az ajtó, többször benézek az ágy alá szekréjybe, többször elszaladok megnézni, hogy bezàrtam e magamra az ajtót és hiába ellenőriztem mindent sokszor még úgy is rettegek h a semmiből itt terem valaki, vagy h valami ijesztő alak jelenik meg az ablakban és hasonló irreális baromságok, amikről az agyammal tudom,hogy lehetetln mégis félek... megőrülök tőle!

Sokszor az az érzésem, hogy figyelnek, félek hogy "rosszul látom a világot" ès nem látok olyat,ami pedig itt van, vagy hogy csak képzelem a körülöttem lévő világot stb.... mit tegyek? Nagyon félek! Pedig soha egy horrort nem néztem,mert a legapróbb dolgoktól is.iborulok, nekem még a harry potter is rém félelmetes volt

2014. jan. 5. 00:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
MINDENKÉPPEN mondd el a pszichológusodnak!!! Nem terheled le a "nyavalygásoddal", hiszen pont az a dolga, hogy ezekben segítsen. Fontos, hogy a terápia során nem szabad ennyire fontos részleteket elmondatlanul hagyni, mert akkor semmit sem fog érni az egész. Ez is a lelked része, és mindenképpen valamilyen mély szorongás, semmiképpen sem normális, akkor is pszichológust igényelne, ha még nem járnál. Légy szíves bátran mondd el a pszichológusodnak, nehogy már őt sajnáld, de most komolyan! :) (Szerintem ez a megfelelési kényszer ("jajj csak le ne terheljem") is ugyanúgy a szorongásod része amúgy.)
2014. jan. 5. 01:02
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
Kedves Kérdező! Ha van lehetőséged, akkor menj el egy jó homeopátiás orvoshoz, de tudnod kell, hogy ez egy tünet és nagyon könnyen gyógyítható. Ha félsz a sötétben, ezt szedd: STRAMONIUM CH9 Minden nap egyszer 3 golyót szopogass el, de legalább 2 hónapon keresztül és minden nap becsületesen! Szabály: előtte-utána nem szabad enni-inni-fogat mosni-dohányozni. és a szert ne tedd laptop vagy mobiltelefon mellé! Ez a szer törzskönyvezett gyógyszer és bármely patikában kapható (1 nap alatt meghozzák Neked) és kb. 800 Ft / doboz. Többnyire francia gyártású kapható. Arra is van szer, ha valaki rablóktól, betörőktől fél. és arra is, ha valaki rosszakat álmodik, de nem írok most többet! Elég ennyit megjegyezned. JOBBULÁS! és ui.: Addig én is égetnék egész éjjel egy kis lámpát. Van olyasmi baba boltokban. Konnektorba dugható és nem fogyaszt ám sokat! (és, ha már elmúlik ez a félelem: nem kell használnod)
2014. jan. 5. 01:37
 13/21 anonim ***** válasza:
kb. 15-20 perc alatt a szemed megszokja a sötétséget, utána kicsit már látni fogsz a sötétben. Lehet ettől még nem múlik el, de talán valamivel elviselhetőbb. :) Én amúgy nagyon szeretem a sötétséget, gyakran kijárok éjszaka sétálni is, persze én férfiból vagyok. Van, hogy kicsit én is érzem ezt a félelem érzést, de tudatosan le lehet győzni és egy idő után elmúlik. Ha tudod honnan jönnek a hangok amiket éjjel hallasz akkor már nem is olyan félelmetesek.
2014. jan. 5. 04:28
 14/21 A kérdező kommentje:

Köszi a vàlaszokat! Amúgy persue lekapcsolom én is a làmpàtt mert nem tudnék világosban aludni, csak na... nem tudom, hogy mondjam.

Igen, van bennem egy adag megfelelési kényszer, ràadásul tetszik a pszichológusom (bár azt hiszem csak azért mert ő legalább látszólag törődik velem) és emiatt is próbálom jobb állapotban feltüntetni magam..

2014. jan. 5. 08:36
 15/21 anonim ***** válasza:

Ne tedd. Tényleg ne. Akkor tök fölöslegesen jársz pszichológushoz.

Akarj meggyógyulni, 22/L vagy, életed legszebb korában, nem akarhatod, hogy folyamatosan rettegned kelljen. Ahhoz pedig szembe kell nézni _mindennel_. Ettől még tetszhet a pszichológusod, a terápia így sem úgy sem két nap :)

2014. jan. 5. 09:11
 16/21 anonim ***** válasza:

Én is tudok félni sötéttől. Lásd pl :) :

http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__alomfejtes__3732830-..

Szerintem az segít, ha az ember nem engedi, hogy elmenjen arra a figyelme, hogy túl sokáig időzzön el ott.

Amúgy szerintem van valami ésszerű alapja az egésznek. Valami olyan, hogy az érzékeinkben bízunk. És ahol sötét van ott számunkra nincs semmi. A Semmi van. Az univerzumunk vége. Mint valami verem, ahova be kell lépni a teljes ismeretlenbe és ahonnan ki is léphet bármi. Tulajdonképpen az segítene, ha bíznánk a múltbeli tapasztalatinkban, abban, hogy a világ olyan KELL, hogy legyen ahogy a múltban is volt, hogy nincsenek kiskapuk. De valahogy mégis érzi az ember, hogy az egész realitás valahogy képlékenyebb és a valóság szövedéke lehet egyszer fölfeslik valahol.

Ezzel biztos nem segítettem :D

2014. jan. 6. 22:36
 17/21 A kérdező kommentje:
Hát tényleg nem, sőt, most jól összeugrott a gyomrom :-D
2014. jan. 7. 00:36
 18/21 anonim ***** válasza:

Az a rész tényleg segíthet, ha nem engedjük az agyunkat rászokni, hogy erre gondolkodjon. Valami máson gondolkodunk. Mert az, hogy hagyjuk, hogy a gondolatok foglalkozzanak vele, növeli, növeszti ezeket a dolgokat.

Meg amúgy szerintem a hit valami ilyesmi lehet. A bizalom abban, hogy az élet utáni nagy sötétben, ahova most nem látunk be nincs is semmi rossz :)

2014. jan. 8. 00:09
 19/21 anonim válasza:

Üdv!!

Elsősorban tudni kell azt, hogy a sötéttől való szorongás okozója az is többek közt , hogy a sötétben csökken az érzékelési képességünk . Ez alatt azt értem , hogy nem látod tisztán a tárgyakat ,arcokat stb.. Ha ez nem is tudatosan zavar de a tudatodban bizony ott motoszkál sajnos . Ami még ki váltó ok lehet , az egy gyermek kori vagy nem pont gyermek kori traumatikus élmény . Láttam , hogy írtad , hogy nincs olyan emléked ami ezt így kiválthatta. Viszont lehetett a kiváltó ok olyan dolog is aminek amúgy képen nagy jelentőséget nem tulajdonítasz. Lehet ez például egy szimpla meg ijesztés

is akár, aminek akkor túl nagy jelentőséget nem tulajdonítottál de lelkiekben viszont nyomott hagyott ami tudatodon kívül volt , és trauma alapú fóbiát hagyott benned . Bár ez csak egy alternatíva a sok 100 közül . Lehet az ok teljes más is de mint példa le írtam . Nos amit tehetsz : Szerintem ne kíméld a pszichológust ! Mert ő elvégre erre szakosodott . Neki az a dolga , hogy meg hallgasson és mindent meg tegyen a javulás érdekében . Neked pedig az , hogy próbálj minden erőddel azon lenni , hogy közre működj. Én egy lámpát szerelnék minden fajta képen. De ha nem tudsz rá aludni , akkor olyan helyre tedd , ami nincs annyira közel az alvó helyedtől. Rakd távolabb , annyira , hogy az csak annyi fényt szolgáltasson ami láthatóvá teszi neked a szobát "homályosan". A pár kapcsolat minden képen jót tenne szerintem , főleg az együt alvás. Ha nem is épp pár kapcsolat , akkor egy olyan személy akiben meg bízol .

De ez sokáig nem mehet . Még annyit meg tehetsz az ügy érdekében , hogy elkezdesz egy olyant, hogy meg próbálsz előszőr enyhén sötétben lenni aztán attól sötétebbe és így tovább valami nyugtató zene mellett ami jó kedélyű . Persze ezt mint apránként szép lassan fokozatosan .

Remélem picit tudtam segíteni. Jobbulást kívánok a továbbiakban !

2014. jan. 10. 19:07
 20/21 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm a válaszod!!!

Az a helyzet, hogy nem mindig félek ám a sötéttől, néha eszembe se jut semmi, inkább otthon, nekem úgy tűnt fel. Egyébként gyerekként sokat ijesztgettek a testvéreim, (

2014. jan. 10. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!