Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan mondjam el? Szinte...

Hogyan mondjam el? Szinte rettegek tőlük

Figyelt kérdés

Idén szeptemberben elkezdtem az MSc-t egy másik városban mint ahol a Bsc-t szereztem. Sajnos nem tudtam beilleszkedni se az egyetemre, se a városba, barátaim nincsenek itt a közelben. Itt akarom hagyni, mert minden órára gyomorgörccsel megyek be, már utálom az egészet. Szüleim viszont szeretnék hogy megcsináljam, viszont ha elmondom hogy itt akarom hagyni kiakadnának. A helyzetet súlyosbítja hogy Bsc-n is a 2. szakot végeztem el, az elsőt ott hagytam.

Igazából nincs velük bajom, szeretnek, támogatnak, ami kell azt megadják nekem (albérlet/étel/ital/ruha stb.). De ha valami gonddal előállok akkor kiakadnak és akkor rettegek tőlük, főleg egy ilyen eset után, szinte haza se mernék menni.

Nem vernek, de annyira leoltanak és szar hangulat lesz hogy semmi kedvem nem lesz élni pár hónapig.

Mit tanácsoltok, mit tegyek?

2013. dec. 2. 21:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk fejezd be, amit elkezzdtél, hogy végre önálló lehess és ők is elkezdhessék élvezni a munkájuk gyümölcsét, ahelyett, hogy téged támogatnak.
2013. dec. 2. 21:45
 2/6 automatakoktel ***** válasza:
Hát ha tényleg minden órára gyomorgörcsel mész, akkor ez huzamosabb ideig odavághatja az egészségedet. Másik Msc érdekel, vagy inkább dolgoznál?
2013. dec. 2. 21:52
 3/6 anonim ***** válasza:
Melyik városba jársz egyetemre? Próbálj ott barátokat szerezni és akkor nem leszel egyedül.
2013. dec. 3. 01:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt gondold át, mit tudnál csinálni az egyetem helyett. Dolgoznál? Másik MSc-t csinálnál?

Nincs értelme szenvedned az egyetemmel, ha ennyire utálod, DE akkor legyen helyette valami más! Akár munka, akár másik egyetem, másik szak. A szüleid is biztosan kevésbé fognak kiakadni, ha úgy állsz eléjük, hogy már megvan a terved.

2013. dec. 3. 02:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Fogalmazd meg pontosan, hogy mi a gondod a képzéssel, miért szeretnéd otthagyni, mit szeretnél helyette csinálni.

Legyenek konkrét elképzeléseid, terveid.

Sajnos itt az a probléma, hogy egy olyan játszmában vagytok benne a szüleiddel, amelyben már eleve gyerekként szólítanak meg, te pedig (nem tudatosan) vállalod ezt a szerepet. Az ilyen játszmákat lehet tudatosan kezelni, de ez sok-sok tanulást, gyakorlást igényel.

Mindenesetre hasznos, ha legalább tudod, hogy mit akarsz, és felnőttként, elképzelésekkel, tervekkel állsz eléjük.

Ezzel párhuzamosan célszerű lenne valamilyen asszertivitás-tréninget végezned, játszmakezelést, konfliktuskezelést tanulnod - lehet könyvből, vagy tréningeken is, de nem könnyű ám!

2013. dec. 15. 13:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen utolsó! Elgondolkodtató és hasznosnak is vélem. Pszichológus vagy?
2013. dec. 15. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!