Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak ha félek a...

Mit csináljak ha félek a sötétben?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok és még mindig félek egyedül a sötétben. Mindig eszembe jutnak az ilyen démonok, szellemek meg ehhez hasonlók. Ez olyan ciki.... :/ Szerintetek normális? Kérlek elfogadható válaszokat írjatok.
2013. okt. 24. 22:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Úgy mondanám, hogy nem túl általános, de attól még lehet számodra normális, mert az, hogy mi normális és mi nem az, relatív.

Képzeld el a sötétben a szobát, vagy bármilyen helyiséget, ahol vagy, úgy,hogy teljesen ki van világítva.

De egy kérdés: nem történt veled valami rémisztő kiskorodban, a sötétben, ami miatt úgymond "nem tudsz továbblépni"? Hipnózissal kideríthető,csak figyelj rá,hogy szakember végezze.

2013. okt. 24. 22:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Én lassan 19 éves (lány) vagyok és én is félek még mindig :) elvileg elmúlik, egy idő után, ezt hallottam... de még nem tapasztaltam. Sajnos ezek amitől félünk, valójában alaptalanok (mert ha léteznek is démonok szellemek stb, akkor nem pont akkor fognak kísérteni vagy megijeszteni, mikor erre gondolunk), úgyhogy ez a tudatalattiban dől el, és a tudatunkból nagyon nehéz kizárni. Én akkor valamit dúdolok vagy bekapcsolom a zenét, és megpróbálom a lehető leggyorsabban felkapcsolni a villanyt... :S :D
2013. okt. 24. 22:49
 3/5 anonim ***** válasza:
18 vagyok, én is félek a sötétben. sőt, én még elaludni is félek. sokszor pánikrohamaim voltak kiskoromban, és volt hogy csak egy késsel tudtam elaludni. bár "pszichés beteg" vagyok, én tudom miért van ez, és tudom hogy nem normális
2013. okt. 24. 23:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Ne félj a sötétben! Nem tudok erre mit írni ugyanúgy történhet bármi mint világosban.
2013. okt. 24. 23:03
 5/5 anonim ***** válasza:

én is tudok félni a sötétben. A sötét az valami ismeretlen, az érzékeinken túli. Szerintem ez okozza a félelmet. Hogy onnan nem közvetítik az érzékszerveink, hogy mi van ott. Szóval erős bizalom kell a világban, meg a tapasztalatodban, a tudományban. Hogy ha becsukod a szemed nem tűnik el a világ, hogy minden ugyanott és ugyanúgy marad, ugyanúgy működik.

Meg egyáltalán ne hagyd, hogy a gondolataid elmenjenek arra. Ezt ne tudatosan csináld. Van az a mondás, hogy "Ne gondolj a piros elefántra", de maga ez oda is viszi a gondolatodat. Azt tudod csinálni, hogy valami máson tartod a gondolkodásod fókuszát és nem a sötétségen és hogy ott mi van. Le kell szoktatnod magad erről.

2013. okt. 26. 03:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!