Mit csináljak mert félek a sötétben?
nyugi ,ha vannak is szellemek itt Európában nem veszélyesek,mert itt nincsenek,guruk,jógik stb ezek inkább az ázsiai országokban veszélyesek ahol buddhizmus meditáció elterjedtebb.
Legalábbis az ásványtan tanárom ezt mondta.
"Elég gáz mert egy 32 éves családapa vagyok,"
Szólnák a fiamnak, lányomnak, az asszonnak, hogy védjenek meg.
Legszivesebben en is lampafenynel alszom,mert irtozom a sotetben! Az en esetemben azonban volt egy eleg ijeszto szellem kozeli elmenyem...,kamaszkoromban nagymamamat lattam elhalalozasa utan 3 hettel!(es nem aludtam!!!!)
Telyes mertekben megertem es aterzem a felelmed!
Én nem szellemektől meg ilyesmitől félek, hanem "valamitől" amit nem tudnék megnevezni. Egyszerűen csak elönt a félelem. Megdermedek, leizzadok, akár az ágyban fekve is.
Nem új ez a problémám, dolgozom rajta, időről időre rábeszélem magam, hogy alaptalan a félelmem és ráveszem magam, hogy megmozduljak. Tudatosan nyugtatom magam, hogy semmi nem fog történni.
Próbáld ki, hátha segít neked is! Koncentrálj és győzd meg magad!
Én is félek a sötétben.
Sőt, a "csendtől" is.
Szóval este, vagy nappal, ha egyedül vagyok, akkor is kell valami "zaj" (mondjuk TV), mert nem bírom elviselni, ha halálos csend van körülöttem és megijeszt.
Éjjel elalváshoz meg mindig megy a számítógép a kedvenc rajzfilmsorozatommal, mert csak úgy tudok elaludni (az ugye fény és hang is egyben).
A mosdóba úgy megyek, hogy már félálomban is villámgyorsan feloltom a villanyokat, amik a fürdőszoba felé vezetnek.
Visszafele pedig sietek, ahogy kapcsolom le magam mögött a fényt :).
Ja, és 25 éves vagyok...
Próbálkoztam már "sokk terápiával", tehát hogy leoltottam és kikapcsoltam éjjel mindent, de annyit értem el vele, hogy körülbelül 2 órán keresztül, lemerevedve feküdtem az ágyban és szinte moccanni sem bírtam.
Ezt eljátszottam néhány alkalommal, nem jött be.
L/25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!