Mit tegyek, ha félek a sötétben? (bővebben lent)
16/L vagyok. folyamatosan csak rémálmaim vannak, amikben előjönnek a meghalt nagyszüleim, az elhunyt legjobb barátnőm... egyszerűen annyira félek, sokszor arra kelek fel, h sikongatok, meg kiabálok, futok álmomban, és amikor felkelek teljesen le vagyok izzadva... h "ne vigyetek el, úristen ég a szobám, mama ments meg, változik a barátnőm fényképe!!!!!" volt olyan álmom is(ez után nem merek kimenni WC-re sem, inkább maradok az ágyamba, és várom a reggelt, de akkor sem, ha egyedül vagyok itthon, nagyon félek vmi miatt), hogy egyedül vagyok otthon, és zörejeket hallok a konyhából, és elmegyek megnézni, de úgy, hogy fényes nappal van, és egyszer csak hallom, h leesnek kések a kőre, és jön felém 1 kisbaba(1 éves forma, még csak totyog) és teszi feléma kezét, h vegyem fel, én meg menekülök, és a kisbaba meg kinyitja a száát, és éles hegyes fogai vannak, és kipirosodik a szeme, és nem tudok kijutni a lakásból!!!!!
Légyszi segítsetek, hogyan tudnám legyőzni a félelmet?
Próbáltál már valami kis fényt hagyni, amit a kisgyerekeknek is szoktak?
Egyébként az úgy hangzik, mint amivel pszichológushoz kéne menni. Ne félj, nem ciki, neked most rá van szükséged.
Hát, először is keress fel egy szakembert. Vannak helyzetek, amikor ezt lehet halogatni, de ez nem olyan. Nem bírtad feldolgozni a múltbéli rossz élményeidet, ezért szükséged van a segítségére.
Egyébként ha sötétben vagy, gondolj arra, hogy a sötétség nem csak "őket" rejti el, hanem téged is. Régen én is féltem a sötétben, de pár éles helyzetben megtanultam, milyen jó is, amikor a sötétség elrejt mások elől. Azóta szeretem a sötétet :)
Ne félj a halott nagyszüleidtől és barátnődtől.
Ők már nem bántanak senkit. Nagymamám mikor haldoklott, azt mondta, hogy kislányom a holtaktól nem kell félni, félni az élőktől kell!!!
Nem akarnak ők rosszat neked még holtukban sem. Gondolj erre, és keresd fel a sírjukat.
Egyébként sajnállak, nekem is voltak hasonló félelmeim, de mindig nagymamám szavai csengenek a fülemben, hogy az élőktől kell félni.
És igaza van... Fel a fejjel!
Fontos lenne, hogy megfejtsd az álmaid jelentését.
Ha eljönnek a nagyszüleid bántani akarnak? vagy miért félsz tőlük?
Gyakran behelyetesítünk személyeket más emberekbe. Ki lehet a kisbaba aki a földön van? Lehet, hogy Te, és kisbabaként szenvedtél valamitől?
Nagyon fontos, hogy külön válaszd az álmaidban meglévő félelmeket attól, amikor ébren vagy. Ha ébren vagy senki nem akar és tud bántani.
Azt hogy álmodban miért félsz a (volt) barátnődtől az álmaidból lehet kideríteni. Ha van kedved írd meg priviben.
én meg még azt hittem nálam nehéz hülyébbnek lenni :S
én is félek a sötétben, de a rémálmok ennyire nem intenzívek, ahogy olvastam a kérdésed, már csak ettől is kicsit elkezdett olyan érzésem lenni mintha valaki figyelne, simán beillett volna egy jó horrorfilmnek :(
na, a lényeg hogy gimiben elkezdtek néha rám rosszként tekinteni, én mindig a jókisfiú voltam, de most minden megváltozott, persze én hiszem hogy sokkal jobb vagyok mint valaha voltam, de mégis a legjobb szerep amit kaptam, az a rosszfiús, a szociopata meg az elmebeteg titulusokat inkább hagyjuk... szóval én úgy reagáltam erre, hogy a sötétben én kezdtem az lenni aki elbújik, aki szereti a sötétet, aki otthon van, akit nem megrémít, és nem menekül, hanem aki eggyé válik a sötéttel :)
tudom hogy ez sem egészséges, de működik :P
miért félnél a sötétben ha te vagy a szörnyeteg? :P persze ez teljes mértékben sosem igaz, és ne is legyen, de nem nekünk van okunk a félelemre :)
Szia!
Engem a macskáim(2) segitettek ki mindig, tudnillik ha egy zombi baba közeledne feléd akkor azt látnád rajtuk, meg lennének rémüleve:), akkor fuss:)! De mindaddig amig semmifalyta szélsőséges érzelmet nem fedezel fel rajtuk nyugodtan kimehetsz pisilni, ha meg sötét van és félsz felkelni csöndben hivd őt(a macskát) és ő jön, és biztos le fogsz nyugodni. Remélem segithettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!