Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyűlölök élni, de nem tudom...

Gyűlölök élni, de nem tudom megölni magamat, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Amikor megszülettem anyám már alkoholista volt,elhagyott 3 évesen a nagyszüleim meg nagy kegyesen befogadtak...apám is velünk él,de olyan mintha itt se lenne,a nagyszüleimnek pedig sose leszek elég jó,és mindig csak a hibáimat keresik. minden nap az orrom alá is dörgölik. Nincsen 1 barátom se mert mindegyik vagy hátba szúr vagy csak kihasznál. Nem lenne értelme az életemnek,még tehetséges se vagyok semmiben,és ha jól megnézzük a saját anyám nem szeretett mert eldobott magától hát ki tudna szeretni engem ha ő nem?...De van egy fiú,ő a barátom,ő szeret,úgy érzem és tudom hogy fájna neki hogyha elmennék. Viszont gyűlölöm magamat egy selejt vagyok,de őt mindennél jobban szeretem. Régóta csak vagdosom magamat mert tudom,ha megteszem neki csak fájni fog,ez is fáj neki. Mit tudnék csinálni..?
2013. júl. 18. 15:11
1 2
 1/11 acelsziv ***** válasza:
75%

Nincs más hátra, meg kell szeretned az életet.

Foglalkozz a barátoddal és ne a vagdosással. ( Én nem tudom ki találta ki ezt az ökörséget de a hátába állítanám a kitépett karját)

Keress magadnak hobbit. Anyáddal meg ne foglalkozz. Találd meg azt, amiben jó vagy és amiben örömödet leled.

A párom ugyanilyen cipőben járt mint te, csak ő az apját nem is ismerte, az anyja lelépett, a nagyszülei meg verték és pocskondiázták. Mégis remek ember lett belőle. Csodálatos nő és szerető feleség. Kedves az emberekkel és nem nyammog azon, amivel nem tud mit kezdeni.

2013. júl. 18. 15:22
 2/11 anonim ***** válasza:
52%
Mindenki megérdemli az életet! És felejtsd el, hogy egy selejt vagy! Ilyen nincs! Mindenki úgy tökéletes, ahogyan van! Az pedig, hogy az édesanyád elhagyott, az nem azért van, mert te "selejtes vagy", hanem mert benne nem volt meg az anyai ösztön, nem való anyának. És ez szörnyű, de hidd el, nem miattad van! Hány éves vagy? Mennyire komoly a kapcsolatod a barátoddal? Ha esetleg már 18 éven felüli vagy és tényleg szeretitek egymást, megpróbálhatnátok elköltözni, de úgy értem nem a szemben lévő utcába, hanem el, el onnan, ahol most vagy. Kezdjetek új életet. És felejtsd el, hogy öngyilkos leszel. Sokaknak fájna, ha elmennél. Ha esetleg annyira rosszul vagy, írj nekem privit, és szívesen beszélgetek veled!
2013. júl. 18. 15:30
 3/11 anonim ***** válasza:

Az én anyám értelmiségi, nem alkoholista és nem hagyott el.

Mégsem szeretett soha engem és ezt rengetegszer a szemembe mondta. Egyértelmű, hogy rengeteget sírtam miatta, de mára már csak sajnálom őt. Másként tekintek magamra és minden erőmmel azon vagyok, hogy én ne legyek soha olyan, mint ő. Ez olyan nehéz feladat, hogy kitölti az egész életet. Nem érek rá önbántalmazásra és öngyilkosságra sem.

2013. júl. 18. 16:18
 4/11 anonim ***** válasza:
Szegényke én teljesen megértelek és sokszor érzem ugyanezt mint te. Még jó, hogy valaki szeret is hiszen ez nagyon fontos. Hidd el az öngyilokosság az gyávaság mert félsz megküzdeni az élettel. Ha akartok lepontozhattok de azt elárulom, hogy nekem voltak öngyilkossági kisérleteim és ezmiatt nagyon sokat szenvedtem szóval hidd el nem éri meg!!! Az ember sokmindenre csak későn jőn rá, hogy hogy is kellet volna csinálni. Kitartás!!!
2013. júl. 18. 16:26
 5/11 anonim válasza:

Ha nem tudod megölni magad akkor nem utálod eléggé az életed!

Egyáltalán próbálkozol is valamivel pl.: hangszer, extrém sport ezen-belül gördeszka, bmx, akármi, mert nem fog a tehetség zongorázni vagy gitározni neked! Ki kell próbálnod mindent!

2013. júl. 19. 20:35
 6/11 anonim ***** válasza:
Én is unom már az életem barátaim sincsenek ha van is az is csk kihasznal én is vágdosom magam, de nekem még baratom sincs aki ott lehessen velem, neha depis vagyok kisirom magam es tovabb lépek, sok minden van amit meg meg kell tenned az eletben es csak rad var, és anyukad lehet azert dobott el magatol mert nem szerette volna elrontani a te eletedet is nem jelenti azt hogy nem szeretett
2013. júl. 31. 19:38
 7/11 akosrakos válasza:
21%
Vegyél éles lőszert és lőd fejbe vagy szíven magad!!!!
2014. aug. 4. 18:21
 8/11 anonim válasza:
Én is meg szeretném ölni magam.
2015. aug. 13. 19:27
 9/11 anonim válasza:

Mielőtt bármit csinálnál, gondolkodj fordított helyzetben! Mit tennél, ha a párod vagdosná magát, vagy önyhilkos lenne? Gondolom nem esne túl jól, és a fájdalom mellett talán arra jutnál, hogy nem voltál elég jó neki, még arra sem, hogy életben tartsd, és ez a te hibád is. Tovább tudnál élni a tudattal?

Nézd, nekem vannak szerető szüleim, ennek ellenére egyszer-egyszer én is eljutottam arra a pontra, amin most te vagy, hiszen napjaink tele vannak problémákkal, de tudtam, hogy nem adhatom fel.

Egyet jegyezz meg: Néha nem magunk miatt kell élnünk, hanem azok miatt, akiknek fájna az elvesztésünk. Ez vonazkozik azokra a válaszadókra is, akiknek szintén megfordult a fejükben a gondolat.

Csak ennyit akartam, elnézést a késői válaszért, remélem még valaki hasznát veszi.

2016. júl. 6. 19:22
 10/11 Lazygirl27 válasza:
haljunk meg együtt
2017. ápr. 4. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!