Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért álmodok folyton olyat,...

Miért álmodok folyton olyat, amiben végleg kiborulok, megpróbálom megölni magam, összezuhanok, a legutóbbiban pedig már "diliházban végeztem"?

Figyelt kérdés
Elég nekem nappal, hogy elég rosszul vagyok, de az már nagyon kimerítő, hogy kb. minden éjszaka álmaimban is ez megy... :S
2013. jan. 9. 09:26
 1/9 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nagyon régóta nagyon nagy feszkó alatt vagy. Menj el egy szakemberhez! A rémálmok nem szoktak jót jelenteni, főleg azok nem, amelyekben magad ellen fordulsz.
2013. jan. 9. 09:47
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Már járok szakemberhez szociális fóbia és depresszió miatt...
2013. jan. 9. 10:02
 3/9 A kérdező kommentje:
De úgy látszik hiába, mert egyre gyakoribbak ezek az álmok
2013. jan. 9. 10:02
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem! Ha szakemberhez jársz, akkor ezek az álmok most normálisak - még ha ijesztőek is. Most dolgozol fel valamit, ami nagyon fontos és mélyen belül van benned. Eszedbe se jusson most abbahagyni a terápiát, mert az olyan, mintha műtét közben, felvágott hassal felugranál az asztalról, hogy köszi, de most már elég volt.

Jó volna vele is megbeszélni ezeket a rémálmokat. Valószínűleg javasolni fogja az álomnapló írását, vagy más feldolgozási módszert (rajzolás, zenehallgatás stb.), amivel ki tudod magadból ventillálni a feszültséget.

2013. jan. 9. 10:10
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat! Eddig csak annyit mondtam neki, hogy nagyon rosszul alszom, így az álmokat külön nem... Legközelebb, mielőtt elkezdünk mással foglalkozni (vezetnem kellett gondolatnaplót, mostanában azzal foglalkoztunk) jöjjek elő ezzel?
2013. jan. 9. 10:16
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezekről is tudnia kell a pontosabb diagnózishoz és kezeléshez.
2013. jan. 12. 14:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Jöjjél elő bizony ezekkel az álmokkal!

Neki ezek nagyon fontos visszajelzések arról, hogy te belül hol tartasz és neki hol és mit kell tennie, hogy haladjon a terápia és te gyógyulj.

2013. jan. 12. 16:50
 8/9 A kérdező kommentje:
csak úgy érzem, hogy már nem fog beleférni az időbe, mert túl sok minden van, és csak 20 alkalom jár
2013. jan. 12. 22:37
 9/9 anonim ***** válasza:
szerintem valamit rosszul csináltak akik felneveltek, vagy genetikai háttere van ezeknek, vagy valami traumák
2014. febr. 27. 02:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!