Mit kezdjek magammal?
Nincs életcélom, pedig akarok.
Azt akarom, hogy érdekeljen valami, mégsem érdekel.
Nincs életerőm, pedig élnék.
Üresnek érzem magam, alig van olyan dolog ami valamilyen formában érzelmet tud kiváltani belőlem. Az emberekkel nem vagyok jó viszonyban, addig kedvelem őket, amíg meg nem ismerem a valódi énjüket. Kevés "barátom" van, nem is tudom miért vannak velem, ahogyan én sem, hogy miért vagyok velük. Talán kell valami ami még ehhez a világhoz kössön. Néha úgy érzem, hogy teljesen megértem saját magamat, néha meg azt, hogy egyáltalán. Néha szeretem is, hogy ilyen vagyok, legalább egy kicsit különlegesnek érezhetem magam, de van amikor csak egy átlagembernek átlagos problémákkal.
Tudom a problémáimra a megoldást, de mégsem teszek ellenük semmit. Elfogadnám magam úgy ahogy vagyok, de nem élhetem így az életem, mert a "rendszer" nem engedi. Csak úgy sodródom az életben, amerre a sok változó irányít.
Ki/mi tudna változást hozni az életembe?
Változást csak te tudnál hozni.
Próbálj meg máshogy gondolkodni a dolgokról. Célt meg nem igaz, hogy nem tudsz kitűzni magad elé. Pénz pl. kell ahhoz, hogy élj. Ha nagyon nem tudsz célt kitűzni, az is lehet cél, hogy élj, esetleg jól. Durván hangozhat ez, de ha nem tudsz célt kitűzni, ez mindig lehet az.
Kezdj el sportolni, az nagyon sokat javít a közérzeteden, jó a léleknek is. Próbálj barátkozni, vagy legalább barátságosan viselkedni emberekkel.
Olyan mintha "aludnál" és arra várnál, hogy valaki majd felébreszt. Nagy valószínűséggel más nem fog.
Olvass esetleg olyan könyveket, amik ilyen dolgokkal foglalkoznak, mint ami a bajod.
Hidd el, tudom mit érzel. De ha nem erőlteted meg magad, akkor nem lesz gyökeres változás.
/Mellesleg én is hasonló nehézségekkel küzdök./
Szia Kérdező!
Nem tudom mennyire hasonlítunk. Én sem érzem jelenleg jól magamat a bőrömben. Bár vannak céljaim, nem tudok velük mit kezdeni. Nekem is kevés barátom van.
Minek tanulsz? Vagy van már szakmád? Mi a hobbid? Esetleg ha több hobbid van, vagy csak úgy szeretsz dolgokat csinálni, leírhatnád, hogy miket
Csak te tudsz változtatni rajta.
Carpe diem! :)
☯ ☮
Köszönöm a gyors válaszokat.
1. Nem tudom mit írhatnék még kb ennyi vagyok.
2. Tudom, hogy a gondolkodásmódomon kéne változtatni, de nem igazán tudok, az a baj, hogy én az értelmét keresem mindennek, ha elgondolkozom azon, hogy mit miért kéne csinálnom, akkor odáig jutok el, hogy az egész felesleges, haszontalan.
Igen a célkereséssel van igazából a legnagyobb problémám, vannak dolgok amiken elgondolkodom, hogy szívesen csinálnám, de nem tudok teljesen elhatározódni mellette. Például.: programozó, a problémamegoldó képességem megvan hozzá, csak nem tudom magam a mélyére ásni, és ha mégis erre hajtanék, akkor azt hiszem csak még jobban elhatárolódnék a külvilágtól. A pénz meg ilyenek cseppet sem érdekelnek, még ha nem is gazdag családban is élek, legyen elég étel, ital és nekem ennyi bőven elég másra nem is igazán költök.
Egy hobbim van a biciklizés azt is egyedül szeretem a legjobban csinálni, magam diktálni a tempót, választani, hogy hova akarok menni és hogy meddig.
3. Szia, mechatronikusnak tanulok(habár nem igazán érdekel a szakma), hobbim a biciklizés, alvás, zene hallgatás.
Köszönöm még egyszer a válaszokat próbálok, valamit változtatni önerőből. Kíváncsian vártam a véleményeket és örülök, hogy segítőkész válaszokat kaptam. Kicsit én is kíváncsi vagyok, mit tudnék kihozni magamból ha ráveszem magam, még ha félek is a változásoktól.
Utólag: 18 éves vagyok
És az informatikai eszközök meg programozás iránt mennyire érdeklődsz?
Biciklizni hogy szoktál? Csak így tekersz vagy az extrémkedés is érdekel?
Nekem is valami hasonló bajom van. De nem találok senkit akivel megbeszélhetném. Rengeteg ember van körülöttem, mégsem érzek senkit igaz barátnak. Vannak céljaim, de nincs ami motiváljon és elkezdtem bukdácsolni a szakmámban is. Már azon gondolkozom, hogy pszichológushoz fordulok, hátha rendet tudna tenni a fejemben
Iskolában Emelt infon tanulunk Pascalt, az ott tanultak nagy többségét tudom, a probléma az, hogy a valóságban ez a tudás legfeljebb az alapok elsajátításához, a programozás megértéséhez jó, könyvekből meg nem igazán megy a tanulás.
Biciklizni úgy 30-40 kilométert szoktam a városban (1-2 óra) alkalmanként. Semmi extrém.
Ha szabad kérdeznem kíváncsiságból, milyen idős vagy és mi a szakmád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!