22 évesen koszorúérbetegség lehetséges?
Pánikbeteg vagyok, már szinte minden tünetén keresztül mentem sajnos, szedek antidepresszánst és nyugtatót, de 2 napja folyamatosan olyan tünetem van,mintha a szívem meg akarna állni...Nagyon rossz, tényleg mintha meghalnék...Rettegek a hirtelen szívhaláltól,olvastam,hogy az a koszorúérbetegségtől lehet vagy a helytelen életmódtól. Nem dohányzok, sportolok, egészségesen eszem. EKG-n mindent rendben találtak,kb. 2 hónapja voltam.
Ennek ellenére lehet baj a szívemmel? Az EKG kimutatja a koszorúérbetegséget?
Előre is köszönöm a válaszokat! 22/L
Lehet bradycardia, túl lassú szívverés az oka, ha olyan gyógyszert is szedsz, ami lassítja a pulzusszámot(például béta-blokkoló)elképzelhető, hogy túl erős a gyógyszer számodra.De ettől még nem fog leállni a szíved!
Van olyan, hogy szívidegesség.Az is a szorongás egyik fajtája, az ebben szenvedők a szívükre vetítik ki félelmeiket, aggodalmukat és folyton szívverésüket lesik, ennek következtében persze a legjelentéktelenebb változásokat is észreveszik, vagy épp előidézik épp az idegeskedésükkel. Próbálj ne a szíveddel foglalkozni, hanem bármi mással, ha a leleteid jók, akkor nyugodj bele, hogy nem fenyeget szívhalál.Miért nem akarod ezt elhinni??
Az érelmeszesedés egy lassú folyamat és születéstől kezdve
folyamatban van, persze nem mindenkinél egyforma mértékű.Ha nálad súlyos lenne, arra már utalt volna a vérképed is.A magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a rossz EKG eredmény utalhat érszűkületre, koszorúér betegségre, de nálad mindent rendben találtak, szóval nyugi.
Szia!
Nos, nekem Apukám műtötték egy hónapja, mert december elején megállt a szive, és újrakellett éleszteni.5 eret kellett kicserélni neki, mert annyira elvoltk meszesdve az erei, hogy az egyik érből, 20cm mészhengert húzott ki a doktor.
Hozzáteszem Ő sohasem cigarettázott, a doktor azt mondta valószinű hogy genetika.
Nem voltak a szűkületre utaló jelei, pl-ul fulladás, és egyembek, "csak" eszmélelen magas vérnyomásai, és pulzusszámai voltak( 210/ 180).
A láb belső felét kellett felvágni, onnan vették ki az ereket, majd a mellkas..
Nagyon nehéz időszak volt.
És én is nagyon félek ettől a betegségtől, mert én cigarettázom is.
Mikor történt ez Apuval napokig nagyon fájt a szivem...és nyáron volt két alkalom, hoy kb 10 percig annyira szapora szívverésem volt, hogy azt hittem ott halok meg...pedig pont akkor nem voltam ideges, bár általában az alapközérzetem nyugtalan s feszült állandóan, mert nincsen rendben a lelkivilágom sok dolog miatt.
Nem akarlak megijeszteni ezzel, csak a témához vágott, az elmúlt idő történései, ja és azt akartam irni, hogy egyedül úgy lehet megállapitani az érelmeszesedést, hogy a karodon keresztül, vagyis eren keresztül felvezetnek egy csövet a szivedhez, mert ultrahang nem mutatja ki.Apunak is csinálták, és nagyon félek én is ettől:S
De javulást kivánok Neked!!
25L
Szia! Én is iszonyatosan félek a szívhaláltól és az infarktustól. Sokat szúr a szívem, meg mintha meg akarna állni, néha itt-ott nyom, és mindig azt hiszem itt a vég :S Vannak tünetmentes időszakaim (igaz ritka), de gyakorlatilag évek óta szenvedek mindig valamilyen pszichés tünettől. Szorongok, depressziós vagyok, pánikolok stb.
Félek a haláltól, mindig elképzelem h kijön értem a mentő, és meghalok, iszonyatos :S Veled egyidős vagyok és teljesen meggátol a napi teendőim ellátásban, nem tudok tanulni, az utcára félve merészkedek ki hogy mi lesz akkor ha közben megáll a szívem. Nekem a vérnyomásom rendben, pulzusom néha magas (max 100), de frontint szedek, ami helyrerakja, és lenyugtat. De van amikor már az sem segít. :S Borzalmas így élni ilyen fiatalon, veled egyidős vagyok. :S Én szívvizsgálaton nem voltam, a háziorvosom meghallgatott, aztmondta MPS gyanús vagyok, kialakulhatott a sok szorongástól, de nem tulajdonított neki jelentőséget. Egyre többet fáj a szívem, rettegek :S
Nos, az MPS az valóban rengeteg embernek van és időnként okozhat kellemetlenségeket, ijesztgetheti az embert, de veszélytelen.A szorongás sokkal ártalmasabb ennél a kis billentyűferdülésnél!A szorongás, félelem, összeszűkíti az ereket is, emeli a vérnyomást.A sok felesleges szorongással tehát pont azt vonzzátok be idővel, amitől féltek.
Sokszor azoknak vannak ilyen halálfélelmeik, akiken valami felelősség van(például egyedül neveli a gyermekét, vagy beteg szülőről gondoskodik, stb...).
Sajnos a frontin és társai csak tompítják a tüneteket (már akinél, mert vannak, akiknél még fokozzák is ezek a bogyók a bajokat)szóval, a dilibogyó nem a legjobb megoldás.
Nekem is voltak hasonló tüneteim, a gyógyszerektől mindíg tartottam és alternatív gyógymódot próbáltam keresni.Nos, úgy látszik megtaláltam.Egy ideig citromfű teát iszogattam, jó is volt, de nem mulasztotta el maradéktalanul a tüneteimet, ráadásul engem nagyon álmosít.Nemrég viszont olvastam a ligetszépe olajról és kipróbáltam, már 3 hete szedem és azóta rengeteget javult az állapotom,eltűnt a belső feszültség, nem kalapál a szivem, megszűntek a pms tüneteim, amik csak fokozták a szorongásaimat és kellemetlen testi tüneteimet, ráadásul a bőröm is szebb lett, bár azzal eddig sem volt sok baj, de most még jobb az is.Bár még eléggé az elején vagyok ennek a kúrának, de remélem ez a javulás meg is marad.Másik, ami
segíthet, az a görögszéna tea, hasonló hatása van, mint a ligetszépe kapszulának, talán az a legfőbb különbség a kettő között, hogy a ligetszépe segíti a fogyókúrát, a görögszénának viszont nincs ilyen hatása, sőt, az inkább étvágyjavító.De mindkettő segít a hormonrendszer kiegyensúlyozásában is, ami főleg nőknél lehet fontos, mert a szorongások, egyéb kellemetlen tünetek a hormonváltozásokkal is összefüggésben lehetnek.Az érrendszerre is jótékony hatásúak, csökkentik az érelmeszesedés kockázatát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!