Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbeteg vagyok. Már nem...

Pánikbeteg vagyok. Már nem bírom! Aki pánikbeteg, vagy volt, az érzett már ilyet? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Olyan érzés,mintha bármelyik pillanatban leállna a szívem. Van,hogy egész nap érzem,de főleg este. Rohamom szerencsére ritkán van,de ez az érzés sokszor. 1 hónapja szedem az antidepresszánst, amit felírt a doki,meg a Xanaxot.

De lassan már a Xanaxot se merem bevenni,mert alapból alacsony a vérnyomásom,és félek hogy a nyugtató úgy leviszi mégjobban, hogy leáll a szívem. Nektek volt már ilyen érzésetek? Hogy sikerült leküzdenetek?

Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

2012. dec. 31. 15:03
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

0,5 mg-os Xanaxot szedek! Napi 3szor kéne, de a reggelit ki szoktam hagyni,mert a reggeli hajnali keléskor,ha bevettem, útkökzben mindig elaludtam.:S (párom vezet,ő visz be reggelente.:D ). Egyébként ő is rengeteget segít,mindenben mellettem áll.

Igen,igyekszem sokat inni! Nekem sajnos épp ellenkezőleg, ha rohamom van,még jobban leesik!

2012. dec. 31. 16:36
 12/28 anonim válasza:

Nekem annak idején az segített, hogy amikor azt éreztem, leáll a szívem (vagy épp azt, hogy mindjárt kiugrik és szívinfarktusom lesz), egy ponton, totál kétségbeesve azt gondoltam, na és akkor mi van? Ha meg kell halnom és annak most van itt az ideje, akkor úgyis meg fogok.

Az, hogy "megbarátkoztam" ezzel és nem még jobban ráparáztam, nekem sokat segített abban, hogy szívproblémák (semmilyen fizikai elváltozást nem mutattak ki) megszűnjenek. Igaz, aztán találtam magamnak "más játékszert", sajnos a pánikbetegségben ha egy dolgot kiiktatsz, talál az elméd egy másikat.Beletelt jó kis időbe, mire helyrerázódtam és kellett hozzá segítség is, de kezdetben nekem ez segített.

2013. jan. 1. 11:14
 13/28 anonim ***** válasza:
0%
"Édesapám is pánikbeteg volt,őt is ugyanez a pszichiáter gyógyította ki,akihez most én járok, ő se vált függővé, már évek óta semmi tünete,és nem szed semmit." Akkor meg mit kérdezősködsz,fasza a dokid nem? bár szerintem egy barom aki pánikbetegnek xanaxot ír fel.
2013. jan. 1. 12:29
 14/28 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti válaszolónak nagyon szépen köszönöm a választ,ment a zöld kéz.:)

Kedves utolsó válaszoló, igen, édesapámat ugyanez a doki gyógyította ki, csakhogy neki teljesen más tünetei voltak,nem az, ami nekem. Ezért tettem fel a kérdést,hogy valakinek volt-e már ilyen érzése.

Egyébként meg ha zavar,hogy feltettem a kérdést, nem muszáj se válaszolni,se elolvasni, mert csak az értelmes válaszok érdekelnek,és a Tied nem tartozik azok közé.:)

2013. jan. 1. 15:56
 15/28 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti nagyon hasznosat irt!

A parák nagyon hasonlóak, tulajdonképpen behazudja magának az ember azt amit nem szeretne. A parába való belenyugvással, az elveszti az erejét. Fűnél és a pszichedelikumknál is így van, ha megjelenik, és rettegni kezdesz tőle akkor csak egyre nagyobb lesz, a végén halálfélelembe, mélyzuhanásba csap át a dolog amitől úgy érzed szétesik az elméd. Én csak így találkoztam hasonló dolgokkal, pánikbeteg nem vagyok, csak erősen depresszív személyiség és alkoholista. De ha kicsit túlszívom magam és előjönnek a félelmek akkor az segit, ha a képükbe röhögök. Ha meg kell történnie hát történjen meg, ha igy kell vége lennie akkor ám legyen! Felszállok a hullámvasútra és megpróbálom élvezni az utat lefele. A végén azt veszem észre hogy már nem is parázok, ekkor ez hatalmas boldogsággal és felszabadulással tölt el, ami mégjobban megerősiti bennem az érzést, hogy az van amit én akarok, nem irányithatnak a félelmeim. Ilyen sz*rabbnak mondható élmények után, mikor kijózanodom, megmarad az enyhe elégedettség érzése, hogy a magam ura vagyok, és felesleges bármitől is rettegnem. Ha vége kell lennie, hát vége lesz, addig is -még ha sz*r is- élvezd a dolgot.

Bocs, hogy most a drogokkal jöttem de gondoltam ez is lehet hasznos infó.

Üdv, 23F

2013. jan. 2. 22:41
 16/28 horex ***** válasza:

"xanax egyébként ritka esetekben generalizálhat pánik rohamot,még agyérgörcsöt is ugyanis hozzászokik a szervezeted ,függőség alakul ki"

Hosszú évek tapasztalatábol mondom hogy NEM!

Persze minden szervezet más, de sajnos, vannak hasonló ismerőseim és semmiféle függőség nem alakult ki

A kérdezőnek:

Szedd a gyógyszereket nyugodtan, Xanax semmiesetre sem fog ártani, az csak kiegészitő gyógyszer

Ha 2 hónapon belúl sem használ, javít sokat, a fő gyógyszer, akkor másikat kell találni

Ezek jelelmzője, hogy első időben felerősithetik a pánikos tüneteket. 6-8 hét mire eldönthető hogy hat-e, vagy nem a gyógyszer

De ez is egyénfüggő

Tudom mit beszélek , sajnos.

2013. jan. 5. 11:38
 17/28 anonim válasza:
Csak most olvasom a kérdést, de mindenképp hozzá kell szóljak, mert nálam majdhogynem ugyanez volt. Nekem 2,5 éve apukám halála után lett depresszióm, de pánikokkal indult. Azt kell tudni, hogy az antidepresszáns csak néhány hónap után fejti ki a hatását, ezért kell addig a pánikokat nyugtatóval csillapítani. Nálam is így volt. Kezdetben én sem mertem bevenni semmilyen gyógyszert, féltem a következményeitől. Persze utólag tudom, hogy ez hülyeség, de ezt a betegség mondatja a beteggel. Az alacsony vérnyomás plusz magas pulzus, ez maga a pánik. Nekem is alacsony volt nagyon a vérnyomásom, és én is attól féltem, hogy a xanax még lobban leviszi. Nem így lett. Én odafigyeltem arra, hogy csak akkor vegyek be nyugtatót, ha már nem bírom, mert nem akartam függő lenni. 2 hónap után már nem kellett a xanax, és nem is lettem függő. Én akkoriban sokat olvastam a betegségemről, hogy jobban megértsem, ez segített, és az, hogy sokat imádkoztam.
2013. jan. 17. 14:24
 18/28 anonim válasza:

Ne félj, nem fog leállni a szíved. Én mindig a szívinfarktustól féltem, és eleinte rohangáltam az orvoshoz.

Aztán észrevettem, hogy amikor pánikba estem, és gyorsan elkezdem felöltözni (általában éjszaka vagyok rosszul), akkor hirtelen el is múlt a félelmem, mert tudtam, hogy hamarosan jó kezekbe kerülök. Aztán el sem mentem az orvoshoz, visszavettem a pizsit, és lefeküdtem aludni. :) Úgy tűnik, sikeresen becsaptam az agyam, álnyugtatót kapott,amit be is vett. Még most is beválik ez a módszer. Amikor azt hiszem itt a vég, akkor gyorsan felöltözök, ilyenkor persze tényleg komolyan is gondolom, hogy elmegyek a dokihoz. De mire felöltözöm, már el is múlik:)Én innen fogom tovább fejleszteni a technikámat a pánikbetegség legyőzésére.

Mindenesetre tényleg ne félj, hidd el, nem fog leállni a szíved.

2013. jan. 18. 20:05
 19/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat,mentek a zöld kezek!

Picit megnyugodtam, próbálok pozitívan gondolkozni,hogy igenis ki fogok gyógyulni!!!

2013. jan. 21. 17:19
 20/28 anonim válasza:
Nagyon jó, hogy igyekszel pozitívan gondolkozni, ez sokat segít! Ha nagyon magad alatt vagy, olvasd vissza a válaszokat. Én is sokszor szoktam ilyenkor olvasgatni, mert segítenek megtartani a reményt, hogy igenis ki lehet ebből a betegségből gyógyulni. Neked is sikerülni fog!
2013. jan. 21. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!