Pánikbeteg vagyok. Már nem bírom! Aki pánikbeteg, vagy volt, az érzett már ilyet? Bővebben lent.
Olyan érzés,mintha bármelyik pillanatban leállna a szívem. Van,hogy egész nap érzem,de főleg este. Rohamom szerencsére ritkán van,de ez az érzés sokszor. 1 hónapja szedem az antidepresszánst, amit felírt a doki,meg a Xanaxot.
De lassan már a Xanaxot se merem bevenni,mert alapból alacsony a vérnyomásom,és félek hogy a nyugtató úgy leviszi mégjobban, hogy leáll a szívem. Nektek volt már ilyen érzésetek? Hogy sikerült leküzdenetek?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Nem tud leállni a szíved, önálló ingerképzése van a sinus csomóban. Ha a xanaxot az előírt mennyiségben szeded az nem hat a sinus csomóra.
Csak gyógyszert szedsz vagy jársz pszichoterápiára is, itt egyéni vagy csoportos terápiára gondolok. Sokkal hamarabb megoldódna a szorongás is, ha kiderülne mi a kiváltó ok, valamint itt olyan technikákat is meg lehet tanulni, amivel saját magadon tudsz segíteni, akár amikor jön a pánik roham . A gyógyszeres kezelés az inkább a tünetek elnyomását jelenti
és nem az oki terápiát. Szerintem.
Voltam pánikbeteg, de konkrétan ilyen problémám nem volt. Az a gond a pánikbetegséggel, akárcsak az előzményével, a szorongással, hogy előbb-utóbb találsz magadnak valami hülyeséget, amire kivetíted a félelmedet. Pl. ez a bármelyik pillanatban leáll a szíved kb. olyan, mintha attól félnél, hogy elfelejtesz levegőt venni.
Fordulj pszichológushoz, kezdj pszichoterápiába! Majd meglátod, hogy ez a borzasztó állapot mennyire egy hétköznapi elnyomott problémádból csírázott ki ilyen képtelen mentális betegséggé. Nekem segített.
Nem leszek Xanax-függő, napi 3 van felírva, de a reggelit nem szoktam beszedni, igyekszem minél kevesebbet, a Cipralexet nem hagyom ki soha. És Neked milyen tüneteid voltak?
Igen légyszíves írj tippeket, minden érdekel,nagyon köszönöm.:)
Azért,mert szedsz valamit, még nem biztos,hogy függő leszel. Pont hogy igyekszem a lehető legkevesebbet beszedni, csak akkor ha érzem,hogy jön a roham,vagy ha nagyon rámtör az érzés,amit fent leírtam. Sem a májam,sem semmimet nem akarom tönkretenni a sok gyógyszerrel,azért hülye nem vagyok. Annyit szedek,amennyit muszáj.
Édesapám is pánikbeteg volt,őt is ugyanez a pszichiáter gyógyította ki,akihez most én járok, ő se vált függővé, már évek óta semmi tünete,és nem szed semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!