Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem bírom az iskolában! Mit...

Nem bírom az iskolában! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Idén vagyok harmadikos a gimiben. Szeptember óta egyre rosszabb minden odabenn. Nem tudom megfogalmazni, hogy mi, de úgy érzem, mintha csak szenvedés érne ott. A barátaim eltűntek mellőlem, az órákat úgy vészelem át, hogy számolom a perceket, és örömünnep számomra, amikor kiléphetek a kapun. Néha (pl ma) sírva rohanok a mosdóba, vagy alig bírom ki, hogy hazaérjek, és legalább addig ne bőgjek, amíg az utcán vagyok. Van, hogy azt tervezgetem óra közben, hogy hogyan leszek öngyilkos, ha végre kijutok. Iszonyatos érzésem van ott, én ezt nem bírom tovább. Nem merek elmenni, mert elég jó iskola és nem is vagyok rossz tanuló, attól tartok, hogy azzal elrontanám a jövőmet, ha érettségi előtt átmennék máshova. De érzem, hogy egyre romlanak a dolgok. Csak félek, hogy mi lenne a szüleimmel (különösen anyával, még akkor is, ha sokat romlott közöttünk a kapcsolat), ha tényleg kinyírnám magam... És mindennek a tetejébe nincs senki, akivel beszélhetnék.
2012. nov. 29. 22:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

utolsó voltam:

És szerintem azt sem ártana, ha megpróbálnád megbeszélni az anyukáddal a dolgokat. Ha őszinte vagy vele és elmondod mi a baj, hátha megértő lesz és talán még a kapcsolatotokra is jó hatással lesz.

2012. nov. 30. 02:06
 12/16 anonim ***** válasza:
én is így éltem meg, már általános alatt is, és főiskola alatt is, pedig a főiskola nagyon klassz volt, de nem tudtam befejezni, nagyon depressziós lettem
2012. dec. 3. 08:09
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Tudom, mondani könnyű. De tényleg ne lógj! Csak tönkreteszed az életedet vele! És ezt a többi nem bejárónak is mondom! Miért? Én is így kezdtem, bár 8-ban. Általában gondjaim voltak, akkor lettem rosszul, így hazaküldtek. Bár nem volt vészes. Mindenesetre alig vártam a ballagást. Utána meg féltem a középsulitól. Végül felvettek egy másik suliba, bejársó voltam, nem kollégista. Nem éreztem jól magam ,egy idő után egyre tööszor fordult elő, hogy felültem a buszra, csak épp a suliba nem értem be. Általában itthon lődörögtem, de néha másik városban. Egyszer mondta anyám, hogy mondjam el, ha van valami gond ( talán már érezte, hogy gond van.). Ha odamentem hozzá, a fejemhez vágta, hogy oldjam meg. Oda jutottunk, hogy 2 hónap " suli" után kirúgtak. Jött a családvédelem, szereztek egy sulit, ahova átvettek év közben. végül 3 nap után onnét is kitettek. Nagy nehezen, pszichológus, pszichiáter után, felvettek a 3. suliban. Ott viszont nem tudtam beilleszkedni, nekem komoly kapcsolatom volt, beteg voltam, a többiek buliztak, részegre vedelték magukat, és én kilógtam a sorból. Végül egy nap bejött értem tesóm, mert gond volt. Na, attól a naptól orvos kezelt ( akkor már felnőtt), és végre magántanuló lettem. Érdekes, javultak a jegyeim, stb. Viszont volta olyan vizsga, amit a régi osztályomban kellett letenni, na, abból meghúztak 10-ben.

Végül az ofőm közölte, hogy 11-től be kell járnom, mert szakmunkásba jártam, és épp elértem azt a kort, hogy már nem voltam tanköteles. Így abbahagytam. Ma már bánok sok mindent. Anyámékkal rossz a kapcsolatom.Van 9 osztályom, 2 tanfolyamom, de nem tudok magammal mit kezdeni. Közben megszületett a lányunk, így próbálok majd érettségizni, aztán talán továbbtanulni.

Tényleg, nem lehetnél magántanuló esetleg? Tudod konkrétan, hogy mi zavar? Nem lehet, hogy érzed az érettségi előtti stresszt? Ha gondolod, leírhatod a problémádat privátban. Ne tedd tönkre az életedet! Egyébként az öngyilkossághoz rengeteg bátorság kell...

Bocs, hogy túl hosszú lett. :)

Kitartás! Mindig van megoldás!! Csak még én is keresem :) :)

2012. dec. 7. 15:46
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Meg kell oldani a problémáidat,minél hamarabb annál jobb.Ha nem szeretsz az iskolában és nincs akivel őszintén beszélgess,ne emészd magad tovább.Változtatni kell!Beszélj őszintén a szüleiddel,keressetek egy jó pszichiátert,-ez egyáltalán nem ciki,nem égő-néha a legnormálisabb,legeszesebb embernek is szüksége van segítségre.Az öngyilkosság gondolatát felejtsd el!-Te is értékes vagy és szükség van rád,csak még nem találod az utad,az öngyilkosok erőtlen emberek,te biztos különb vagy náluk.Ez a rossz időszak el fog múlni,de neked is lépned kell.Sajnos egy ismerősöknél is volt hasonló szomorú történet.Az a fiatal is hasonlóan érzett mint te az iskolával kapcsolatban,csak őt még cikizték és bántalmazták is a suliban.Ő sem akarta otthon elmondani inkább csak tűrt,bánkódott míg egyszer csak összeomlott idegileg.Kórházba került,izomgörcsei voltak,fájt a feje,görcsbe rándult,járni,enni se tudott.A szülei 120km-ről mindennap látogatták,segítették a felépülését,mellette voltak.Több hónap után került olyan állapotba,hogy visszatértek a normális életfunkciói és még egy pár hogy újra közösségbe bírt menni.Szülei másik iskolába vitték,másik megyébe költöztek,gyerekük folyamatosan javult,az új gimibe befogadták,két éve jár oda.De mivel ez se tette boldoggá,úgy döntöttek,halaszt egy évet vagy magántanuló lesz.-Szeretik őt a szülei.(Biztosan a te szüleid is téged.)Az iskolát bármikor és bármilyen formában folytatni lehet.De a boldogságot és jókedvet most kell visszaszerezni.Meg kell találni mi tesz boldoggá,ha másik suli,lépni kell,ha az se válik be keresni kell más lehetőséget.Ha szeretnéd írhatsz privátban,kérdezhetsz,esetleg orvos terén is tudok segíteni.Minden jót,fel a fejjel!
2012. dec. 7. 17:12
 15/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, érdemes volt elolvasni őket. Az mindig erőt ad, amikor a szüleimre nézek, mert látom, hogy mindennél jobban szeretnek. Soha nem tudnék annyira önző és hülye lenni, hogy olyan fájdalmat okozzak nekik, hogy elveszítsenek. Beszélni fogok velük, hiszen szerencsés vagyok, hogy egyáltalán van kivel, és hogy ilyen emberek állnak mellettem, mint ők!!! :)
2012. dec. 8. 20:53
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia, én a legelső válaszoló vagyok.

Remélem jó döntést hozol majd, és jó lesz minden :)

Szerencsés vagy, mert ha te ránézel a szüleidre, az neked mindig segít, mert tudod, hogy szeretnek. Na nálam ez teljesen nem így van, én saját magamból gyűjtök erőt, és a saját magam érdekében küzdök...

De nehezen, mert sajnos nem igazán megy... Én jóformán egyedül vagyok, a barátnőmre, és a barátomra támaszkodom. De ők nem "oldják meg helyettem" ...

Ezzel azt akarom mondani, hogy a szülők a legsegítőbbek ezen a téren, amit én nem kapok meg: engem kitaszítanak a családi körből, szinte el akarnak küldeni...

Sok sikert, kitartás!

16/L

2012. dec. 9. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!