Holnap lekell futnom az úgynevezett kúpert az iskolában tesiórán. Ez 5 kör, azaz ha jól emlékszem 5 km. Na az az igazság, hogy én nem igazán bírom a hosszú távú futást. 170 cm, 85kg. Hogy fussam le?
Ezen múlik az, hogy megbukok-e vagy sem.
Tanácsokat adjatok légyszives holnapig, hogy mien taktikával fussak, ja és ezt az egészet 12perc alatt kéne lefutni hogy jó legyen, de nekem annyi engedelmet adott a tanár hogy fussak 3kört az 5 helyett, de lehetőleg 15 perc alatt..
szóval légyszíves segítsetek nagyon nagy segítségre van szükségem!!
egy kört kocogással 4perc alatt futok le, de a második körnél már alig kapok levegőt, és elkezd fájni a lábam.. :(
Hát így hirtelen nem nagyon lehet már segíteni sajnos.Talán csak annyit tudok tanácsolni,hogy dinamikusan fuss,oszd be az energiád.
Igazából ha tudtad hogy lesz ilyen,és hogy nem erősséged a futás,akkor edzened kelett volna rá egy picit,és nem kéne aggódnod most ilyeneken,de remélem hogy sikerül,és nem fogsz megbukni.
szia!
én "gyakorlott" kúperfutó vagyok, 1. osztálytól kezdve kell futnom, én is nagyon utálom, együttérzek veled...
egyébként biztos, hogy nem 5 km, ha futó pályán futjátok, akkor 5*400 m (nálunk 6 kört kell teljesíteni, ami iskolás berkekben elég jónak számít, és az 2400 m).
szerintem érdemes lenne elmenned egy orvshoz, mert az nem normális, hogy fáj a lábad (gondolom a megterheléstől) és az egy kör utána fulladozás sem megszokott. tőle kaphatnál felmentést a kúperre...
sajnos ilyen rövid idő alatt nem tudsz sokmindent csinálni, de az segít, ha viszel egy zenelejátszót és valami zúzósat hallgatsz:) egy karóra is jól szokott jönni, hogy lásd hogy állsz...
egyébként ha 3 kört kell 15 percen belül futnod, akkor ugyen 1 körre 5 perced van, szóval nem kell sietned, a saját tempódban futhatod, és talán nem is leszel tőle annyira rosszul...
sok sikert!
3 kört 15 perc alatt sétálva is lehet teljesíteni :)
Próbáld ki a következőt:
Úgy kezdj futni, hogy olyan érzésed legyen, hogy erőlteted a lassúságot. Ha azt érzed, hogy olyan lassan kocogsz, hogy gyalogolva lehagyhat valaki, akkor jó a tempó. Ez olyan tempó, hogy pár perc után is tudnod kell beszélgetni közben, tehát épphogy csak lihegsz (de az elején még sokáig nem lihegsz!). Ha ezt a tempót tartod, akkoris szép lassan elkezdesz izzadni, a végén teljesen azt foigod érezni, hogy "kifutottad" magad. De bírod végig! Így 3 kört simán kell tudnod teljesíteni 15 perc alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!