Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem bírom az iskolában! Mit...

Nem bírom az iskolában! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Idén vagyok harmadikos a gimiben. Szeptember óta egyre rosszabb minden odabenn. Nem tudom megfogalmazni, hogy mi, de úgy érzem, mintha csak szenvedés érne ott. A barátaim eltűntek mellőlem, az órákat úgy vészelem át, hogy számolom a perceket, és örömünnep számomra, amikor kiléphetek a kapun. Néha (pl ma) sírva rohanok a mosdóba, vagy alig bírom ki, hogy hazaérjek, és legalább addig ne bőgjek, amíg az utcán vagyok. Van, hogy azt tervezgetem óra közben, hogy hogyan leszek öngyilkos, ha végre kijutok. Iszonyatos érzésem van ott, én ezt nem bírom tovább. Nem merek elmenni, mert elég jó iskola és nem is vagyok rossz tanuló, attól tartok, hogy azzal elrontanám a jövőmet, ha érettségi előtt átmennék máshova. De érzem, hogy egyre romlanak a dolgok. Csak félek, hogy mi lenne a szüleimmel (különösen anyával, még akkor is, ha sokat romlott közöttünk a kapcsolat), ha tényleg kinyírnám magam... És mindennek a tetejébe nincs senki, akivel beszélhetnék.
2012. nov. 29. 22:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

én is így vagyok az iskolával hogy nem bírom...valahogy amikor oda érek a bejárat elé, akkor az az érzés kap el, hogy megfordulok és hazamegyek... sokkal jobban örülök, ha miközben más iskolában van, én nyugalomban, majdnem hogy egyedül lehetek itthon, vagy probléma és aggodalom mentesen sétálgathatok a városban, vagy akárhol, iskola nélkül.

17L

2012. nov. 29. 22:59
 2/16 A kérdező kommentje:
nekem holnap lesz az első, hogy nem megyek.
2012. nov. 29. 23:01
 3/16 anonim ***** válasza:

első vagyok. én gyakran csináltam már... valahogy jobban érzem magam. 8. osztályban kezdődött, akkor még ritkábban.

gimi 1. osztályában már nagyon gyakran. onnan eljöttem.

ebben az iskolában már volt 50 hiányzásom abból most 10 igazolatlan. elszomorít, hogy miért taszít ennyire...

2012. nov. 29. 23:04
 4/16 anonim ***** válasza:
Velem is ugyanez van csak én már hétfő óta nem mentem és Péntekig van igazolásom de szombaton sem fogok menni ha elküldenek akkor sem.
2012. nov. 29. 23:05
 5/16 A kérdező kommentje:
engem nem szomorít el, hogy taszít. tudom, hogy utálom, és kész. csak azt akarom, hogy vége legyen annak a sok szarnak, amit ott érzek. :(
2012. nov. 29. 23:09
 6/16 anonim ***** válasza:
Engem még néha baszogatnak is utolsó vagyok Off bocsi de szombatot szerintetek hogy?
2012. nov. 29. 23:10
 7/16 anonim ***** válasza:
6 os ja és fiu vagyok 17 éves
2012. nov. 29. 23:11
 8/16 anonim ***** válasza:
nekünk nincs szombaton suli.
2012. nov. 29. 23:14
 9/16 anonim ***** válasza:
Nekünk multkor nem volt
2012. nov. 29. 23:16
 10/16 anonim ***** válasza:

Ha attól félsz, hogy tönkreteszed a jövődet és ezért nem mész át egy másik iskolába, az nem fog megoldást jelenteni, hogy lógsz. Esetleg ideig óráig. De ha komolyan gondolod tanulmányaidat akkor ne rendszeresítsd...

Nem tudom, hogy pontosan mi a probléma az iskoláddal, csak úgy biztos nem éreznél ilyeneket de... vagy végig szenveded még ezt a másfél évet. Nem lesz könnyű, de a jövőre kell gondolni, az jejlentős húzóerővel bír.

Vagy otthagyod, bár más iskolában sem biztos, hogy könnyebb lesz, hisz már meglesz ott a kialakult baráti társaság és nem egyszerű a beilleszkedés... de egy próbát megér. Inkább ez, mint hogy lógj és szép lassan romoljanak az eredményeid is.

Vagy harmadik lehetőségként, próbáld meg megoldani a problémádat, amitől ilyen érzések vannak benned. persze ez nem könnyű, sőt :S

2012. nov. 30. 02:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!