Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » "Zugevő" vagyok, hogyan kezeljem?

"Zugevő" vagyok, hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés

alapvetően egészségesen eszem, csak bujkálva...Ez fokozatosan alakult ki nálam, de már 4. éve tart ez.

Az evést pszihésen bűnnek tekintem, nem élvezetnek. Ezzel nemrég szembesítettek ,azóta próbálkozom a gondolatomat átformálni és kényszeríteni magamat, hogy mások előtt egyek...baromi nehéz. A barátaim szinte nem is láttak még enni.

Amikor elkezdek enni mások előtt, mintha mindenki a falatokat figyelné a számban...olyan kínosnak érzem ezt a helyzetet, így igyekszem minél gyorsabban túl lenni rajta...az evés hangja is van hogy idegesít, ezért olyan helyen eszem, ahol van valami háttérzaj. A suliban enni? Wc-ben...szinte állandóan. :/

Nagyon gáz, tudom, de nekem sosem volt undorító. Maga a helyiség is biztonságot adott, mert magamra zártam az ajtót, és senki nem zavart. Ha otthon vagyok, nehezen, de már igyekszem a család közelében enni...jó a kapcsolatom velük nagyon, de emiatt már nagyon sokszor rámszóltak régebben is.

Úgy érzem, ezt a problémát, csak valami csoport terápiával tudnám megoldani...bár járok orvoshoz ezzel 2 hónapja, de magamtól nem megy...

Ti mit tanácsoltok? Szeretnék normális életet élni...

2012. nov. 8. 17:13
 1/4 A kérdező kommentje:

Az "állandóan"-t nem úgy értem, hogy sokszor, hanem amikor éppen éhes vagyok. Van rajtam felesleg, de nem vagyok túlsúlyos. Sportolni rendszeresen sportolok, heti 4 alkalommal 1,5 órát.

19/L.

2012. nov. 8. 17:16
 2/4 anonim ***** válasza:
De ebben mi a logika? Másnak teljesen normális az ha az embertársait enni látja. Ha a családod és a barátaid emiatt sosem szóltak rád, akkor miért vagy ideges? Ennyi erővel ne egyél, mert lelkiismeret-furdalásod lesz. De ha éhes leszel úgyis enni fogsz. Ösztön.
2012. nov. 8. 17:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Én imádok enni, megyünk havonta mekibe a haverokkal, semmi kellemetlen nincs benne.

15/f

2012. nov. 8. 17:26
 4/4 anonim ***** válasza:

valahogy nem gondoltam, hogy ez másnak is jelenthet problémát :D

odáig mondjuk sikerült eljutnom, hogyha a környezetben viszonylag sokan esznek, akkor annyira nem zavar, mert talán a saját evésük jobban érdekli őket

(bár ahova az emberek csak evés céljából mennek, és a hely befogadóképessége meghaladja a 10-15 főt, ez sem számít "megnyugtató" körülménynek)

2012. nov. 10. 01:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!