"Zugevő" vagyok, hogyan kezeljem?
alapvetően egészségesen eszem, csak bujkálva...Ez fokozatosan alakult ki nálam, de már 4. éve tart ez.
Az evést pszihésen bűnnek tekintem, nem élvezetnek. Ezzel nemrég szembesítettek ,azóta próbálkozom a gondolatomat átformálni és kényszeríteni magamat, hogy mások előtt egyek...baromi nehéz. A barátaim szinte nem is láttak még enni.
Amikor elkezdek enni mások előtt, mintha mindenki a falatokat figyelné a számban...olyan kínosnak érzem ezt a helyzetet, így igyekszem minél gyorsabban túl lenni rajta...az evés hangja is van hogy idegesít, ezért olyan helyen eszem, ahol van valami háttérzaj. A suliban enni? Wc-ben...szinte állandóan. :/
Nagyon gáz, tudom, de nekem sosem volt undorító. Maga a helyiség is biztonságot adott, mert magamra zártam az ajtót, és senki nem zavart. Ha otthon vagyok, nehezen, de már igyekszem a család közelében enni...jó a kapcsolatom velük nagyon, de emiatt már nagyon sokszor rámszóltak régebben is.
Úgy érzem, ezt a problémát, csak valami csoport terápiával tudnám megoldani...bár járok orvoshoz ezzel 2 hónapja, de magamtól nem megy...
Ti mit tanácsoltok? Szeretnék normális életet élni...
Az "állandóan"-t nem úgy értem, hogy sokszor, hanem amikor éppen éhes vagyok. Van rajtam felesleg, de nem vagyok túlsúlyos. Sportolni rendszeresen sportolok, heti 4 alkalommal 1,5 órát.
19/L.
Én imádok enni, megyünk havonta mekibe a haverokkal, semmi kellemetlen nincs benne.
15/f
valahogy nem gondoltam, hogy ez másnak is jelenthet problémát :D
odáig mondjuk sikerült eljutnom, hogyha a környezetben viszonylag sokan esznek, akkor annyira nem zavar, mert talán a saját evésük jobban érdekli őket
(bár ahova az emberek csak evés céljából mennek, és a hely befogadóképessége meghaladja a 10-15 főt, ez sem számít "megnyugtató" körülménynek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!