Hogyan kezeljem/küzdjem le a pókfóbiámat? (Csak értelmes válaszok! )
Én 24 éves vagyok, teljesen ezekkel a tapasztalatokkal, panaszokkal. Én is egy keresztespók hálójába futottam bele gyerekkoromban, és a mellkasomon maradt a pók, és csak futni bírtam sikítozva, hogy szedje le tesóm,persze ő meg előlem futott sikítozva... azóta a pókoktól el is bírnék ájulni, egyszer ereszkedett le előttem egy , és éreztem hogy sötétedik el a világ :)
mindenhol reflex szerűen észreveszem, akár hol legyen a lakásban. takarítani, pakolászni emiatt nem tudok, és sokszor azt hiszik a meló elől menekülök.
gyerekként sokszor riadtam , hogy tele van pókokkal az ágyam, szerencsére ez mára eltűnt.. de a hidegrázás, sikítozás, az nem.
Sajnálom, hogy végül is segíteni nem tudok, csak gondoltam leírom, hogy ezzel más is van így és én is várom a válaszokat :)
Sehogy. Mindegy, hogy milyen pszichomókus kezel akármeddig, ha a fejetekre teszem, úgyis összeestek.
Javaslat: gondolj bele, hogy az is egy szerencsétlen kis állat, aki sokkal jobban fél tőled, mert véletlenül is kinyírhatod, ő meg titeket még szándékosan se. És amúgy csodálatos kis lények, javaslom, szabadidőtökbe ruccanjatok ki a kertbe, és figyeljétek meg, milyen mértani alapossággal szövik a hálóikat. Ők is csak boldogulni próbálnak az életben, és ha tehetik, nem foglalkoznak veletek, ti se foglalkozzatok velük.
Ugyan így voltam vele, egyszer amikor belefutottam egy hálóba (fejjel) el is ájultam :(
Mára sikerült legyőzni ezt a félelmet. Nem azt mondom hogy mostmár nem félek tőlük, de egy fadarabbal leszedem ha utamat állja stb. A "gyógymódot" véletlenül a tesóm találta meg: Vett egy madárpókot. Mondanom sem kell, ezek után nem mentem a szobájába :P Amikor elutazott megkért, hogy ettesem. Mivel sajnáltam szegényt ezért rávettem magam :) Azóta nem sikoltozok ha meglátok egy pókot.
Köszönöm szépen az élményeiteket és a tanácsaitokat! Én is már gondolkoztam rajta, hogy veszek egy pókot, és ha mindig a közelembe lesz, leküzdhetném a félelmeimet! Szerintetek ez jó ötlet? Mennyibe kerülhet maga a pók, és a terrárium? Na mindegy mert ezt ugyse engedné meg anyum :) Továbbra is várom válaszaitokat ... (amugy én se szokom őket megölni, csak szólok anyumnak hogy vigye ki a házból :)
15/F
Ha nem engednék a madárpókot szerintem az is hasznos lehet ha egy befőttesüvegbe befogsz egy keresztest és őt "nevelgeted".
Ha mégis pók vásárláson töröd a fejed akkor nem kell óriási összegekre gondolni a terráriummal kapcsolatban. Tőzeg kell bele meg valami amibe el tud bújni a drága (fadarab, kókuszdióhéj stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!