Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan kezeljem/küzdjem le a...

Hogyan kezeljem/küzdjem le a pókfóbiámat? (Csak értelmes válaszok! )

Figyelt kérdés
Amióta az eszemet tudom, félek a pókoktól! Attól nem, ha pl a TV-ben mutatnak pókokat, hanem mikor látok egy pókot, legyen az egy kis pókocska, kaszáspók stb. A keresztespóktól félek a legjobban. Előbb apum kiküldött valamiért az udvarba egy ilyen kis fészerbe, kinyitottam az ajtót, és előttem volt hálóban egy olyan 4-5 cm-s pók. Visszamentem apumhoz és mondtam neki, hogy nem tudom idehozni, amiért küldött, mert ott van egy nagy pók. Ilyenkor mindig mérges, azt mondta hogy kezeltessem magam mert ez már nem normális hogy valaki ennyi idősen féljen a pókoktól! Segitsetek légyszi, hogy tudnám leküzdeni a fóbiám?
2011. júl. 28. 14:49
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nem lesz pókom meggondoltam magam :) Elég nekem a 2 papagáj. Szerintem én soha életemben nem fogom leküzdeni a pókfóbiám ...
2011. júl. 28. 15:55
 12/14 anonim ***** válasza:

Ezt csak fejben tudod leküzdeni.

Ha meglátsz egyet, gyorsan hunyd be a szemed és gondold végig. Ő jobban fél tőled, mint Te tőle. Te tudsz neki ártani (lecsapod a szemétlapáttal), ő nem tud neked ártani. Tehát undorodni lehet tőle (én is így vagyok vele), de más bajod nem lesz tőle. Ennyi szerintem.

2011. júl. 28. 16:16
 13/14 anonim ***** válasza:
"A kezelésben nagy szerepe van a deszenzitizációnak: a fokozatosan egyre közelebbi találkozások során a félelem gyengül, és kialakul a bizalom. Ezt gyakran beszélgetéssekkel is kombinálják, ami során a beteg elmondhatja, hogy mit érez, és új viselkedésmintákat dolgozhat ki azokra a helyzetekre, amelyek félelmet váltanak ki. A kezelés az emberek 90 %-ának segít."
2011. júl. 28. 19:52
 14/14 anonim ***** válasza:
Én ennél is jobban kiborultam anno, ha pókot láttam. Aztán felnőttem, és sok mindent magam kell megoldjak. Többek közt a pókokat is. Ennek köszönhetően kb egy év alatt elmúlt a fóbiám magától... A megoldás az, ha nincs választásod (nincs kit riasztani a pók észleléshez :D) és meg kell oldanod a helyzetet! Minél több ilyenen vagy túl, annál inkább látni fogod, hogy uralod a szitut és nincs mitől besz*rj.
2011. júl. 29. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!