Hogyan kezeljem az alábbi helyzetet? Simán iktassam ki az életemből? Belefáradtam a dolgokba (amit alább részletezek).
Van egy ismerősöm, akivel néhány hónapja interneten ismerkedtünk meg. Azóta kétszer-háromszor találkoztunk. Csak haverok vagyunk. E-mailben és chaten (MSN) tartjuk a kapcsolatot, szinte napi rendszerességgel - amikor meglátja, hogy fenn vagyok, rövid időn belül ír, így beszélgetni kezdünk.
A problémám az, hogy mostanra besokalltam tőle, vagyis a folyamatos panaszkodásától, pesszimizmusától, attól, hogy őt mindig egyik baj éri a másik után (ahogy ő ezt beállítja beszélgetésekkor)...
Amikor elkezdünk beszélgetni, akkor megkérdezi, hogy "Hogy vagy?" viszont nem várja meg hogy reagáljak is, hanem szinte azonnal elkezdi mondani, hogy mi volt vele aznap, mit akar azután tenni, ő hogy van (és általában mindig minden rossz...). Úgy állítja be a dolgokat, mintha senki másnak nem volnának problémái, csak neki.
Belefáradtam ebbe, mert úgy érzem, hogy én lettem a "lelki szemetesládája", ahová naponta üríti a lelki ürülékeit...meg tanácsadjának tekint szinte. Ezt úgy kell érteni, hogy nemcsak elmondja, hogy most milyen rossz neki, hanem megoldást kérdez...
Addig rendben lenne, ha kölcsönösen meghallgatnánk egymást, illetve nem csak a rossz dolgokról beszélne.
Én ebben belefáradtam. Hogy iktassam ki őt?
Ezt már említettem is neki, többször ugyanígy, de semmi hatás rá. Max. aznap felhagy a panaszáradattal, de másnap folytatja tovább...
Az a baj, hogy mint ismerős érdekel, hogy mi van vele, ugyanakkor a panaszáradatai (beszélgetésünk = ő panaszkodik, én hallgatom) szinte az én lelkierőmet is elveszik, hangulatilag negatívvá tesz.
Az ilyet egyszerűen ki kellene iktatni? Vagy mit tegyek?
Tudom, hogy most nekem is ez az írásom negatívabb hangvételű, de mostanra érzem, lelekileg belefáradtam mindebbe.
Aki végigolvasta és válaszol, annak hálás vagyok. Köszönöm.
Ilyen emberrel azt hiszem már sokan találkoztak!
Mivel már megemlítetted neki hogy problémád van vele felesleges foglalkoznod vele nem fog megváltozni!!
Ugy hívják energia vámpír aki csak sajnáltatni tudja magát nyilván elégedetlen magával az életével a körülményeivel és másoktól (jelen esetben) tőled várja a megoldást!
Ha próbálnál is beszélni vele erről nem fogja fel vagy nem akarja és inkább folytatja az önsajnálatát ha jobban érzed magad olvass be neki és utána tiltsd le mindenhonnan mert nem fog megváltozni és teljes mértékben igazad van hogy már eleged van ebből!!!
Ne sajnáld csak lépj!:)
Igazuk van az elöttem szólóknak,iktasd ki,ahogy írtad egyszerűen és kész!
Az ilyen ember nem előre visz az életben,hanem visszahúz,nagyon jó szó rá tényleg az energia vámpír...
Nincs erre szükséged, rá,tehát töröld az életedből..
Érdekes, az ÖSSZES ismerősöm körében én vagyok ez a "szemetesláda", de már kb 3-4 éve. Igen, nekem is elegem volt már ebből sokszor, és amikor én voltam mélyponton, akkor is csak a panaszok és kérdések jöttek, hogy mi a teendő. Végülis... mind1 nem érdekes az én törtéentem.
Neked az atanácsom, hogy ha meguntad, belefáradtál (ahogy ezt le is írtad) ezt a pozíciót, akkor vagy mondd meg neki EGYENESEN
és KEMÉNYEN (mert csak ez segít az ilyenen) vagy valóban tiltsd le, mert az ő dolgai miatt nem neked kell szenvedned.
(Bocs az előzőért, de véletlen elküldtem).
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Ezt már jleztem neki is, eleinte burkoltan, és legutóbb pár hete egyenesen, kimondva a dolgokat. Akkor aznap meg talán másnap visszafogta magát, de utána ugyanúgy folytatta a régi stílusban (panasz, stb).
Amikor pedig két napig nem voltam online elérhető, akkor telefonon hívott, hogy beszéljünk már...
De valószínű, hogy megteszem a drasztikus lépést - tiltólista.
Viszont telefonon valószínű, hogy keresni fog. Ott nem tudom tiltani. Egy ember miatt meg ne kelljen már számot váltanom. :)
Változtasd meg a nevedet, ne tedd fel a saját profilodat és ha kell és ismeri a levelező címedet is.
Ha valaki csak panaszkodni képes az már beteges személyiség kerülni kell az ilyen embereket mert a saját mérgezését rád-ömleszti, megmérgezi vele a te életedet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!