Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkosság. Gyáva megfutamod...

Öngyilkosság. Gyáva megfutamodás, vagy bátor menekülés az élet sivársága elől?

Figyelt kérdés

Tudom, a kérdés megfogalmazása eléggé egyszerűre sikerült.

Biztos sok ilyet láttatok már, de szeretnék pár véleményt elolvasni talán az én helyzetemről, vagy esetleg máséról, aki szívesen megosztaná az ő érzésvilágát a dologgal kapcsolatban. Olvasgattam más kérdések válaszait, de őszintén szólva túl egyszerűek voltak, és egy bizonyos ponton sajnos nem tudokt velük mit kezdeni. Módszert nem kérek senkitől, és én sem fogok tanácsot adni.

Jómagam 20/F, teljes mértékben fiatal, rendeltetésszerűen még csak rá sem kellene gondolnom erre a tettre. De már nem telik el nap ezen dolog gondolata nélkül..

Az életem folyamatosan táplálja belém a negatív hullámokat, szóval nincs egy konkrét paraméterrel meghatározható indok, ami miatt megtenném. Egészen óvodás korom óta folyamatos negativitásban élek, folyamatos stressz, és barátságtalanság fogad mindenhol ahova lépek. Konkrétumokat most nem írok, így is elég hosszú lesz ez.

Alapvetően egy szerencsétlen tekintetű, "kétbalkezes" ember vagyok, aki retteg az emberektől. Sőt minden olyan helyzettől, amivel szemben egy kis elvárás is van. A munkámat nehezen és stresszesen végzem, remeg a kezem, gyakran rosszul vagyok. Emberek közelében izgulok, kiszárad a szám, és nem bírom magamat adni.

A magánéletem szörnyű, egészen kisiskolás korom óta hallgatom hogy miért nem vagyok jó. Egyszer volt egy kapcsolatom, ( mellesleg gyönyörű volt az egész, évekkel ezelőtt - ha egyszer volt jó, lehet máskor is - tartja bennem a lelket ) A munkámat nem hagyhatom ott bármennyire is utálom, az emberek többnyire úgy néznek rám mint egy elhanyagolható tényezőre.

Engem nem érdekel hogy sz*r a világ, ez az utolsó dolog ami miatt rosszul fogom érezni magam, egész egyszerűen olyan vagyok mint egy űrlény, aki más bolygóról jött. Honvágyam van.

Az örökös, stagnáló, éveken át tartó ürességérzetre manapság ránehezedtek bagatel problémák (szerelmi bánat, stresszes gyűlölettel teli munkavégzés, családi stressz és veszekedés, a barátaim egyre kevesebbet figyelnek rám stb ), amik úgy nehezednek rám mint egy szikla. Ha lenne mire támaszkodnom, lenne miért végeznem a munkám, lenne miért ÉLNEM, ezeknek a problémáknak még kifejezetten örülnék is, mert végre történik velem valami, érezhetek valamit..

Alapvetően csak ülök, és üveges tekintettel bambulok. Nincs érdekeltségem szinte semmi iránt, vagy nincs pénzem megvalósítani bizonyos dolgokat. A sport nem köt le, a hobbijaimat eluntam az évek alatt. Mindet arra használtam hogy kitöltsem az űrt. A bulikban idegennek érzem magam, és az alkoholtól mély "depresszióba" esek. Nem merek már inni sem, nem egyszer jutottam már el majdnem arra a pontra, ami a kérdésem első szava.

Konkrétan nem is tudom miért írtam le ezeket, és talán tanácsra sincs szükségem. Egész egyszerűen kíváncsi vagyok más emberekre. Ha akad.

Elnézést a hosszú leírásért, remélem ez nem okoz gondot.

2012. aug. 8. 21:02
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

A kérdés kifejtését sem és a válaszok sem olvastam el.

Válaszom kizárólag erre szól: "Öngyilkosság. Gyáva megfutamodás, vagy bátor menekülés az élet sivársága elől?"

Egyik sem! Egyszerű "NEMET MONDÁS" arra, hogy "nehéz az élet", meg az "élet nem sétagalopp", "nem habostorta" stb stb oldalakat írhatnék tele a sok frusztráló közhelyből.

Hát van, aki azt mondja, hogy "nehéz az élet" akkor köszönöm nem kérek többet belőle. Szembefordulás az univerzummal, nemet mondás a neházazélet-re, kifejezése annak, hogy a sok gyökér köcsög szívatásból nem tartunk többre igényt.

2012. szept. 9. 15:00
 22/25 A kérdező kommentje:
Tisztán átgondolva, valóban csak ennyi az egész.
2012. szept. 14. 09:13
 23/25 anonim ***** válasza:

Kéredző beszélgetünk ? Nagyon szimpatikus vagy,írj priv. ha úgy gondolod. :)

Üdv

Egy lány.

2012. okt. 11. 01:04
 24/25 anonim válasza:

Igazából nem hiszem, hogy bármi értelmeset tudnék írni, és az se biztos, hogy felfogtam a problémádat, mert kb. 8 évvel vagyok nálad fiatalabb, de azért hátha...

Engem a mélypontjaimon leginkább az a gondolat foglalkoztatott, hogy :

"Azért fogok élni, mert bennem több érték van, mint az életemben, és semmi szükség arra, hogy alkalmazkodjak a világhoz, mert vagyok elég erõs ahhoz, hogy a világot formáljam olyanra, amilyenre szeretném!"

És ha úgy érzed, hogy te nem vagy elég erõs, akkor nagyot tévedsz. Ha eddig bírtad, és még mindíg van elég lelkierõd ahhoz, hogy gondolkozz rajta, akkor igenis erõs vagy.

2013. ápr. 12. 09:51
 25/25 anonim válasza:
Ha magadért és másokért nem tudsz, akkor élj az eperèrt és a tejszínhabért. Nagyon fura lehet így leírva, de pl ha nekem eszembe jut a halál, akkor az jut eszembe, hogy nem akarok.meghalni, mert akkor nem nézhetek több animét és stb. Az anime egy példa volt, azt szerettem volna vele sugallni, hogy átmenetileg, amíg még gondolkozol, hogy pontosan mit is csinálj, addig valami jelentéktelen dolognak is örülhetsz, hátha történik valami:)
2013. ápr. 12. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!