Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az öngyilkosság miért lenne...

Az öngyilkosság miért lenne menekülés? :O

Figyelt kérdés
2012. febr. 23. 13:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
67%
Menekülés a feladat elől. Menekülés a gondok elől. Menekülés a betegség elől. Menekülés a tehetetlenség elől. A rokonság ijesztgetése.
2012. febr. 23. 13:34
 2/13 anonim ***** válasza:
Miért, mi másnak neveznéd? Mindenki meghal egyszer. Ez esetben miért sürgeti meg az ember ezt az "utazását", ha nem menekülési szándékból?
2012. febr. 23. 15:49
 3/13 anonim ***** válasza:
53%

ma 13:34

"Menekülés a feladat elől."

Milyen feladat? Semmilyen feladatunk sincs, kivéve, ha valamit élvezünk és arra személyes feladatként tekintünk.. Nem kapsz trófeát öreg korodban, hogy "gratulálunk, sikeresen túlélte az életét".

"Menekülés a gondok elől."

Nem menekülni, hanem kijelenteni, hogy azokból a "gondok"-ból amik az életedben vannak soha nem kértél így megoldani sem szeretnéd őket... kivéve, ha úgy döntesz megszeretnéd oldani, egyébként NEM menekülsz, hanem megszünteted őket a halállal.

"Menekülés a betegség elől."

Nos, ha nem élsz nem is lehetsz beteg, ismét oda 1 pont.

"Menekülés a tehetetlenség elől. "

Ha ÖNgyilkos leszel, máris tettél valamit, így egyben megoldottad ezt a problémát is.

"A rokonság ijesztgetése."

A rokonság csupán attól ijed meg, hogy mit kezdenek magukkal, miután az adott személy aki öngyilkossággal fenyegetőzik, beváltja elgondolását, félnek attól, hogy hogyan kezelnék azt, hogy valaki annyira rosszul érezte magát közöttük, hogy inkább meghalt, teljesen összeomolnának, hogy ŐK miért nem voltak képesek ezt előre látni vagy megakadályozni, a halott nem különösebben érdekel senkit, hülyeségeket hordanak össze róla a temetésen, amin még az elhunyt is fogná a fejét.

Összességében a lényeg, hogy nem KELL élni, élni csak LEHET, egy bizonyos ideig amíg meg nem halsz. Vannak mély és magas pontjaim, ha valakinek olyan az élete, mint az én mélypontjaim, akkor tényleg semmi értelme vergődni.. mindazonáltal az öngyilkosság unalmas megoldás, ha már ilyeneken gondolkodsz, sokkal inkább ajánlom az életed fenekestül felforgatását, vagy bármi ami az életben létezik de eddig nem merted megtenni, vagy nem mertél úgy élni.

2012. febr. 23. 16:10
 4/13 anonim válasza:

Amikor gondjaid vannak akkor szembe kell nézned "önmagaddal", saját képességeiddel. Az öngyilkosság olyan mintha feladnád... Elveszed magadtól az esélyt, hogy javíthass a dolgokon, vagy valaki segíthessen. :)

Ha halott vagy senki sem fog segíteni, a probléma megmarad és csak azoknak teszel rosszat akiknek tényleg számítasz (csak te nem tudsz róla, hogy fontos vagy nekik - valószínűleg mert nekik is vannak problémáik és ezért nem tudják kimutatni).

2012. febr. 23. 22:16
 5/13 anonim ***** válasza:
Szerintem az öngyilkosság nem menekülés abban az esetben.. ha nem a TE hibádból vagy szarul meg minden hanem másnak a hibájából.. Ha más állandóan veszekszik veled ok nélkül meg minden nincsen szeretti meg semmi akkor miért menekülés ez? Szerintem nem.. Nekem például a nővérem nagyon rosszindulatú velem.. aszüleim is azok.. és egyedül kell megoldanom mindent... a szüleimmel együtt más rokonom meg családtagom pedig nincsen.. pénzünk sincsen.. soha életemben nem voltam külföldön.. munkák se sincsenek sajnos mostmár... és közben nézed ahogy a politikusok meg világsztárok meg stb.. hawaii szigeteken nyaralnak 5-6 luxus autóval 650 négyzetméteres luxus villában.. Én pedig itthon ülök mindennap a panelban és nem lehet a gépezésen kívűl semmit se csinálni.. És ez nem az én hibám hanem azoknak az embereké akiknek csak a luxus a jó meg a pénz meg minden és a szegény emeberektől lopják el. Péládul a politikusok.. Csak azért hogy nekik jó életük legyen.. és mivel "nagy emberek" ezért egy egyszerű "hétköznapi" ember nem tud semmit se csinálni.. Szerintem az élet nem arról szól hogy panelban meg állandó robot munkával töltsed el az életed ameddig meg nem halsz... hanem arról kéne hogy szóljon hogy ameddig a Föld nevű bolygón élsz használd ki a lehetsőéget menny el mindenhová csinálj azt amihez kedved van. Dolgozzál de kellő pénzért... stb.. Szerintem erről kéne szólnia az életnek, de mivel ennek az esélye -100 százalék ezért úgyse fog megvalósulni.. Szóval akkor ikább a halál mint ez a szenvedés MÁSOK HIBÁJÁBÓL.. és ennél még csak rosszabb lesz.
2012. márc. 1. 22:41
 6/13 anonim ***** válasza:
egyébként 19 éves fiú vagyok.
2012. márc. 1. 22:47
 7/13 anonim ***** válasza:
Ki fogod nőni. Valószínűleg.
2012. márc. 2. 17:13
 8/13 anonim ***** válasza:
2012. márc. 22. 22:25
 9/13 anonim válasza:
55%
nem menekülés:) egy kis példa : vagy egy buliba meg hívtak te vagy ott az első a házigazdán kÍvül sorba jönnek az emberek meg jöttek azt látod hogy az össze olyan ember jött el akit utálsz nem birsz olyan piákat hoznak amit nem szeretsz olyan zenéket raknak amit te nem szeretsz sőt utálsz és összeveszel a házigazdával is és fel teszed a kérdést te mi a szart keresel itt ? O.O Fogod magad és elmész de nem menekülsz te csak simán elmész mert ez nem a te bulid és kész. ha érted miről beszélek :)
2012. jún. 7. 20:55
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Az öngyilkosság nem menekülés, hanem szembefordulás, nem-et mondás arra, hogy "nehézazéletnemhabostortasétagalopp". Igeeee??? Akkó köszi, nem kérem....
2012. szept. 9. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!