Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan iktassam ki a szeretetv...

Hogyan iktassam ki a szeretetvágyamat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy 24 éves srác vagyok. Annyit kell tudni rólam, hogy a tinikorom nem volt átlagos, illetve gyakorlatilag nem volt. Nem tanultam meg emberi kapcsolatokat kialakítani, főleg számítógép és tévé előtt ültem csak. Barátaim nem voltak, csak névtelen, álnév mögé bújt emberek, akikkel az interneten kommunikáltam. Általános iskolába és gimnáziumba Pestre jártam, itt édesapámmal éltem (szüleim elváltak). A gimnázium befejezése után vidékre költöztem, édesanyámhoz, máig itt élek. Tőle rengeteg szeretetet, lelki törődést, odaadást kaptam, és egy rendkívül poizitív környezetet teremtett nekem az elmúlt 4 évben. Egy hónapon belül külön fogok költözni albérletbe, mivel kaptam főállásban munkát, és szükségem van arra, hogy önálló legyek, és néha jólesik az egyedüllét. Ez a négy év azonban teljesen rányomta a bélyegét a lelki világomra. Mióta itt élek, sokkal inkább kinyíltam lelkileg, bár nem eléggé. A szeretetre azonban sokkal jobban szükségem van, vagyis inkább arra, hogy valakit szerethessek. Ő nyilván egy lány lenne. Barátnőm még nem volt (még szűz vagyok), a közösségekbe is nehezen illeszkedem be, néha elveszítem a fonalat, és nem tudom, hogy lenne érdemes beszélgetni, miről, és milyen. Sokszor rohadtul nem értem, mi értelme hülyeségekről beszélni csak azért, hogy megmutassam, vagyok valaki. Szeretek inkább kifinomultan, szofisztikáltan beszélni, káromkodás nélkül, akár hivatalosan is, de az értelmetlen hülyülésre és viccelődésre valahogy nem mindig áll rá az agyam. Folyton algoritmusokat, módszereket keresek, hogyan kéne "felszedni egy lányt" vagy csak szimplán barátkozni más emberekkel. A lelki állapotomat és a hangulatomat nagyon befolyásolja ez a "lány szeretete iránti igény". Szoktam róla dalokat is írni, zenéket, főleg magamnak, itthon - publikálni nem nagyon szoktam őket, mert félek, hogy esetleg nem illik bele a rólam alkotott képbe, és emiatt kinézhetnek valahonnan vagy azt hiszik, hogy dicsekedni akarok vele, így nem linkelem ki facebook-ra se meg semmi.

Na és végre a kérdés:

Valami olyan módszert vagy megoldást keresek, amivel stabilizálhatom az állapotom. Nem azt akarom, hogy ne legyenek érzelmeim, hanem hogy ezt a görcsös igényt, vágyat visszafogni, hogy ne legyen hatással a hétköznapjaimra. Nem akarom, hogy vágyjak arra, hogy megérinthessek valakit, nem akarok szerelmes lenni, vagy ha azt muszáj, nem érzelmi kilengésekkel. Nem akarok ezeket az érzéseket. Szeretnék nyugodtan élni, ilyesféle érzelmek nélkül, ha lehetséges. Szeretnék ugyanakkor nagyon pozitív ember lenni, optimista, vidám és jókedvű - mindezt szeretet, vagy szeretet-igény nélkül. Nehezet kérdezek, tudom. Lövésem sincs, hogyan álljak neki. Agykontroll-tanfolyamon voltam már, de az régen volt. Nem csak az ilyen jellegű megoldások érdekelnek. Bár megvetem az alkoholt és a drogokat, de nyitott vagyok bármely, lehetőleg nem szintetikus (ha az, az se nagy baj) szerre, ami normalizálja ezeket az érzéseimet.

Mellékes infók (nem muszáj elolvasni):

Szinte mindennapos, hogy itthon vagyok és az ad erőt tanulás vagy a számítógépes távmunka végzése közben, ha lefekszem az ágyamra, átölelem a paplant és tíz percen keresztül elképzelem így, mintha azt a lányt szeretgetném, aki éppen megfogott a környezetemből. Elképzelem, hogy a fülébe súgom, hogy szeretem, hogy megpuszilom, hogy érzem, ahogy hozzámsimul, és gondolatban, lélekben egy lehetek vele. Ezek mindig konkrét személyek, sosem bálványok. Annyi van csak, hogy velük még távolságtartóbb vagyok a való életben. Nem merek feléjük közeledni, mert akkor átváltok a görcsös/gátlásos/megfelelnivágyó önmagamba, ami senkinek sem tetszik, még nekem se. Informatikát tanultam, és az egyetemen ahová jártam volt még egy-két magának való befordult ember, akiről hallottam vissza elég negatív sztorikat, pletykákat. Nem szeretném, hogy ezek rólam terjedjenek bárhol.

Elnézést a hosszúra sikeredett kérdésért, köszönöm a válaszokat előre is

2012. máj. 21. 13:23
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
Előző aranyos válaszod van, de az a helyzet,hogy ez nem olyan dolog hogy ne add fel. Gondolom neked nincsenek olyan pszichés problémáid, amik miatt egy érzéketlen állatként éled az életedet, mert képtelen vagy másokkal együtt élni. Vágysz a nőre szexuálisan, az érintésére, tartanád a karjaidban örömmel, de tudod, hogy egyszerüen nem megy a társas együttélés. Nem érzed jól megad az ilyen közegben. Egy idő után meg rájössz,hogy se nővel, sem nő nélkül nem jó, rájössz,hogy egyedül sem jó meg társaságban sem, rájössz hogy se élni, se elpusztulni sem jó. Semmi se jó! Eleve megszületni volt kár, én valahogy úgy vagyok vele, hogy amikor újszülötteket látok, másokkal ellentétben nem ünnepelni,hanem gyászolni lenne kedvem. Persze csak magamból kiindulva. Mert az élet nem jó. Nagyon nem. Egyszerüen nem hiszek benne,hogy lenne önzetlen szeretet. Vannak, de nagyon kevesen ,akik képesek rá, de nem dúskálunk az ilyen nőkben. Az egész párkapcsolat be kell látni,hogy csak érdek.
2012. júl. 25. 15:04
 22/55 anonim ***** válasza:
Nem, ez nem így van. Létezik önzetlen szeretet nagyon is. Hanem az az én kérdésem, hogy ezzel az autisztikus tünettel még nem kerestél meg szakembert? Külön alapítvány foglalkozik velük, de egy jó pszichiáter is mondhatna valamit, hogy mi van Veled!?
2012. júl. 26. 20:05
 23/55 anonim ***** válasza:
42%
Autisztikus ez remélem nem az a hü lye autistákra szeretne utalni ugye? Mert azok elmebetegek. Ezek meg amik itt mi vagyunk pszichés betegségek, de teljes a beszámíthatóság. Pszichologus, pszichiáter, mindegy minek nevezed, a lényeg, hogy marhára imádják a pénzt! Ellenben egyáltalán nem érdekli őket ,hogy mi van veled. Ezek a mi /te/ démonaid, ezeket saját magunknak kell tudni legyőzni. Ha nem megy, akkor meg elvesztél.Ezek az agyturkászok csak a dilibogyókat tudják felírni, másra nem jók. Ezek tudod olyan bonyolult esetek, olyan rettentő komplex hosszú éveken át felgyülemlett őszichés problémák, amikbe ha elsüllyedsz, ha behálóz teljesen, akkor egy idő után nem ereszt el többé. Ez az az emberfajta, amire a többi normális azt mondja, hogy haggyad, gyere hagyjuk a fenébe ezt, ezzel nem kell foglalkozni, bonyolult eset.
2012. júl. 26. 23:41
 24/55 anonim ***** válasza:

"Ezek a mi /te/ démonaid, ezeket saját magunknak kell tudni legyőzni."

Szerintem ebben jó segítség lehet a pszichológus. Segít kívülről látni a problémát, amibe te könnyen belegabalyodsz, vagy netán ugyanazokat a köröket futod tudtod nélkül. Ugyanúgy te fogod megoldani (mert irtó kemény munka egy pszichoterápia), ő csak eligazít. Az meg pont az ember nyavalyájának egy ékes tünete, hogy előre eldöntöd, hogy a pszichológust nem érdekled csak a pénz, ezért el kell kerülni messziről, (akár a lányokat).

Értelmes srácok vagytok, szerintem bőven volna bennetek kurázsi, hogy a problémátok fölé kerekedjetek!

Kérdező, - ahogy már írták - szerintem is inkább ismerkedned kéne, lazán venni a dolgokat, tapasztalnod (pl. már tudod, hogy kinek nem érdemes szerelmeslevelet írnod), aztán előbb-utóbb beteljesülne a vágyad. Valószínűleg előbb, mintahogy kiirtod az érzelmeidet..

Amúgy meg egyáltalán nem vagy "koros", ami miatt kellemetlen lenne, hogy nem vagyok sokat tapasztalt.

2012. aug. 1. 17:24
 25/55 anonim ***** válasza:
0%
Maszturbálj! XD
2012. aug. 17. 10:05
 26/55 anonim válasza:
Együttérzek veled, hiszen nagyjából hasonló cipőben járok mint te azzal a kivétellel, hogy egészséges családban nőttem fel és amióta egyetmre járok, szinte kinyíltam. Tevékeny vagyok, barátkozok, szórakozok, viszont a nőkkel egyáltalán nem tudom magam megértetni, igazán nem tudom miért. Mindenki mondja, változtassak a hozzáálásomon, de nem megy az könnyen... az ember személyisége nem alakul át egyik napról a másikra.
2012. szept. 4. 23:01
 27/55 A kérdező kommentje:
A téma még aktuális, továbbra is várom a jó ötleteket.
2012. nov. 27. 15:29
 28/55 anonim ***** válasza:
Én is pontsoan úgyanilyen vagyok mint te. Én 20 vagyok természetesen nekem se volt barátnőm, illetve "tinédzserkorom". Hogy miért nem volt tinédzserkorom? Azért mert 15-16-17 évesen dolgoztam 18-19 éves full kamaszkori depresszióm volt ráadásul a szüleim sem segítettek rajtam, hanem inkább hátráltattak vagyis ba@ogattak. 14-13-12 évesen pedig általános iskolaában terorrban éltem. Állandóan vertek. Az apám is még mindig, ha nem úgy van ahogy őakarja puff.. Mivel kapcsolatot egyáltalán nem tudok én se kialakítani, ez köszönhető annak hogy állandóan a gép elütt ülök, természetesen nem direkt. Kapaszkodj meg. Én mé soha életemben nem kaptam ölelést de még csak emberi érintkezésben sem érintkeztem se lánnyal se senkivel. Soha nem kaptam ölelést se puszit se semmit. Ez köszönhető való igaz a szorongásomnak, de inkább a tinédzserkor határozza meg igazán hogy ki milyen lesz felnőttkorában. Úgyhogy üzenem a mai 14-15-16 éveseknek hogy inkább szórakozzanak sportoljanak és ne otthon üljenek. Egyébként most már én is ott tartok hogy nem akarok szeretet, inkább egyedül élem le az életemet. 20/f
2012. nov. 28. 02:55
 29/55 A kérdező kommentje:

Hát, Kedves Legutóbbi Hozzászóló, akkor Neked is rendesen kijutott. Át tudom érezni a helyzeted, ami persze még netzesebb, mint az enyém. :/

Hogyan igyekszel orvosolni a dolgot? Nem hiányzik nagyon egy ölelés? Vagy hogy törődhess valakivel? Ha igen, és mégse megy, hogyan helyettesíted a "belső játékodban"?

2012. dec. 1. 15:31
 30/55 anonim válasza:
100%

Én csak azt tudom mondani, hogy srácok, ti nagyon buták vagytok! Vannak lányok, akik nagyon is vágynak arra, hogy egy srác csak is őket szeresse, átölelje, mindig ott legyen neki, megnevettesse.. Igaz, még nem éltem olyan sokat, még sok mindent kell megtanulnom, de ez a vágy, a szeretni és szeretve lenni vágy mindenkiben ott van, csak meg kell tanulni elfogadni. A lányok amúgy nem harapnak. Mi Nők, szeretjük, ha a pasik odamernek hozzánk jönni, közelednek felénk, meghódítanak minket. A legtöbb lány ugyanúgy fél a visszautasítástól, ez szerintem tök normális, ki nem fél tőle egy kicsit? Én is vágyom egy olyan személyre aki a legjobb barátom lesz, de egyben társam is, aki ott van mellettem, és úgy nézzen rám, hogy tudjam, én vagyok neki a legfontosabb! Az életnek van értelme, elérj dolgokat, találj egy társat, vagy családod legyen, vagy bármi, ami boldoggá tesz. Szóval kedves kérdező, csak azt tudom mondani, hogy ne add fel, okos, kifinomult, mély érzésű srácnak tűnsz, van munkád, előbb-utóbb találni fogsz valakit.

15/L (igen 15.. ennyi idősen is lehetünk már azért kicsit komolyak, és mint lány, mondom, hogy NEM HARAPUNK! ;)

2013. jan. 12. 23:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!