Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitől vannak hallucinációim?...

Mitől vannak hallucinációim? Képes és hangi is

Figyelt kérdés

Kb.tavaly ősz körül kezdődtek,akkor még csak olyanok voltak,hogy hallottam hogy teljesen idegen hangok a nevemen szólítanak.Pár hónapja viszont már olyan szinten kezdtem el,hogy sokszor embereket látok ott,ahol nincsenek is,múltkor is mentem a városba a nővéremmel és láttam egy idős nénit,aki köszönt is nekünk,és én visszaköszöntem,kérdeztem nővéremtől hogy honnan ismerhet ez a néni minket,és azt kérdezte hogy milyen néni.

Olvasgattam erről,és hát olyan nagyobb sokk nem is ért mostanában.

15/L

2012. máj. 16. 16:21
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

A szülők nagyon buták tudnak lenni néha, ha a gyereknek komoly baja, pláne mentális problémája van. Szeretnek úgy hozzáállni az ilyenekhez, hogy ha nem foglalkoznak a ténnyel, akkor a tény nem is létezik.

Ülj le velük komolyan beszélgetni, mondd, hogy aggasztóan súlyos az állapotod, hogy sokan azt mondták neked, hogy ez komoly is lehet, félsz, és megnyugtatna, ha kivizsgálnának. Ha ez nem válik be, menj el egyedül háziorvoshoz, a többi onnantól már magától elintéződik. Ha a kezedben van az MR-kép, vagy a beutaló a pszichiátriára, azt már nem tudják nem komolyan venni a szüleid.

Tudom, ijesztő az egész, senki nem akar "bolond" lenni, ezért hajlamosak is az emberek arra, hogy ne foglalkozzanak azzal, ha baj van a fejükben. De be kell látnod, hogy ez veszélyes is lehet és hogy semmit nem veszítesz azzal, ha kivizsgáltatod magad. Ha neadjisten kiderül, hogy skizofrén vagy, akkor sem dől össze a világ, egy információtól nem leszel más ember. Ugyanaz maradsz, ugyanúgy tudod folytatni tovább az életed, de legalább nem kell aggódnod az állapotod miatt, mert tudni fogod, hogy kezelve vagy. Skizofrénként is lehet teljes életet élni. Ráadásul van esély arra, hogy tumorod, vagy érelzáródásod van, szóval nem is szabadna kérdésnek lennie, hogy elmenj-e orvoshoz. Jobb gyógyszereket szedni, vagy átesni egy műtéten, mint halottnak lenni.

Hamblo

2012. máj. 19. 04:28
 22/25 anonim ***** válasza:
Pszichiátert keress,úgy tudom,nem kell háziorvosi beutaló.Kérj időpontot egy ambuláns rendelésre,segíteni fog,ne itt emészd magad.
2012. máj. 19. 11:38
 23/25 anonim ***** válasza:
A skizfrénia és hasonló betegségek általában enzim tul vagy alulmüködések és hát nem lehet tudni hogy nálad esetleg kijön e vagy nem, de bármikor kijöhet. A másik, hogy nem tudom recessziven vagy dominánsan öröklődik-e mert ez is sok mindent befolyásol, mert simán lehet, hogy nem jön ki csak hordozod. DE ettől még irny az orvos, mert lehet, hogy kijött, és iszonyu következményei lehetnek, ha nem kezelteted!
2012. máj. 19. 14:49
 24/25 anonim ***** válasza:
Tényleg feltétlen menj orvoshoz, már sokan leírták, de inkább én is leírom ezredszerre, mert ez komoly dolog!! Ha a szüleid nem hisznek neked akkor menj egyedül/barátnőddel/nővéreddel!
2012. máj. 19. 18:45
 25/25 anonim ***** válasza:

így előbb utóbb meg fogsz halni!

mondjuk amúgy is

2012. máj. 19. 22:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!