Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit kezdjek magammal, hogy ne...

Mit kezdjek magammal, hogy ne legyek mindig ideges?

Figyelt kérdés

Mindig ideges vagyok, gyomoridegem van pedig nincs mi miatt aggodnom. Soha nem tudok ellazulni mikor itthol vagyok, nem tudok normalisan pihenni. Miota elkezdtem a kozepsulit azota van ez es mar nagy rossz ez a folytonos stresszeles. Segitsetek legyszives!

16/F

2012. máj. 13. 21:05
 1/4 anonim ***** válasza:

1) kávé, cigi, alkohol mellőzése

2) elég alvás

3) ha zajos helyen laksz, használhatsz füldugót is alváshoz vagy tanuláshoz

4) testmozgás minden nap

5) jó zenék hallgatása (bágyasztó és szomorú ún. "könnyűzene" helyett felemelő klasszikus, barokk stb. zene)

6) munkaidő és szabadidő szétválasztása. Tehát mondjuk este 5-ig mindent megtanulsz, utána meg nem.

7) munkaidőn kívül nem gondolni a jövőre, nem gondolni önmagadra, nem latolgatni lehetőségeket, nem gondolkodni veszélyeken és kockázatokon. Hanem: olvasni, művelődni, szórakozni, valami hobbyval foglalkozni, és arra koncentrálni, nem elkalandozni.

2012. máj. 13. 23:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Tudom, le fognak pontozni, de vannak esetek, amikor ajánlott nyugtatót szedni. Hiszen az sem megoldás, ha nem szedsz és az idegtől pl. gyomorfekélyed alakul ki.

Az is lehet, hogy kezdesz pánikbeteg lenni.

Beszélj erről a háziorvosoddal, ő is írhat fel neked nyugtatót. Nem kell sokat szedni, megfelelő gyógyszerrel nem is leszel álmos.

De ha gondolod ellátogathatsz pszichológushoz is (ő nem írhat fel semmit, de lehet neked a beszélgetés is segítene).

2012. máj. 14. 02:08
 3/4 anonim ***** válasza:

de mi miatt stresszelsz? a suliban van valami gond? nincsenek barátaid? sok a tanulnivaló?

nekem csak az első 2 hétben volt gyomoridegem a gimiben, de utána minden elmúlt és tök laza vagyok, és szinte már a dolgozatok előtt sem izgulok...

2012. máj. 14. 17:21
 4/4 A kérdező kommentje:

ha tudom az anyagot akkor is izzadok, azt veszem észre magamon, hogy be van feszülve az egész testem.

itthol ha már valami felidegesít egyből menni kell a wc-re.

://

2012. máj. 14. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!