Lehetséges, hogy egy munkahelyen a kollégák nem veszik észre, ha egyikük depressziós?
Én középiskola utolsó évében lettem elég keményen depressziós. 4. éve ismertek az osztálytársak (addig úgy hittem voltak közülük barátaim is), tanárok. Lesz*rták. Akarom mondani "nem vették észre".
Ezek után föl se merül bennem, hogy egy munkahelyen bárkit is érdekelne, ha egy kollégának komoly lelki problémái vannak.
"Lehetséges, hogy egy munkahelyen a kollégák nem veszik észre, ha egyikük depressziós?"
A "depresszió" senkinek nincs az arcára írva.
"Vagy éppen nem mernek, nem akarnak tenni érte, mellette?"
Nem hiszem, hogy sok köze van a munkatársaknak egymás mentális állapotához.
Egyetértek, senki nem foglalkozik vele. Bár a munkatársak nem barátok, valamelyest illő volna odafigyelni egymásra. Bár az is igaz, hogy ha megkérdezi valaki, hogy vagy, hajlamos vagy azt válaszolni, hogy "jól", "semmi bajom", stb.. és egy kolléga valóban nem fogja forszírozni a dolgot. Sokszor még a barátok, családtagok sem. Sajnos ilyen az élet, ha gondod van, magadnak kell megoldanod, vagy elmenni szakemberhez.
Ja és még annyit, hogy sokan igyekeznek még ilyen lelkiállapotban is a legjobb arcukat mutatni és könnyen azt hiszi a környezet, hogy minden rendben van, hogy "néma gyereknek..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!