Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez hiperérzékenység vagy...

Ez hiperérzékenység vagy pszichopátia?

Figyelt kérdés

Néha túl komolyan reagálok le olyan dolgokat, amiket nem kéne. Egyik ismerősöm csipkelődő és sértő megjegyzéseit néha túl komolyan veszem, nem is értem miért, de a régebbi "barátaimmal", akikkel tartottam a kapcsolatot, mára megszakítottam. Néha, ha megsért egy hozzám közel álló ember, túl mélyen érint, elkezd görcsölni a gyomrom és rosszul érzem magam, ezeket általában csak másnapra, vagy 2-3 nappal későbbre heverem ki.

A többi ember nem nagyon köt le, mármint az életük. Csak a SAJÁT lelkiállapotommal törődöm (mint most). Ha kell, kihasználom őket személyes érdekeim elérése érdekében. Kiskoromban magatartásbeli problémáim voltak, ok nélkül vertem a társaimat általánosban (igazgatóit is kaptam érte, de nem volt jellemző - mármint a verés). Amióta középiskolába járok, vagyok ilyen "érzékeny", de ált. csak arra, ha egy közeli "barátom" megbánt, vagy leereszkedően bánik velem, de ezek az érzelmek csak rövid ideig tartanak, ha megint normális, el is múlik nyomban. 1 barátom van, akivel igazán jól érzem magam, nem ismerkedek.

Sokszor szimplán csak jólesne "állatkodni": sörözni lent és röhögni a hülyeségeken, vagy bármi...

Középsuliba járok, 18/f vagyok. Napjaim úgy telnek, hogy 6-kor kelek, bemegyek, hazajövök, leülök gép(/tv) elé, későn, éjfél körül fekszem (jobb esetben, általában utána szoktam). És ez megy már 4 éve legalább, semmi más. Bent sem igazán tudok kapcsolatokat kialakítani, mert nem tudok közeledni a többiekhez. Nem tudok beszélgetni (velük) miről...

A kérdés: Hiperérzékeny vagyok, vagy csak túl keveset alszom (6 órákat jobb esetben), túl kevés inger ér már régóta, és emiatt kezdek bekattanni és nem bírok túllépni az apró hülyeségeken? Csajokkal nem is beszélgettem komolyabban már vagy 6-7 éve (aztak*rva, ez most engem is meglepett). Néha olyanokon felháborodom, amiken más pár másodperc alatt túlteszi magát...

Ja, és legyetek szívesek mellőzni az olyan kommenteket, hogy "pszichopata nem lehetsz, mert aggódsz, meg érdekel, hogy te is az vagy-e".

2012. jan. 6. 17:41
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Sem.
2012. jan. 10. 18:43
 12/16 A kérdező kommentje:
Szóval a pszichopaták közül egyetlenegy sem aggódik semmin semennyi napig. Aha. Mert kivételek sehol sincsenek.
2012. jan. 10. 18:46
 13/16 A kérdező kommentje:
A jellemzők közül jóval több, mint 3 igaz rám. Az határozza meg azt, hogy pszichopata-e valaki, hogy min mennyi ideig aggódik? LoL.
2012. jan. 10. 18:50
 14/16 anonim ***** válasza:
De mindig odaírják a jellemzők mellé, hogy önmagadon nem diagnosztizálhatod a dolgot, mert hipochonderek és identitászavarosok bármit elhisznek, csak hogy legyenek valakik.
2012. jan. 10. 20:37
 15/16 A kérdező kommentje:

Értem, de nincs identitászavarom.

Azt hogy érted, hogy "bármit elhisznek, hogy legyenek valakik."? Egy hipochonder vagy egy identitászavaros nem lehet egy dolgozó, jól kereső fontos ember? Ennek nagyon általánosítás szaga van...

2012. jan. 10. 20:47
 16/16 anonim ***** válasza:
Te általánosítasz. Valaki alatt nem ,,dolgozó, jól kereső fontos ember"-t értettem. Egyébként az vagy?
2012. jan. 12. 10:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!