Agorafóbia miatt diliház?
Ma közölte a pszichiáterem, hogy mivel nem működök vele együtt, szerinte, ezért ha gondolom, beutal pszichiátriára. Kicsit túlzás azért, mert nem járok el otthonról, nem?
azzal indokolta, hogy hozzá nem járhatok be kétnaponta, hogy nézze, hogy hat rám egy adott gyógyszer, ott meg ezt figyelnék. De mért csak a gyógyszer? :P
4 éve szedem kb.
ja meg szerinte azért nem javul a dolog, mert "nem működök vele együtt"
A "nem működsz vele együt" a gyakoribb esetben azt jelenti, hogy valójában nem akarsz meggyógyulni, csak a szájaddal. Nagyon jó neked minden úgy, ahogyan van.
Az agorafóbia miatt pszichiátriára utalás nem azt jelenti, hogy diliház. A pszichiátria, kedves, nem diliház. Nagyon messze van egy agorafóbiás attól, hogy megismerje, milyen a tényleges diliház.
Szerintem is jobb volna, ha befeküdnél, mert nagyon sokat tudnának segíteni neked. Pl. feltárhatná egy másik pszichiáter azt, hogy miért nem működsz együtt a dokiddal - vagy azért, amit írtam (ez a gyakoribb), vagy azért, mert valami nagyon erős disszonancia van közted és a dokid között - ez a ritkább, de van ilyen is. Ilyenkor jó módszer a dokiváltás, de azt nem tehed meg úgy, hogy agorafóbiásan lerúgod a dokidat, ugyebár...
Nem tudom, hogy komolyan mondta-e ezt. Azt mondta beszéljem meg családdal, meg gondoljam át és majd egy hónap múlva visszatérünk rá. De ez most annyira sokkolt, hogy lehet ezzel sikerült jobban aktivizálnia :)
Egyébként szüleimet is felelősnek tartja, hogy még itt tartok, amivel teljesen egyetértek.
Persze, hogy rossz bezártan élni, a kényelmet nem így értettem. Inkább ami Te is írsz, hogy nehéz tenni, tehát azt hiszem én lusta voltam eddig összeszedni magam és mozgósítani az energiáimat. A négy fal közti élet már teljesen kiborít...
Amúgy sulival nekem sem volt gondom, inkább akkor jött elő ez a dolog, amikor suli vége közel volt már és mikor végülis vége lett, hát akkor jött a nagy bezárkózás...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!