Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha búcsúlevelet találnál egy...

Ha búcsúlevelet találnál egy öngyilkos ismerősödtől, az felzaklatna, vagy segítene megérteni?

Figyelt kérdés

2011. szept. 21. 15:21
1 2 3 4 5
 41/47 anonim válasza:

Kérdező ! (remélem még élsz, mert miattad regeltem fel ide :P)

én abszolúte el tudom képzelni hogy akárki kerülhet olyan helyzetbe, ahol már csak a tátongó mélységet látja a szakadék szélén ellensúlyozva. egyvalamivel egészíteném ki az elhangzottakat. írták előttem hogy válaszd a létet nemlét helyett. mindenki hisz valamiben, az ateista abban hogy nincs isten. ezt passzolom, de számomra lényegtelen is, mert amellett viszont bátran voksolok arra (még akkor is ha tévedek), hogy az ember lelke nem szűnik meg létezni(-> olyan h nemlét, nem létezik :)). inkább soooksok fizikai megtestesülésben járja végig a saját útját, míg meg nem tapasztalt mindent ami a beteljesüléséhez kell. nem tudom mennyire tudsz azonosulni ezzel a filozófiával, ha totál semennyire, ne olvasd tovább....DE,:D ha egy kicsit is nyitott vagy rá, akkor el tudod képzelni h azzal, hogy véget vetsz a mostani életszakaszodnak bármilyen ocsmánykegyetlensz_r is, csak visszavetnéd magad az előrehaladásban és vszleg még nehezebb körülmények között kellene folytatnod (a karmát nem tudod becsapni). bennem is felmerültek hasonló gondolatok anno pár éve még a kamaszkor káoszában, na közel sem ilyen komolyan és nem a megvalósítás szintjén...de akkor is és a jövőben is bármivel (tényleg AKÁRMIVEL) kell majd megbirkóznom az életben, az hogy nem torpanok meg részben ennek a filónak lesz köszönhető. nálam működik, nálad lehet nem, gondoltam megosztom, ártani nem ártok vele. :)

(de ha nekem és még rajtam kívül 1milliárdnak van igazunk, azért nagyot hasalhat az ember egy ilyen tettel) :P

ja és írj, ha élsz és jutottál valamire.

2011. dec. 18. 02:35
 42/47 A kérdező kommentje:
Szia, köszi az érdeklődést. Mostanában kevésbé sötétek a dolgok.
2011. dec. 19. 19:01
 43/47 anonim ***** válasza:
Na de MOST hogy vagy? vagy?
2012. szept. 21. 21:26
 44/47 anonim ***** válasza:
79%
Akárhogy is döntesz, búcsúlevelet NE írj. Az egy oltári kegyetlen, önző dolog. Kb. megtízszerezed a szeretteid fájdalmát. Persze, ha ez a cél..
2012. szept. 22. 11:55
 45/47 anonim válasza:
100%
Engem itt hagyott a 24 éves fiam. Állítólag mert elhagyta a lány, akivel járt. Lelki nyomorékká tett egész életemre. Soha nem tudok talpra állni. Ráadásul én találtam meg. A napjaim minden percében képes vagyok sírva fakadni, ha bármi eszembe jut róla, vagy az utcán, ha egy rá hasonlító fiút látok. Szerintem ezt még a legrosszabb anya sem érdemli és én remélem, hogy nem voltam rossz anyja, mégis megtette velem. Senki nem tudja elképzelni azt a fájdalmat, ami nap mint nap bennem van, csak aki hasonló sorsra jutott. Azóta utálom a gyerekeket, látni sem bírok egyet sem. Mert nem sok olyan napom volt a 6 év alatt, amikor nem sírtam. Mindent átkutattam egy búcsúlevélért. Csak annyit szerettem volna, ha elköszön. Csak egyetlen egy jó szót. Talán csak annyit, hogy "szeretlek". Mert így azt gondolom, hogy nem szeretett igazán, mert ha szeret, ezt nem teszi meg velem. Hogy egy nő legyen az első, hogy egy nő miatt itt hagyjon, ráadásul teljesen egyedül ebben a világban.
2015. jún. 28. 19:24
 46/47 anonim válasza:

Előttem lévő!

A válaszod olvasása közben én is sírva fakatdam:(

Egyébként biztos hogy szeretett, én úgy gondolom ,hogy csak nem akart ezzel terhelni. Ezt látta a legjobbnak.

És nem azért mert nem szeret, pontosan azért mert SZERET.

Egyébként ahogy az itt olvastad azt írták : a búcsúlevél írása rosszabb.

2015. okt. 2. 21:49
 47/47 anonim válasza:

Szia! Mi e helyzet? Jobb lett? Eltelt pár év.

Jó lenne ha válaszolnál!

Én is úgy érzem magam, ahogy te. Minden nap meghal belőlem egy kis rész, felteszem a play pofát és megyek előre a semmibe. Nem vagyok már az a valaki, aki régen voltam. Nem tesz őszintén boldoggá semmi, egyedül kelek és egyedül fekszem. Nagyon sokan szeretnék, de senki sem szeret jobban, mint amennyire én gyűlölöm magam. Évek óta tart ez az érzés, véget akarok ennek vetni, és csak az tart vissza, hogy fájdalmat okoznék azoknak, akik szeretnek. Ez a bűntudat csak legjobban lehúz. Az életem célja az volt, hogy gyerekem, családom legyen. Semmi nem érdekelt jobban, mint hogy anya legyek, de társat sem sikerült soha találni. 28 éves vagyok, ez már nem tini életfájdalom. Érzelmileg és értelmileg is érettnek tartom magam. Ésszel felfogom, hogy butaság, hogy a halál gondolata foglalkoztat, abban remélem a megnyugvást, de nem tudom, figyelmen kívül hagyni ezt az érzést.

2019. szept. 19. 11:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!