Öngyilkos akar lenni. Hogy segítsek?
Egy barátom már egyáltalán nem látja értelmét az életének. Meg akar halni. Mivel tudnék neki segíteni?
Próbáltam már vele beszélni, próbáltam úgy tenni mintha nem lenne semmi baj, mindent próbáltam már, de nem tudok rajta segíteni. Ő egy 16 éves lány, még rengeteg öröme lehetne az életben. Kérlek, segítsetek!
"Öngyilkos akar lenni. Hogy segítsek?"
Ne segíts neki, az öngyilkosságban való részvétel is olyan mint az emberölés, sokat kaphatsz érte!
Igen, a szüleinek szeretnék szólni, csak attól félek, ha megtudja hogy szóltam, még jobban kiakad. De azt hiszem mindenképpen szólni fogok a szüleinek.
Nem, nem emos.
A kérdésből ítélve nem emós. Szerintem mondjuk akkor is a szüleit kéne elsőre értesíteni. Ha jó barátja vagy, akkor érezd magad megtisztelve: te megmentheted. Vidd el fagyizni. Nézzetek meg 1 naplementét. Hallgassátok a madarak éneklését. Mutasd meg neki az élet apró örömeit, amit eddig nem vett észre, vagy elfelejtette észrevenni őket. Azért nem mondom hogy pszichológust ajánlj neki mert 1. az olyan mintha visszahúzódnál tőle, 2. a pszichológusok egy része Mo.-on elég szakszerűtlen.
Sok sikert! :)
20*F
utolsó:
köszönöm, de egy gond van.. körülbelül 300 km-re lakik tőlem. nincsenek barátai, akikkel esetleg beszélhetnék, teljesen magába zárkózott, az egyetlen akit közel enged magához, én vagyok. a szüleit is csak levélben tudnám értesíteni, ki tudja, hinnének-e nekem?
Én is voltam durván depressziós (és mindig rühelltem az emósokat) és én is voltam időszakban. Mondjuk nekem volt aki mellettem álljon, úgyhogy nem tudom ilyen téren, hogy mi van. VISZONT azt tudom, hogy ha már semmi és senki nem érdekli, ha te otthagyod, akkor megteszi (ha tényleg komoylan gondolja, amit tinikorban nehéz látni, h mennyire komoly). Én, ha a helyedben lennék, nem hagynám abba a próbálkozást. Persze, ez csakis rajtad áll.
20*F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!